Ево шта је ''Спорт'' у данашњем издању налупетао о Делијама(копирам само оно што се односи на нас)!

QuoteNA­VI­JA­ČI I UPRA­VLjA­ČI

Podrška sportskim ljubimcima u Srbiji ima specifičnosti.
Šta je Dra­gan Stoj­ko­vić od­go­vo­rio "de­li­ja­ma" ka­da su mu za­me­ri­li
za­to što je Zve­zda pre­spa­va­la u No­vom Pa­za­ru.Na­vi­ja­či Čel­zi­ja
ne de­mon­stri­ra­ju za­to što je Šev­čen­ko pla­ćen 50 mi­li­o­na evra, a ne mo­že gol da po­go­di


Go­to­vo nig­de u sve­tu ne po­sto­ji pri­mer da na­vi­ja­či za svo­ju oda­nost tra­že pri­vi­le­gi­je u ra­znim ob­li­ci­ma i da mi­sle da za mno­ge stva­ri u klu­bu tre­ba da se pi­ta­ju

Kraj go­di­ne je uve pri­li­ka za su­mi­ra­nje ono­ga što je bi­lo iza nas. A bo­ga­mi, ova na is­te­ku bi­la je bur­na po mno­go če­mu.

Pr­vo smo se ra­do­va­li što su se fud­ba­le­ri kva­li­fi­ko­va­li za SP. On­da smo tu­go­va­li i sve to pod no­ge ba­ca­li, za­to što smo u Ne­mač­koj pro­šli ka­ko je­smo. I ne sa­mo na ovom pri­me­ru - po­klo­ni­ci spor­ta kod nas po­ka­za­li su ko su i ka­kvi su. Ka­sni­je na fud­bal­skim i ko­šar­ka­škim utak­mi­ca­ma po­tvr­đi­va­li su da ume­ju da na­vi­ja­ju - ali još i vi­še da svo­jim lju­bim­ci­ma ži­vot za­gor­ča­va­ju.

Pik­si, sva­ka čast!

Za­ka­zao je raz­go­vor sa gru­pom na­vi­ja­ča. Pi­tao ih šta za­me­ra­ju i šta ho­će? Ka­da su mu za­me­ri­li što je od­veo eki­pu u No­vi Pa­zar, ta­mo pre­spa­vao, još dao dres Zve­zde čo­ve­ku ko­ji ni­je po nji­ho­vom uku­su, Stoj­ko­vić ih je upi­tao:

- Da li je No­vi Pa­zar u Sr­bi­ji?! Ako je­ste, za­što eki­pa da ne pre­spa­va u ta­mo­šnjem ho­te­lu. Da li je bi­lo bo­lje, da sam pred utak­mi­cu u Zve­ča­nu eki­pu do­veo u ba­zu Un­pro­fo­ra i da sam ta­mo pre­spa­vao?

Bi­lo je re­či još o bo­ji dre­so­va, što ni­je u do­me­nu na­vi­ja­ča, pa o po­ja­ča­nji­ma, što opet ni­je u nji­ho­voj nad­le­žno­sti, pa...

Na kra­ju im je Stoj­ko­vić pri­znao da je od fud­ba­la do­bro za­ra­dio, da od to­ga mo­že mir­no i bez­bri­žno da ži­vi u Pa­ri­zu, što je sto­po­stot­no tač­no. I to sa obe po­dig­nu­te no­ge na vrh Aj­fe­lo­ve ku­le!

Pri­znao im je da je do­šao u Zve­zdu da ne­što na­pra­vi, ne­što ve­li­ko, ali po­stup­no. I za­tra­žio od njih oda­nost i po­dr­šku. Ni vi­še ni ma­nje.

QuoteLU­ĐE OD LU­DI­LA

ŠTA SU PO­KRA­LI?

SVE SU PO­KRA­LI!

Ne­ka­da su na­vi­ja­či Zve­zde i Par­ti­za­na išli za­jed­no na utak­mi­ce. Se­de­li jed­ni po­red dru­gih i na­vi­ja­li sva­ko za svo­je. On­da su ne­ki na­vi­ja­či uno­si­li ne­ka­kve spra­ve, pu­ca­li u pu­bli­ku i na Par­ti­za­no­vom ubi­li jed­no ne­du­žno de­te. Na­vi­ja­ča Zve­zde.

