Чини ми се по последњој вести да Кастиљо неће играти у Еквадору следећих 6 месеци. Такође мислим и да пише да је за њега озбиљно заинтересован један италијански клуб. Ко зна шпански мало боље нека провери :

http://www.futbolecuador.com/

ђао момци!

мени је сумњиво, да нико од наших медија, па ни људи из клуба ништа не говори у вези Кастија! У новом издању Блица (е сад колико ту има истине, не знам), стоји да се је Кастијо прикључио екипи.

Ево комплетан чланак из Блиц онлине:

Европа нека суди колико смо јаки
Аутор: Г. Анђелковић | 14.07.2007. - 09:35


Јужноамерички фудбал се сели у Европу, у Србију, у Београд - на ,,Маракану"! Црвена звезда ће од вечерас бити јача за Колумбијца Маурисија Молину, а од сутра још за Аргентинца Ернана Баркоса и Еквадорца Френклина Саласа. Неће се дуго чекати ни на трансфер Пољака Грегоржа Броновицког.
Српски шампион наредне сезоне имаће тим састављен од играча из најмање осам земаља света. Под Звездином заставом играће Срби и Црногорци, Аргентинац, Колумбијац, Пољак, двојица Еквадораца (Кастиљо се прикључио екипи), као и Сенегалац (Гај) и Португалац (Лукаш).
- Када сам преузео председничку функцију у Звезди, рекао сам да ћемо радити на интернационализацији клуба, јер је то нормална појава у свим признатим европским екипама. Многи су мислили да овог лета нећемо довести никога, али испоставило се да су се плашили без разлога, јер стижу нам проверено добри играчи - изјавио је Драган Стојковић.
Јужноамериканци ће у понедељак задужити Звездину опрему, док би Пољак требало да се прикључити екипи на припремама у Аустрији.
- За Саласа, Баркоса и Молину смо већ добили потребне папире, а јуче смо упутили и званичну понуду за Броновицког. Постигли смо усмени договор с Пољацима, тако да сада чекамо још само писмени одговор Легије.
Црвену звезду су овог лета напустили Пуровић, Ђокић, Јоксимовић и Аилтон, а није искључено да шампион после квалификација за Лигу шампиона остане и без Кастиља, Коромана, Басте и Миловановића.
- Последњу двојицу ћемо пустити само ако за њих добијемо понуде које не можемо да одбијемо, а оне морају да имају много нула. Кастиљо је сигурно наш до краја августа, а верујем да ћемо успети да задржимо и Коромана.
Председник црвено-белих тврди да ће Звезда бити јача следеће сезоне.
- Надам се да ће то и резултати, превасходно на европској сцени, показати. Прелазни рок траје до 31. августа, тако да није искључено да доведемо још некога. Ако неко помисли да циљам на Ристу Лакића, морам да кажем да нико из подгоричке Будућности овог лета неће прећи код нас, а вероватно ни Тошић из Баната - истакао је Драган Стојковић, који већ данима призива срећу за жреб трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

,,Тојота" за трећу дуплу круну
Црвена звезда је под спонзорством ,,Тојоте" освојила две дупле круне, што је био разлог да Драган Стојковић и Ненад Предревац продуже сарадњу. Тим поводом, на ,,Маракану" је стигло нових 43 аутомобила, и то по три ,,јариса" и ,,авенсиса", девет ,,ауриса", 17 модела ,,рав 4", 10 ,,ленд крузера" и један ,,хајејс".
- Биће возила и за нова појачања - констатовао је Стојковић.


,,Маракана" без траве због Чолиног концерта
Од концерта Здравка Чолића на ,,Маракани" прошле су тачно три недеље, а терен стадиона Црвене звезде још увек се налази у катастрофалном стању.
Председник Драган Стојковић, ипак, не брине због тога.
- У уговору који смо потписали са Чолићем стоји да терен мора да се врати у првобитно стање. Имамо чврсте гаранције да ће до 31. јула, када играмо прву утакмицу у квалификацијама за Лигу шампиона, трава изгледати као пре концерта. Знам да то може, јер је и терен на ,,Сан Сиру", две вечери пре нашег сусрета са Миланом, изгледао ка њива - истакао је Стојковић.

Сикимићу нису рекли да су трофеји код нас
Драган Стојковић не крије да помно прати дешавања и у табору вечитог ривала.
- Приметио сам да је Партизан ангажовао неколико нових играча, а чуо сам и да је Сикимић рекао да је у Партизан дошао због трофеја. Очигледно му нису рекли да се због трофеја долази у Звезду - истакао је председник црвено-белих.

