Звезда жели Коромана
10.12.06. 11:20

У интервјуу за "Спорт", председник фудбалског клуба Црвена Звезда Драган Стојковић потврдио је да и поред неуспеха у летошњем покушају да у редове "црвено-белих" доведе репрезентативца Огњена Коромана, актуелни првак поново жели да ангажује офанзивног играча Портсмута.

- Тада се нису поклопиле све потребне коцкице за његов долазак на "Маракану". У међувремену се у његовом статусу није променило ништа на боље, тако да смо поново ступили у акцију како бисмо у пролећни део сезоне ушли јачи за играча репрезентативног калибра. Сада све зависи од одлуке менаџера Портсмута Харија Реднапа. Искрено се надамо да ће овога пута омогућити нашем интернационалцу да привремено напусти енглески фудбал и помогне нам прво у наставку првенства, а потом можда и у квалификацијама за улазак у Лигу шампиона, рекао је Стојковић за "Спорт".

Као замена за Бишевца помињу се Бајалица из ОФК-е, а додатна појачања су двојац Бежаније, Марио Ђуровски и Антонио Рукавина.

За последњу двојицу кружи прича да су већ виђени у Патлиџану...наравно, не треба свему веровати, али видећемо...

Лазетић и Рукавина су већ виђени у партизану,тј. били су у Хумској  на преговорима,тако да на њих заборавите.Овај Милков метросексуалац се још двоуми,тако да за њега има наде,али оно што се мени не свиђа је позајмљивање Коромана.
Који ће нам мој играч на 6 месеци,поготово кад имамо оволику бодовну предност,да није толика предност,па ајде.
Боље да пазаре неког доброг игарача,тј више њих,па да их уигравају за квалификације за ЛШ,место да доводе на 6 месеци играча који већ годину дана не игра у првој постави,а притом и доста кошта.Па неће нам сигурно Портсмут плаћати да игра за нас.Чак и да хоће,на тако кратак пероид нам не треба.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!

Без тих кружења и непроверених информација. Ако почнете са неким глупостима, "паметним" предлозима и сл оде тема одмах у лок.

Бурзановић близу Маракане,у игри и Ђорђевић

Руководство Црвене звезде после успешно одрађеног посла у јесењем делу шампионата, ових дана озбиљно је прионуло на нови задатак - разматрање понуда око евентуалних појачања.

У медијима се већ дуже време спекулише о именима која би у зимском прелазном року могла да појачају редове црвено-белих, а као најозбиљнији кандидат слови Игор Бурзановић. Првотимац подгоричке Будућности практично је на корак од преласка у Љутице Богдана, а како преноси београдска штампа, предстоји још само финални договор клубова.

У игри је био и Милош Бајалица, али како преносе медији, тај трансфер је пропао због великог обештећења које је зацртао ОФК Београд.

Будући да је извесно да Милан Бишевац напушта Црвену звезду како би појачао француски Ланс, ужурбано се тражи његова замена. Место штопера могао би да попуни играч из Бразила.

"Спортски журнал" преноси да није у питању "кариока" већ Нишлија Владимир Ђорђевић, који је од прошле зиме члан Флуминезеа.

Наиме, млади штопер се вратио из Бразила пре неколико дана незадовољан условима у клубу, са којим има потписан уговор на једну сезону, уз могућност продужетка на још годину дана. Он је за Флуминезе наступио на само шест мечева, због чега је донео одлуку да се врати у Европу.

Нјегов менаџер Бобан Петковић изјавио је да Дјордјевића нико није контактирао из Црвене звезде, али да његов клијент не би имао ништа против да настави каријеру у црвено-белом дресу.

Осим Ђорђевића, у комбинацији је и Марио Ђуровски, за кога је заинтересован и Партизан, али и млади репрезентативац Србије Антонио Рукавина.

(МОНДО)
Државна безбедност брани државу од народа,
Државна безбедност да не сруши се држава!

Зна ли неко нешто више о том Ђорђевићу???

Овај Бобан Петковић је Рамбов буразер, који се бацио у менаџерске послове.