Po­sle su ne­ki na­zo­vi­mo ih na­vi­ja­či jed­nog da­na sti­gli na po­moć­ni te­ren Ma­ra­ka­ne, pre­ki­nu­li tre­ning i bez­bol pa­li­ca­ma po­ku­ša­li da bo­lje od tre­ne­ra is­tre­ni­ra­ju svo­je lju­bim­ce, fud­ba­le­re. Sa­ču­vaj bo­že.

Iza to­ga su opet na­zo­vi­mo ih na­vi­ja­či le­pi­li po ce­lom Be­o­gra­du pla­ka­te pro­tiv upra­ve Par­ti­za­na: "Lo­po­vi, lo­po­vi, od­la­zi­te lo­po­vi". A bi­će da su ti ko­ji su le­pi­li - baš pra­vi lo­po­vi. Ne­ki su ta­ko i za­vr­ša­va­li.

- Kad smo ne­ke od tih iskre­no, ljud­ski pi­ta­li: "šta su ti lju­di iz upra­ve po­kra­li - usle­dio je la­kon­ski i pri­mi­ti­van od­go­vor: - SVE?!

Sad osta­je pi­ta­nje za psi­ho­lo­ge da ih le­če od te bo­le­sti - da sva­ko ko je uspe­šan u Sr­bi­ji za­slu­žu­je od­mah epi­tet - lo­pov.

To­ga sa­mo ima kod nas i nig­de vi­še. Na ku­gli ze­malj­skoj...

I "de­li­je" vo­le da se pi­ta­ju
[/quote]

јел ово опет писало оно говно новинарско.. шта ли га је сад натерало, колико недеља од краја сезоне да пише ове измишљотине..
Косово и Метохија - срце Србије!
СМРТ ПОЛИЦИЈИ!!!

Ево га цео текст

http://www.sport.novosti.co.yu/sadrzaj.php?kat=12&pkat=54&id_vest=9404
b]НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА, ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ![/b]

Quote from: "Djole"Go­to­vo nig­de u sve­tu ne po­sto­ji pri­mer da na­vi­ja­či  mi­sle da za mno­ge stva­ri u klu­bu tre­ba da se pi­ta­ju...

НЕТАЧНО.
Ипак у свету има примера да су навијачи чак постали власници да би спасили своје клубове од пропасти. То је љубав бре!

Конкретно : пример шкотског Клајда.

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!


Vrhunac svega toga po meni je Piksijev ne dolazak na Kosovu
koji je to vazniji posao u tom trenutku, po meni tek taj postupak nema opravdanja. Jedino realno opravdanje je da nam se predsednik usro. Pobegao sam sa teme vise je i glupo komentarisati tekstove iz novina vazno da traze slobodno
novinarstvo a sto su najveci govnari to ostavimo po strani, i opet se ponavlja da su navijaci u ovoj zemlji najveci drzavni neprijatelj.
Jedino sto treba da bude jasno da se necemo dati i podleci pritiscima kao neke male grupice npr. u.f. Verujte mi jasno je i Jocicu i njegovim novinarima da u nasem kopu lezi specificna snaga koju nikada nece unistiti niti nas naterati da ostavimo svoj klub. Opekli su se i Dragisa i njegov sos tako da gospodo iz medija pazite sta pisete na pogresne ste krenuli nije zvezdin sever to sto vi mislite i nemoze njegov ugled kaljati ko i kako hoce.
RIMINAL NA SVE STRANE
 MRZIM TE PARTIZANE

А што ли се није потписао... Него овако... Ипак је то ЈСЛ Спорт...

Quote from: "konzervativac"Vrhunac svega toga po meni je Piksijev ne dolazak na Kosovu
koji je to vazniji posao u tom trenutku, po meni tek taj postupak nema opravdanja.

Рекао је да му је била слава.



У Куриру је објављено  и име "киднапера"...