У Аустрију без Басте и Миловановића
Фудбалери Црвене звезде данас крећу у Аустрију где ће одрадити последњу фазу летњих припрема у трајању од девет дана. Са екипом неће кренути Миловановић, Баста и голман Бановић.
- Они ће се прикључити тиму у понедељак, пошто су добили дозволу да данас иду на свадбу Николе Жигића, а у недељу на свадбу Бошка Јанковића - рекао је Стојковић.

Стоји отприлике, да је за њега заинтересован један велики клуб из Италије, те да му је од стране његових репрезентаната забрањен пут ка нашем клубу, за кога га веже још уговор на шест мјесеци. Такође се наводи у тексту, да за ту забрану путовања није одговоран његов клуб Ел Национал, вец његови заступници.

Кастијови репрезентанти покушавају наводно да продуже уговор од шест мјесеци, како би на њима остала права на Кастију и како би га онда они могли трансферирати у Италију, док Црвена Звезда покушава да добије сва права на том играчу.

Ех кад би знао у чему је стварно проблем... :(

Quote,,Маракана" без траве због Чолиног концерта
Од концерта Здравка Чолића на ,,Маракани" прошле су тачно три недеље, а терен стадиона Црвене звезде још увек се налази у катастрофалном стању.
Хајде када си и ово написао у тексту да прокоментаришем иако је off topic јер немам искрено идеју где да придодам овак коментар а отварање новог топика је глупост јер нема шта ту посебно да се прича.
Докле ће Маракана да служи за народњачка прангијања и концерте поп певача? Неко рече, фудбал и народњаци...... . После оног несретног цециног ("цециног" је намерно написано малим словом) концерта, Баста је и сам изјавио како је требало 6 месеци да се трава опорави а за то време се играло на ораници. Мислим да мора много више селективности да буде у таквим стварима а не да наша управа изнајмљује стадион како се коме дигне. Све у свему лош имиџ. Нема разлога срозавати славу Маракане са оваквим "квази" дешавањима....
А сада назад на прелазни рок...

Кастиљо решио проблеме
Чини се да је Сегундо Кастиљо, фудбалер Црвене звезде, успео да реши проблеме који су га спречили да се врати у Србију.

Према писању еквадорских медија, намера бишег клуба Кастиља Депортива да он игра наредних шест месеци за њихов клуб користећи се ванфудбалским средствима није успела, те ће се одлични фудбалер средине терена вратити у Србији првом приликом и придружити се припремама Црвене звезде.

Ипак, наводи се да је за еквадорског интернационалца велико интересовање показао фудбалски гигант из Италије чије се име не помиње, те да је лако могуће да Еквадорац у зимском прелазном року потпише уговор са овим клубом.


Дај Бозе да је истина,и да је сварно решио проблем!!

"Стварно решио проблем"!! Хтео, написати...извињавам се!

Remi Zvezde na početku priprema u Austriji
Nedelja, 15. jul 2007. 23:15

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su u nedelju nerešeno 1:1 sa rumunskom ekipom Arad u prvoj trening utakmici na pripremama u Austriji.

Zvezda je povela u 8. minutu golom Milanka Raškovića, koji je odlično reagovao glavom na centrašut Aleksandra Trišovića.

Rumuni su izjednačili u 70. minutu.

Crveno-beli će na pripremama odigrati još četiri trening meča. U utorak, 17. jula protivnik će biti rumunski Nacional, dan kasnije odigraće susret sa engleskim Vest Bromvič Albionom, 20. jula ponovo će protivnik biti iz Rumunije Pitešti i na kraju 21. jula sa austrijskim Švardofom.

(MONDO)
991 - Vukovar postaje BYKOBAP, a Zvezda prvak Evrope !!!

Нешто смо се баш загризли Јужноамериканаца:  :)

Извор: Глас

ПРОМОЦИЈА ЈУЖНОАМЕРИКАНАЦА

Звезда је јуче ујутро одрадила први тренинг на коме је присуствовало 19 играча. Короман је изостао због лакше повреде чланка, док су у Бад Тацмансдорф стигли Миловановић и Бановић (каснили због свадбе Николе Жигића). Данас увече се очекују Баста (свадба Бошка Јанковића), као и појачања Аргентинац Баркос, Еквадорац Салас, Колумбијац Молина, који ће поподне и званично бити промовисани у Медија центру на "Маракани", а можда им се прикључи и Пољак Броновицки.