Spominje se ponovo i Koroman..... ja bi licno bio zadovoljan kad bi doveli njega, i plus jednog pouzdanog stopera. I ako dolazi Burzanovic i Djurovski, mislim da to je to!

Ево неких информација,мислим да су доста провјерена,извињавам се ради латинице али немам ћирилицу на компу

Долазим у Звезду!
М. МАРКОВИЋ, 11. децембар 2006

ФУДБАЛСКИ "бисер" Црне Горе сели се у Београд! Игор Бурзановић (21), најбољи играч и капитен Будућности из Подгорице, у јануару ће званично променити клупске боје и обући дрес Црвене звезде. Сјајни везиста се договорио са руководством шампиона Србије, сада се само чека прелазни рок да се посао реализује.
- Долазим у Звезду - потврдио је јуче Бурзановић у телефонском разговору за "Новости". - Разговарао сам са спортским менаџером Стеваном Стојановићем и за неколико минута смо све утаначили, пошто је моја једина жеља да каријеру наставим на "Маракани". Млад сам, али знам да је то једини пут да играч направи праву каријеру.
Будућност је прва у шампионату Црне Горе, али у 2007. години неће имати помоћ прве звезде.
- У разговору са директором Дробњаком, истакао сам да ми је одлазак у Европу у другом плану, без обзира на неке добре понуде. И искрено, добио сам гаранције да ће се клубови договорити, а наредних дана очекујем дозволу и Управног одбора.
Обештеће плаво-белима, свакако, неће бити проблем.
- Клубови ће се споразумети, у обостраном интересу, пошто Будућност, у којом сам поникао, хоће да ми изађе у сусрет. Уговор ми истиче у јуну 2007 године, што је олакшавајућа околност.
Бурзановић ће поново,као и у Будућности, играти у тандему са Пуровићем.
- Верујем да ћемо поново бити успеши. Милан је, као и Дејан Савићевић, "кумовао" мојој одлуци, а на мени је да се покажем головима и добрим играма. Звезда је изазов за младе играче - поручио је на крају Бурзановић.
Бурзановић је на корак од "Маракане", ту дилеме нема...


МЛАДИ ФУДБАЛЕР БЕЖАНИЈЕ ЖЕЛИ НА "МАРАКАНУ"
ЂУРОВСКИ НА КОРАК

НАРЕДНИХ дана се очекује и коначан расплет око доласка Марија Ђуровског (21), младог везисте Бежаније, у Црвену звезду. Шампион хоће да ангажује перспективног фудбалера и чека се договор клубова, пошто је Ђуровски изразио жељу да дође на "Маракану".
- Интересовање за Ђуровског постоји - истакао је спортски менаџер Стеван Стојановић. - Што се тиче Огњена Коромана, питају се Хари Реднап и Портсмут. Све је у њиховим рукама. Исти случај је и са Владимиром Ђорђевићем, који је играч Флуминенсеа из Бразила. Разговараћемо и сачекати расплет.
Fudbalere Partizana naljutio optimizam Izraelaca, pa najavljuju da će im u revanšu, večeras od 19.15, "utuviti u tikvu" svest o tome ko je bolji"

Ево још неких информација, ако претјерујем нека ме модератор опомене:

СИНЕ САМ ОДЛУЧИ!

Милко Ђуровски често разговара са наследником
Маријом, али избегава давање директних савета
Марио је интелигентан дечко и никада му се нисам мешао у каријеру,
сигуран сам да ће донети најбољу одлуку. Са Маракане су га практично
отерали у Бежанију, а сад га хоће назад

Тачно пре двадесет година реализован је трансфер од којег се Топчидерско брдо данима тресло. Несташни момак Црвене звезде и југословенског фудбала, Милко Ђуровски, у јеку највеће славе одлучио је да напусти Маракану и обуче дрес Партизана. После толико времена, наша два највећа клуба поново воде битку за једног Ђуровског. Марио, син легендарног нападача, током јесењег дела шампионата у великом стилу је креирао нападе Бежаније и преко ноћи постао играч о којем се прича. Док се талентовани везиста презнојава на слатким мукама и размишља шта му ваља чинити, позвали смо једног од највећих бунтовника у историји лоптања на овим просторима...