03. januar 2007.
DELIJE OTELE MUZIKANTE!
Zvezdini navijači juče oteli muzičare na splavu "Crni panteri" i odveli ih na Novi Beograd da im ispunjavaju muzičke želje
BEOGRAD - Četvorica muzičara legendarne romske grupe Crni panteri oteti su juče ujutro na istoimenom splavu na Adi! Crne pantere otela su šestorica navijača Crvene zvezde, nezvanično saznaje Kurir! Muzičare, koji su oteti u devet sati ujutro i odvedeni u kafić "Bela" na Novom Beogradu, dva sata posle kidnapovanja oslobodila je policija. Mozak operacije nesvakidašnje otmice muzičara, jedan od vođa Zvezdinih navijača Velibor Ž. umakao je policiji!

Zaposleni na splavu pričaju za Kurir da je nesvakidašnja drama počela još u cik zore, kada su pred svitanje na "Crne pantere" došla šestorica dobro raspoloženih navijača Crvene zvezde. Posle veselja, razbijanja čaša, flaša i prozora, Delije su tražile od muzikanata da im ispune reviju muzičkih želja... Na spisku pesama bila je i "Crna čokolada", uz koju su Delije, prema rečima zaposlenih, počele da se gađaju hranom i lome tanjire!

- Navijači su na splavu dočekani domaćinski i kao stari prijatelji kuće - kaže za Kurir jedan od zaposlenih - ispunjavali smo im svaku želju, svirali za njih bez predaha. Ali, kada je alkohol uzeo maha, počeli su da lome sve što im je palo pod ruku. Eto, Velja je rukom čak razbio i staklo na ulaznim vratima.

Navijači su nekoliko puta odlazili sa splava, ali su se ponovo vraćali sa novim muzičkim željama.

- Nisu dozvolili muzikantima da predahnu, čak im nisu dali ni lek da popiju. Kad smo pitali momke zašto to rade, navijači su odgovorili muzičarima: "Ne možemo očima da vas gledamo, ali volimo da vas slušamo dok svirate" - tvrdi naš sagovornik.

Posle nekoliko sati šenlučenja, oko devet ujutro, raspomamljeni mladići naredili su Crnim panterima da pođu sa njima u jedan novobeogradski kafić. Rekli su već iznemoglim muzičarima Dušku, Miroslavu, Vladi i Staniši da sednu u svoj automobil i krenu za njima. Međutim, agonija Crnih pantera nastavljena je i na Novom Beogradu... Iako su muzičari preklinjali Delije da ih puste, jer su umorni i ne mogu više da sviraju, navijači su im odgovorili: "Svirajte dok ne popadate s nogu!"

Muzičare je spasao anonimni muškarac, koji je pozvao policiju oko 11 sati i javio da su neki muzikanti kidnapovani i da se nalaze u novobeogradskom kafiću "Bela". Po prijemu poziva, jake policijske snage opkolile su kafić i oslobodile muzičare. Posle toga, Panteri su dali izjavu u policiji.

Juče, međutim, ni u policiji, ni na splavu nisu hteli da govore o ovom incidentu. Vlasnici popularnog splava zamolili su nas da im ne objavljujemo čak ni imena. Zvezde navijači nisu hteli da pričaju, a jedan od njihovih vođa rekao nam je da nema pojma o tome da li je reč o otmici ili šali dugogodišnjih fanova savskih legendi?!


курир.

Ко пева ту "црну чоколаду"јел може да се скине негде?
:rofl

Господе Боже, које будале. Ово нема ни у филмовима, јбт.  :lol:



курир треба законом забранити... Међутим овај текст,који је од раније,било би добро да је истинит?,и опет нису пропустили прилику да нас спомену и то наслову.
http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2006/decembar/22/V-04-22122006.shtml
Обратите пажњу на фотку...  


Ладно монтирали да се Раша сликао у мајици Олимпијакоса  ;pljuga
Димитрије Мита Пантић, млађи референт

Јаооооо који кретени, божееееее  :rofl

BLIC  :boks

Blage kazne ne krote huligane

BEOGRAD - Poslednji okršaj navijača Crvene zvezde i policije, posle kojeg su dva pripadnika MUP-a i jedan simpatizer crveno-belih zbog povreda odvedeni u bolnicu, samo potvrđuje da Srbija još nema pravo rešenje za uzlaznu spiralu nasilja na utakmicama.
Za učestale slike masovnih i krvavih tuča na stadionima i oko njih mnogi okrivljuju blag i teško sprovodljiv zakon i male kazne na koje se huligani i ne osvrću. Istovremeno, upućeni prozivaju i klubove koji svojim odnosom prema navijačima više podstiču ružnu stranu naše sportske svakodnevice nego što se trude da je eliminišu.