СТИЖЕ ПАЛАСИО ИЗ ХОНДУРАСА

Звезда је дефинитивно постала Легија странаца пошто на пробу долази везиста Олимпије и репрезентативац Хондураса Вилсон Паласио.
- Упустићу се у ову авантуру и покушаћу да искористим прилику. Ово је оно што сам желео, на све гледам са позитивне стране и надам се да ће се завршити добро за мене - рекао је Паласио пре пута за Београд.

Короман у Звезди још три године


Репрезентативац Србије Огњен Короман, који је протеклих шест месеци играо за Црвену звезду као позајмљени фудбалер руског Терека, највероватније ће потписати трогодишњи уговор са црвено-белима.

Како преноси београдска штампа, челници српског шампиона на најбољем су пуут да постигну договор са руским клубом. За дефинитивну оверу споразума, потребно је још само да се дефинишу неки детаљи.

"Мислим да са 99 одсто сигурности може да се каже да ћу и наредне три године играти за Црвену звезду", рекао је Короман за "Спорт".



E ово је појачање  :ruke

заборави и још да додам да би волео да баш он постане капитен екипе .

То је супер вијест!

Иначе Паласиос има 22 године и требао би бити мјесец дана на проби!

Ево и један гол од њега:

http://www.youtube.com/watch?v=mfYttD-4u3E

Ево Бошков интервју за Спорт (копирао сам оно најважније у вези тактике): Бошко Ђуровски жели да каталонски рецепт
што верније преслика у Црвеној звезди
Најближи смо томе да играмо 4-3-3 са истуренијим
нападачем и јаким и брзим бочним играчима,

предвиђа стратег Звезде

Црвена звезда као Ајакс, ПСВ или Барселона. У стварности, готово да звучи као научна фантастика, али када се то односи на жеље везане за креирање модела игре, није и не изводљиво. Управо та идеја водиља гура Бошка Ђуровског у раду са изабраницима пред нову сезону, у којој се од Црвене звезде много више очекује у европским оквирима.

-Најближи смо томе да играмо 4-3-3 са најистуренијим нападачем и јаким и брзим бочним играчима. Волео бих да то функционише по принципу холандских клубова, или Барселоне, а надам се да ће нам и најновија појачања омогућити да се приближимо тој идеји – напомиње Ђуровски.

Јужноамериканци неће имати времена за аклиматизацију, међутим то по стратегу црвено-белих не би требало да представља проблем, првенствено због њихових офанзивних својстава.

-Добар играч се лако адаптира у офанзиви, то су природне ствари. Не познајем њихов менталитет, ипак очекујем да буду права појачања за Звезду, Баркос је добар када је леђима окренут голу, док је Салас брз и одговоран и може да конкурише за место у тиму и на левом и на десном боку.

Највећа гужба се очекује у везном реду?

-Од вишка глава не боли. Ко буде највише пружао, тај ће играти. Јасно је да нема места за два плејмејкера. Играчи ће сами направити својеврсну селекцију, јер поред тренера, и екипа бира 11 најбољих. Тако, рецимо, прошле године екипа није прихватила Георгијева. Момак је много обећавао, а мало дао. Једноставно, у тој ситуацији те и тим одбаци.

Странци ће бити под посебном лупом...

-Тако је свуда. Играч из иностранства мора да прави разлику. Када то не чиниш, брзо дође до отпора саиграча и навијача. Уз то, морају да буду и љубазни и културни. Португалац Лукаш је на прави начин положио тај испит – завршио је Ђуровски.



Значи, вјероватно ћемо од идуће сезоне гледати систем 4-3-3. Знаћи много мјеста за гомилу играча, које имамо на средини, неће бити. Надам се да то неће бити некакав конфликт-потенцијал.

QuoteНајближи смо томе да играмо 4-3-3 са најистуренијим нападачем и јаким и брзим бочним играчима. Волео бих да то функционише по принципу холандских клубова
Бошко је превидео једну ситницу. У Холандији клинци у свим категоријама, од 7 година на даље играју у тој формацији. Ми имамо 2 недеље до првог меча да то уиграмо. Упркос томе, радује чињеница да би могли најзад да гледамо офанзивнију Звезду. Не радује то што се 4-3-3 лако трансформише у 4-5-1. Бошко је иначе у праву кад помиње Холанђане, у тој формацији су бочни играчи ситни и спретни ( Салас и Короман ) док је шпиц снажан и скочан ( Баркос евентуално ). Видећемо уосталом врло ускоро, нека потпишу уговоре за почетак.