- Изгледа да нема праве фрке без фамилије Ђуровски - увек је у добром расположењу Милко Ђуровски који је тренутно тренер словеначке Нафте и активни играч у једном трећелигашу. - Знао сам да ће Марио постати фудбалер на цени, јер је још као клинац показивао фанатичну љубав према лопти. Потом је имао сан да постане првотимац Црвене звезде, али иако је прошао све млађе категорије, није му се посрећило да заигра за сениорски тим.

Ђуровски-јуниор је у последње време интензивирао контакт са оцем који савршено добро зна како се његов наследник осећа у тренутку када се нашао на најзначајнијој раскрсници у досадашњем делу каријере.

- Марио је интелигентан дечко и никад му се нисам мешао у каријеру. Сигуран сам да ће на крају донети најбољу могућу одлуку. Наравно да му приликом разговора указујем на неке ствари и помажем да јасније сагледа комплетну ситуацију како би лакше преломио. При том сам стекао утисак да мој син од мене очекује директну сугестију, међутим, неће је добити. Једноставно, мораће сам да преуме одговорност, јер у случају да касније не крене како је очекивао неће моћи никога да криви.

Из речи некадашњег аса јасно се примећује жал, помешана љутњом, што Марио никада није добио шансу у првом тиму црвено-белих. Подсећамо га да су бројни Звездини омладинци силом прилика морали да напусте улицу Лјутице Богдана да би се у њу вратили на сва звона.

- Све је то у реду, али пре само годину дана су говорили да је физички слаб и да није за Звезду. Практично су га отерали у Бежанију, а сада кажу да је добар. Опет понављам, важно је да се не залеће, нека добро извага и тек онда нека подвуче црту - закључио је Милко Ђуровски.

НА МАРАКАНИ СКИНУЛИ РУКАВИЦЕ

ЗВЕЗДА ЗА МАРИЈА

Први пут откако се у спортској јавности спекулише у вези могућег ангажмана креатора игре Бежаније, огласило се и клупско руководство освајача дупле круне.

- Заинтересовани смо за услуге Марија Ђуровског и чинимо потребне кораке у циљу реализације његовог трансфера из Бежаније - кратко и јасно је рекао Стеван Стојановић, спортски менаџер црвено-белих.

ВЕЗА НЕ ПОМАЖЕ

ЗНАШ ИЛИ НЕ ЗНАШ

Према бројним мишљењима, кључни адут црвено-белих у борби са комшијама из Хумске за ангажовање Марија Ђуровског, биће Бошко Ђуровски, стриц талентованог фудбалера.

- Већ дуго сам у тренерском послу и добро знам шта причам: ако играч вреди, онда вреди и не треба му никаква подршка са стране. Чим ме неко позове због неког свог штићеника, одмах знам колико је сати - у свом стилу ће Ђуровски - сениор.

СРПСКИ ВЕЗИСТА СЕ ВРАТИО НА ОСТРВО

КОРОМАН У МАГЛИ

Огњен Короман је провео два дана у Београду и састао се са челницима Црвене звезде, али нових момената у причи о евентуалном доласку српског репрезентативца на Маракану нема.

Жеља искусног везисте да обуче црвено-бели дрес није спорна ни у једном сегменту, баш као ни одговорних из Лјутице Богдана, међутим, коначну реч и даље има Хари Реднап, менаџер "помпејаца". Практично, судбина овог трансфера, као што смо пре два дана писали, налази се у рукама некадашњег власника Портсмута Милана Мандарића који увелико лобира за Звездину ствар.

ХАЛО, ФЛУМИНЕНЗЕ

Пошто Ђорђевић?

Владимир Ђорђевић, стамени штопер Флуминензеа у овом тренутку представља идеалног наследника Милана Бишевца. Ипак, долазак 24-годишњег дефанзивца још увек је под великим знаком питања, јер бразилски прволигаш још годину и по дана полаже право на нашег интернационалца.