U policiji smatraju da je sadašnje bezbedonosno stanje na utakmicama u Srbiji mnogo gore nego bilo gde u Evropi.
- Sve su češće incidenti među navijačima, ali i napadi na nas, prilikom dolaska i odlaska sa stadiona. Zbog toga smo predložili da se u zakon uvedu odredbe koje kažnjavaju nasilje pre i posle utakmice - kaže naš sagovornik iz MUP-a.
Profesor Dobrivoje Radovanović, dekan Fakulteta za specijalnu edukaciju i vaspitanje, kaže za ,,Blic" da je, osim neadekvatnog zakona, veliki problem i ponašanje fudbalskih klubova, u prvom redu Crvene Zvezde i Partizana.
-Bez obzira na to da li je reč o incidentima na košarkaškim, rukometnim ili nekim drugim sportskim priredbama, njihovi akteri su ,,vaspitani" na fudbalskim utakmicama. Fudbalski klubovi, najčešće Zvezda i Partizan, regrutovali su navijače iz subkulture mladih ljudi. To je populacija koja ima potpuno drugačiji sistem vrednosti od normalnog i uobičajenog. Dokaz za to su činjenice da se vođe navijača prepoznaju u velikom broju ljudi koji su nasilno ubijeni, koji su bili pripadnici raznih paravojski ili su hapšeni za teška krivična dela. Iz tog miljea se regrutuju i navijači i pod uticajem su vođa koji se ističu u nasilju - kaže profesor Radovanović.
Goran Ilić, tužilac Prvog opštinskog tužilaštva u Beogradu, pod čijom nadležnošću su hala ,,Pionir" i stadion OFK Beograda, smatra da su zaprećene kazne za izgrednike i vandale male.
- Od donošenja zakona bilo je dosta osuđujućih presuda. Kod igrača, kada je reč o njihovom ponašanju za vreme utakmice, to je imalo određene efekte, ali ne i kod navijača - kaže Ilić.

Prema njegovim rečima, sudska praksa pokazuje da su vandali osuđeni na minimalne kazne i jedan od uslova za povećanje bezbednost na sportskim terenima je i korigovanje zatvorskih kazni.
I sudija Ana Miloševića, portparol Prvog opštinskog suda u Beogradu, kaže da je Zakon propisao male kazne.
- Na primer, za tešku krađu zakonom je propisana maksimalna kazna od osam godina, što znači da je zakonodavac propisao osam puta veću kaznu za to delo nego za nasilje u sportskim objektima - kaže sudija.
Ona objašnjava da je razlog za izricanje blagih kazni i taj što je sudska kaznena politika uvek blaža od zakona.
- Zakon je relativno nov i možda je još rano procenjivati njegove domete. Mi imamo mnogo više postupaka koji se vode po tom zakonu nego donetih presuda, te je možda uzorak presuda još mali da bi moglo da se sudi o njegovoj efikasnosti - kaže sudija Milošević.
Naš sagovornik iz policije ukazuje i da treba biti oštriji ne samo prema navijačima, već i prema igračima, idolima dece, koji svojim ponašanjem, gestovima, jasno pokazuju da ih zakon ne zanima.
- Na poslednjem derbiju, jedan mladi igrač Partizana izvadio je korner zastavicu i upalio je bakljom koju su mu dodali navijači. Kada smo to predočili tužiocu, rekao je da nema elemenata za krivično gonjenje - kažu u MUP-u.
Naši sagovornici u policiji smatraju da je jedan od načina da se huliganima stane na put i to da u svakom tužilaštvu i sudu, budu bar po jedan tužilac i sudija koji će u ovakvim slučajevima reagovati brzo. Huligana, kažu oni, prvo treba smestiti u pritvor, a zatim ga kazniti maksimalno, a ne minimalno ili uslovno. Za godinu dana većina huligana bila bi sklonjena sa stadiona. Što je još važnije, to bi delovalo preventivno na one koji nameravaju da se na utakmicama ponašaju varvarski.  :bes

БЛИЦ  :boks

Благе казне не кроте хулигане

БЕОГРАД - Последњи окршај навијача Црвене звезде и полиције, после којег су два припадника МУП-а и један симпатизер црвено-белих због повреда одведени у болницу, само потврђује да Србија још нема право решење за узлазну спиралу насиља на утакмицама.
За учестале слике масовних и крвавих туча на стадионима и око њих многи окривљују благ и тешко спроводљив закон и мале казне на које се хулигани и не осврћу. Истовремено, упућени прозивају и клубове који својим односом према навијачима више подстичу ружну страну наше спортске свакодневице него што се труде да је елиминишу.