Quote from: "NightMare"
QuoteНајближи смо томе да играмо 4-3-3 са најистуренијим нападачем и јаким и брзим бочним играчима. Волео бих да то функционише по принципу холандских клубова
Бошко је превидео једну ситницу. У Холандији клинци у свим категоријама, од 7 година на даље играју у тој формацији. Ми имамо 2 недеље до првог меча да то уиграмо. Упркос томе, радује чињеница да би могли најзад да гледамо офанзивнију Звезду. Не радује то што се 4-3-3 лако трансформише у 4-5-1. Бошко је иначе у праву кад помиње Холанђане, у тој формацији су бочни играчи ситни и спретни ( Салас и Короман ) док је шпиц снажан и скочан ( Баркос евентуално ). Видећемо уосталом врло ускоро, нека потпишу уговоре за почетак.
Па по профилима играча које су доводили јасно се види да ћемо ове године играти 4-3-3.  Мислим да имамо добре играч који могу да одговоре тој формацији, само да се добро уиграмо и бићемо добра екипа.
По мени једно од већих појачања је останак Коромана, само још сад да потпишу они који су најавили и то је то.

Баркос, Салас и Молина потписују данас уговоре на Маракани у 14 часова!

Чека се још само Броновицки, који би требао доћи сутра.

Поз.

Па ми смо под Бошком малтене стално и играли 4-3-3 када се гледа ко су били играчи који су играли крила - Короман и Бурзановић (Рашковић) су пре свега офанзивни играчи и дефанзива им није јача особина (поготово Бурзи и Рашковићу). Наравно, на ову формацију може да се гледа као и на 4-5-1, али то пре свега зависи од задатака које Бошко стави пред играче - да ли ће крила играти повученије или истуреније.
Короман је зацементиран на крилу, а могуће је да ће Салас (уколико се покаже да је здрав и приближно добар играч како се прича) бити то друго крило. Претпостављам да ће Аргентинац (требаће ми времена да попамтим имена, тек сам се вратила са одмора па сам испропуштала лицитирања око појачања :) ) бити прва опција за нападача, а да ће му Ђорђевић бити прва замена. Рашковић ће пре да конкурише за место по крилу што је и најчешће играо код Бошка. Као трећи нападач фигурира Славко Перовић (уколико буде остао уз тим, мада би за њега можда најбоље било да иде негде на каљење и не седи на клупи - исто важи и за везњака Николића).
Бошко је на овим утакмицама испробавао Адамовића и на левом беку (нисам нешто одушевљена том могућношћу) тако да га можда припремају као алтернативу Анђелковићу. Онај Пољак изгледа може играти и лево и десно.
Уколико се Миловановић прода (очигледно је да Звезда нема ништа против да га пусти), његово место ће вероватно заузети Лукаш. Уколико пак оде и Кастиљо (у случају неуласка у ЛШ), Милијаш би требало да заузме то место. Онај предњи везни може бити Молина, а конкуренција му могу бити Бурза (може и на крило) и Милијаш. То су у приниципу играчи који најозбиљније конкуришу за средину терена. Уколико оду и Кастиљо и Миловановић, у игру улазе Трајковић, Богдановић, Тришовић.
Не треба заборавити да је Бошко играо и са тројицом позади, што би изазвало одређене промене у средини.
..baklje gore, pesma cigana...

Quote from: "cazzo_FCRS_forever"заборави и још да додам да би волео да баш он постане капитен екипе .

Колико сам ја разумео трака је у случају да Миловановић оде резервисана за Басту,а потом за Ранђеловића...можда грешим?

Потписали су!
QuoteДанас су у Медија центру ФК Црвена звезда потписани уговори са новим играчима нашег тима. Од данас боје Црвене звезде браниће аргентинац Баркос, еквадорац Салас и колумбијац Молина. Добродошлицу Звездиним јужноамериканцима пожелели су Драган Стојковић, председник ФК Црвена звезда и Драгослав Шекуларац, друга Звездина звезда.
b]НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА, ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ![/b]

Зна ли неко нешто о Wilson Roberto Palacios који долази на пробу?