- Спремамо се да ступимо у контакт са руководством Флуминензеа како бисмо пред собом имали јасну ситуацију. После тога ћемо тачно знати шта нам ваља чинити - информише Дика Стојановић
Fudbalere Partizana naljutio optimizam Izraelaca, pa najavljuju da će im u revanšu, večeras od 19.15, "utuviti u tikvu" svest o tome ko je bolji"

Ја сам за довођење Коромана, али 6 месеци је премало. Ништа нам не вреди освојена титула ако у наставку играмо без њега. Боље да потпише на годину дана... Позајмица је реалнија, немају наши пара за откуп уговора. Овај би играо на позицији Тришовића (није се уклопио).

Quote from: "maestro"ali iako je pro­šao sve mla­đe ka­te­go­ri­je

Лупа глупости,јер је дечко у петлићима и пионирима тренирао самном у једном клубу,а у Звезди је био само у омладинцима,или чак можда само у кадетима.
Quote from: "maestro"- Ma­rio je in­te­li­gen­tan deč­ko

Ово је веома дискутабилно.
Quote from: "maestro"VE­ZA NE PO­MA­ŽE


Поготово не код нас у фудбалу,сви су једноставно алергични на родбинске односе и на утицајне родитеље,тако да о овоме нема ни говора.
Quote from: "maestro"Evo jos nekih informacija, ako pretjerujem neka me moderator opomene:


Маестро мајсторе,само без латинице ако може.
Не даје онај који има паре,већ онај који има душу."

www.srbizasrbe.org

Мислим да је одбрана приоритет у овом тренутку.Довести штопера који ће се фино уиграти са Гајем и евентуално овог Ђуровског.Мислим да је то ок с обзиром на стање на табели.Фино уиграти екипу и онда кад оду на крају сезоне Миловановић и Благоје довести евентуално Коромана и једног нападача и то је то.

Јел може неко да каже нешто више у вези Владимира Ћорђевића.

Извињавам се ради латинице али стварно нисам у могућности да пишем ћирилицом, зато се и устручавам да пишем, тј остављам што мање постова иако сваки дан читам форум. И ја се сјећам да је у млађим категоријама био у неком другом клубу, знали смо се када смо били клинци, чини ми се да је играо у Раду ако се не варам. Добар је дечко био, а колико се сјећам његовом брату су даване веће шансе да успије. Ако се добро сјећам ово је млађи од браћа Ђуровски...Не знам шта је после било са њим, тј с њима али ето...мислим да би нам добро дошао, он и Бурзановић би дали лепршавост нашој игри

Што се тиче стрица Бошка

Бошко Ђуровски, асистент Душана Бајевића, о плановима синовца

Марио хоће у Звезду!

Постоји жеља код тренера Бајевића да се он ангажује, тако да је сада све на руководству клуба. Нисам за то да оде у иностранство. Ако одлазе са 18 година онда боље да угасимо фудбал или да пређемо у аматеризам, каже Бошко Ђуровски
Иако Марио Ђуровски не жели да открије ком ће се "царству" приклонити, Звездином или Партизановом, то је учинио његов стриц Бошко Ђуровски. Први помоћник Душана Бајевића залаже се да синовац дође на "Маракану", али не жели да врши притисак на претпостављене, тако да одлуку препушта искључиво њима.
- Марио хоће у Звезду, а и Звезда жели да га доведе. Постоји и жеља код тренера Бајевића да се он ангажује, тако да је сада све на руководству клуба - не крије Ђуровски.
Према речима Ђуровског, његов синовац је профил играча који у овом тренутку недостаје актуелном шампиону.

- Марио има, што се каже, "добру лопту", преглед игре, брзину... Дакле, хоћу да кажем да има све што је потребно за једног играча који креира игру.
Звезда се пре неколико година олако одрекла Ђуровског.

- То су била нека друга времена. Марио је имао и бројне повреде, на пример главе која га је одвојила од терена на годину дана. Био је ситан, мршав, невидљив... Процена је била погрешна, али добро, то је сада прошлост. Све је то био стицај околности.
За сина Милка Ђуровског постоји интересовање и неколико иностраних клубова, између осталих Панатинаикоса, али...