У полицији сматрају да је садашње безбедоносно стање на утакмицама у Србији много горе него било где у Европи.
- Све су чешће инциденти међу навијачима, али и напади на нас, приликом доласка и одласка са стадиона. Због тога смо предложили да се у закон уведу одредбе које кажњавају насиље пре и после утакмице - каже наш саговорник из МУП-а.
Професор Добривоје Радовановић, декан Факултета за специјалну едукацију и васпитање, каже за ,,Блиц" да је, осим неадекватног закона, велики проблем и понашање фудбалских клубова, у првом реду Црвене Звезде и Партизана.
-Без обзира на то да ли је реч о инцидентима на кошаркашким, рукометним или неким другим спортским приредбама, њихови актери су ,,васпитани" на фудбалским утакмицама. Фудбалски клубови, најчешће Звезда и Партизан, регрутовали су навијаче из субкултуре младих људи. То је популација која има потпуно другачији систем вредности од нормалног и уобичајеног. Доказ за то су чињенице да се вође навијача препознају у великом броју људи који су насилно убијени, који су били припадници разних паравојски или су хапшени за тешка кривична дела. Из тог миљеа се регрутују и навијачи и под утицајем су вођа који се истичу у насиљу - каже професор Радовановић.
Горан Илић, тужилац Првог општинског тужилаштва у Београду, под чијом надлежношћу су хала ,,Пионир" и стадион ОФК Београда, сматра да су запрећене казне за изгреднике и вандале мале.
- Од доношења закона било је доста осуђујућих пресуда. Код играча, када је реч о њиховом понашању за време утакмице, то је имало одређене ефекте, али не и код навијача - каже Илић.

Према његовим речима, судска пракса показује да су вандали осуђени на минималне казне и један од услова за повећање безбедност на спортским теренима је и кориговање затворских казни.
И судија Ана Милошевића, портпарол Првог општинског суда у Београду, каже да је Закон прописао мале казне.
- На пример, за тешку крађу законом је прописана максимална казна од осам година, што значи да је законодавац прописао осам пута већу казну за то дело него за насиље у спортским објектима - каже судија.
Она објашњава да је разлог за изрицање благих казни и тај што је судска казнена политика увек блажа од закона.
- Закон је релативно нов и можда је још рано процењивати његове домете. Ми имамо много више поступака који се воде по том закону него донетих пресуда, те је можда узорак пресуда још мали да би могло да се суди о његовој ефикасности - каже судија Милошевић.
Наш саговорник из полиције указује и да треба бити оштрији не само према навијачима, већ и према играчима, идолима деце, који својим понашањем, гестовима, јасно показују да их закон не занима.
- На последњем дербију, један млади играч Партизана извадио је корнер заставицу и упалио је бакљом коју су му додали навијачи. Када смо то предочили тужиоцу, рекао је да нема елемената за кривично гоњење - кажу у МУП-у.
Наши саговорници у полицији сматрају да је један од начина да се хулиганима стане на пут и то да у сваком тужилаштву и суду, буду бар по један тужилац и судија који ће у оваквим случајевима реаговати брзо. Хулигана, кажу они, прво треба сместити у притвор, а затим га казнити максимално, а не минимално или условно. За годину дана већина хулигана била би склоњена са стадиона. Што је још важније, то би деловало превентивно на оне који намеравају да се на утакмицама понашају варварски.  :bes

Ова трагедија од српског новинарства се полако претвара у трагикомедију.

Мало пре је на РТС-у 1 неки новинар изјавио да међу навијачима "можда има муџахедина и сличних лудака..."   :rofl  


:zbunjen

Све што желим рећи, да куцнуо је последњи час!
Не буде ли Звезде, тада неће бити ни нас!