Црвена звезда  - Дексија Монс 96:69


Кошаркаши Црвене звезде убедљиво су савладали белгијски тим Дексија Монс у деветом колу УЛЕБ Купа. Без присуства навијача у хали Пионир "црвено–бели" су победили резултатом 96:69 (32:11, 17:19, 24:24, 23:15) и потврдили треће место у групи Д.

Црвена звезда је после три пораза у ево-мечевима најзад одиграла на нивоу квалитета који овај тим има и лако савладала (вечерас) недораслог противника. Уз стандардно расположеног Гуровића, домаћи су одлично играли и у одбрани, а солидан утисак оставили су и Ненад Мишановић, Вук Радивојевић и Петар Поповић.

Најефикаснији играч код победника био је Милан Гуровић са 29 поена и 10 скокова, а Николсон је убацио поен више за госте (13/15 шут из игре). Звезда сада има скор од 6 победа и 3  пораза, док је Монсу ово био осми пораз. Београдски тим већ је раније обезбедио пласман у осмину финала такмичења, а у последњем колу гостује холандском Ајфел Тауерсу.
'' Ја сам четник мајко кокарда ми каже
да сам војник мајко ВЕЛИКОГА ДРАЖЕ !!!
Ја сам војник мајко Равногорског пука ,
десна ми ја мајко одсечена рука !!! ''

Жреб за осмину финала УЛЕБ Купа у које су се пласирале по четири првопласиране екипе из свих група одржаће се у петак од 13 часова у дворани Сан Ђорди у Барселони. Сходно пласману из лигашког дела, тимови ће бити сврстани у четири шешира. Освајачи група добиће за ривале четвртопласиране екипе, док другопласирани чекају трећепласиране. У овој елиминационој фази ривали не могу бити тимови који су играли у истој групи. Могући противници ФМП су ПАОК, Гран Канарија и Алба. Евентуални ривали Црвене звезде су Химки, Вентспилс и Нанси, док су поново Химки и Вентспилс, као и УНИКС потенцијални противници Хемофарма. Термини осмине финала УЛЕБ купа су 30. јануар и 13. фебруар, четвртфинала 27. фебруара и 6. март, а полуфинала 13. и 20. март. Финале је на програму 10. априла, а одиграће се традиционално у белгијском граду Шарлоа. Шампион УЛЕБ купа такмичења избориће место у Евролиги.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!

Извукли смо Химки у осмини финала. У случају пролаза даље играли би са победником дуела Реал Мадрид-Алба.

Овде имате и комплетан костур жреба: http://www.ulebcup.com/
Димитрије Мита Пантић, млађи референт

Да ли је таj Химик из Русије?

Quote from: "North_RS"Да ли је таj Химик из Русије?

Јесте,ХИМКИ namigivanje ,је из Русије...
На целом свету ми је све,
да живим не могу без ње,
и зато певам цео дан,
ЗВЕЗДА,ЗВЕЗДА!!!

И уопште нису лоша екипа... Уз стандардно добре домаће играче зу је жабар Поцеко, "немац" Окулаџа и још пар солидних странаца... Биће јако тешко...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Зар није химки из Украјне.

Quote from: "drenke"Зар није химки из Украјне.

Химки је из Русије.
Од познатијих играча ту су : Поцеко, Волковиски, Мелвин Букер, Окулаџа.
Значи много јака екипа, биће нам баш тешко.

Добродошли у Русиjа!!! У Москва!!! ;pivo

Јаооо какав сам баксуз, хватам 30 канала, само ФОКС немам  :bes

Ајде нек им је са срећом вечерас, у топлој Русији :)

У пиониру се игра.

12 razlike je solidna prednost... Mada sa Zvezdom se nikad ne zna, i da imamo 30 razlike, ni to ne bi bilo dovoljno. Sve je u glavi.

Буркс одиграо одлично. Гуровић прво полувреме неприметан, чак помало индиспониран, а ми смо ипак отишли са 9 разлике на полувреме. Радује то, али опет у другом се доста тога сводило само на њега... Плашим се да ће пасти у форми и да онда неће ваљати јер нећемо имати адекватна решења. У сваком случају мислим да их можемо проћи, а онда на Реал, а ту пролаз би био сензација. Иначе Руси играју код куће моћно тако да ако им се дозволи на почетку да контролишу игру црно нам се пише...

Бурксова најбоља партија откад је дошао у Зведу! Чича стандардан, прави лидер екипе, али ме страшно нервирају неки његови нерезонски и исфорсирани шутеви за 3... Не мислим ништа лоше, не заборављам раније одличне одигане партије! Ипак свака му част како је забио "трицу" у последњој секунди!  Предност од 12 поена је, каже Седлачек најгора за чување, али и за стизање... Ја мислим да је довољна за пролаз у даљу рунду, и надам се новом двомечу са Реалом! Видећемо...

Боље 12 поена разлике него 20. Са двадесет би ушли превише опуштено у реванш и могуће да би нас тада елиминисали. Ово је сасвим добра разлика.

Сасвим лепа предност пред реванш, нарочито радује одлична партија Буркса. Само нека тако настави. Некако се највише плашим нашег тренера пред реванш, само он може да нас избаци са својим ''мајсторским'' потезима.

искрено предност је добра али знајући менталитет уопште наш биће јако тешко...лично некако кад год играмо на ту разлику мени је боље да немамо неку велику предност на основу које се играчи опусте...данас читам изјаве ко да смо прошли даље.Надам се да ће реванш стварно одиграти по оној фрази играћемо ко да немамо предност итд.јер само тако можемо да прођемо јер Химки није нимало наивна екипа плус реванш код њих понављам биће јако тешко.Ако будемо играли са циљем да одбранимо предност стечену онда јбг тешко ћемо проћи...Гуровић одличан свака му част...Буркс најбоља текма у Звезди али не могу да верујем да један плеј тако лоше изводи слободна бацања :zbunjen то ће нас кад тад пуно коштати.

Пошто су остале баскет-теме закључане, само да напишем да је Радивојевић отишао у Шпанију, хвала Богу.

Е јб'га Џони немој тако  :finger

Караџић још две године тренер ЦЗ

Досадашњи тренер Црвене звезде Стеван Караџић добио је поверење УО клуба на седници која је одржана у четвртак у Београду, и у наредне две године седеће на клупи "црвено-белих".

На седници Управног одбора усвојен је Извештај о раду клуба за сезону 2006/07.

Оцена одигране сезоне од стране клуба биће усвојена на наредној седници Управног одбора, када ће се усвојити и стратегија клуба за сезоне 2007/08 и 2008/09.
'' Ја сам четник мајко кокарда ми каже
да сам војник мајко ВЕЛИКОГА ДРАЖЕ !!!
Ја сам војник мајко Равногорског пука ,
десна ми ја мајко одсечена рука !!! ''