- Нисам за то да оде у иностранство. Није ни добро за наше играче да одлазе тако рано преко. Треба прво да оставе траг у нашем фудбалу, да стекну афирмацију, да их се навијачи сећају. Ако одлазе са 18 година, онда боље да угасимо фудбал или да пређемо у аматеризам - поручио је на крају Ђуровски, који ће 14. децембра заједно са тренером голмана Срђаном Максимовићем отпутовати у Шпанију, где ће се усавршавати у кампу Реал Мадрида и пратити тренинге Фабија Капела.
Fudbalere Partizana naljutio optimizam Izraelaca, pa najavljuju da će im u revanšu, večeras od 19.15, "utuviti u tikvu" svest o tome ko je bolji"

SELTA ZAINTERESOVANA ZA JEDNOG OD NAJBOLJIH CRNOGORSKIH FUDBALERA

Milioni za Purovića


Podgorica - Nakon Porta, Benfike i Deportiva, interesovanje za napadača Crvene zvezde i trenutno jednog od najboljih crnogorskih fudbalera Milana Purovića, pokazala je i Selta - saznaju "Vijesti". Početna ponuda prvoligaša iz Viga za bivšeg golgetera Budućnosti, bila je 2,5 miliona evra ali predsjednik crveno-bijelih Dragan Stojković, prema tvrdnjama ljudi bliskih upravi najtrofejnijeg srpskog kluba nije htio ni da čuje za mogućnost da Purović zimus ode sa Marakane. Od 21-godišnjeg Podgoričanina takođe se nije mogla dobiti potvrda, ali ni demanti informacije da bi zimus mogao da se preseli u Galiciju.
- Ugovorom sam čvrsto vezan za Crvenu zvezdu i mogao bih sa Marakane samo ako tako odluče čelnici mog kluba - bio je komentar Purovića na vijest da ga traži Selta.
Nekadašnji golgeter "plavo-bijelih" je, prema riječima menadžera Milana Ćalasana koji je ljetos iz Zvezde odveo na Pirineje i najboljeg srpskog fudbalera Nikolu Žigića, Purović je trenutno najskuplji fudbaler kluba sa Marakane iako nema status standardnog prvotimca. Mladi Podgoričanin je u beogradski klub, stigao ljeta 2005. godine kao slobodan igrač za 80.000 evra(u Budućnsoti imao status stipendiste). Budu li sa Balaidosa narednih dana malo pojačali ponudu bivšem prvaku Evrope, ko zna, moguće je da Piksi Stojković i popusti...

Ђорђевић је штопер. До пре 6 месеци је играо за Раднички из Ниша. Дечко из Ниша који је имао прилику да га гледа, спомињао га је још прошлог лета као доброг играча и изразио жељу да га људи из Звезде доведу. По његовим речима, брз је и скочан.
У међувремену, Ђорђеић је завршио у Бразилу где се није наиграо. Мислим да је везан за Бразилце још 1,5 годину, тако да је питање да ли ћемо моћи да га платимо.
Колико сам ја скапирала Ђуровски и Бурзановић су исти тип играча - офанзивни везни који могу да играју и полушпица. Битно је да се гомиламо на средини, јебеш одбрану :finger .
..baklje gore, pesma cigana...

Bajević odmara i snima
11.12.06. 20:30

Trener Crvene zvezde Duško Bajević se nalazi u Atini, gde odmara, ali i "snima" potencijalna pojačanja za svoj tim.

Bajević je u ponedeljak, u društvu svog asistenta Dimitrisa Buruzikasa, gledao utakmicu Druge lige Grčke izmešu Trasivulosa i Agrotikosa.

^^^
a na skeneru "Princa sa Neretve" našao se mladi brazilski fudbaler zvučnog imena.

Reč je o 20-godišnjem Leonardu, koji nastupa za Trasivulos. Brazilac (171 cm, 69 kg) je u domovini igrao za Atletiko Paranense, a pre tri godine je stigao u Grčku. Godinu dana je igrao za mladi tim AEK-a, a poslednje dve sezone je član Trasivulosa.

Leonardo igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača i po ocenama grčkih kolega poseduje veliki potencijal. Treba dodati da je u Bajevićevom društvu, današnju utakmicu posmatrao i Leonardov menadžer Janis Kenurjos.