Штета што је Громико издувао, ја да сам на његовом месту сморио бих се скроз.

како мислиш издувао?
јел отпуштен или шта? нисам пратио...

Quote from: "Бока"
Quote from: "rukometas_bg"за Јоровића мислим да су рекли негде око децембра да ће да се врати. Не верујем да ће успети да се врати брзо. Волео бих да грешим
а ову сезону би требало да обележи Немања Александров

Сезона је дуга, а и НЛБ лига ме интересује.

Ма ок боли и мене курац за дотичну лигу, њу треба да искористимо за уигравање и пружање прилике свима укључујући и клинце који су играли у завршници плеј-офа.
Али Јоровић је био доста дуго одсутан и питање је колико ће му бити потребно да се врати

Ух нисам на жалост оптимиста по питању Јоровића. Ако за ово силно време није тренирао ни мало не само да ће кондиционо бити проблем него ће да се појави и проблем уиграности са остатком тима, шутом итд... Мени и даље није јасно како смо успели да пазаримо толико "болесног" играча а да се за то није знало. То само значи да је неко жестоко омануо ко је радио тај трансфер....

Наводно је Химки откупио Громиков уговор, а овај опет тврди како то не може тако, па није регистрован за Звезду, пошто се још не зна његов статус.
Ако ништа, бар је ФИБА лупила банане Бурксу и Томасу, који ће морати паузирати годину дана због прошлосезонске бјежаније.



Ако некога занима случајно :) водимо после полувремена у вршцу !
хемофарм - Црвена звезда 39-48, поене су постигли: Кук 9 (7 асист.), Драгићевић 9, Шљиванчанин 5, Кикановић 6, Бакић 5, Марковић 3, Мишановић 4, Ковач 7.
З сада боља игра нашег тима у свим елементима игре,нарочито је добар шут за 3 поена 12/8.
Надам се да ће овако бити и у наставку :sampion
..Звезда ми је све...

Коначан резултат: хемофарм - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА  76-81

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кук 16, Драгићевић 16, Марковић 7, Кикановић 12, Шљиванчанин 7, Ковач 9, Тица 1, Мишановић 8, Бакић 5.
Добра партија нашег тима, ако изузмемо неколико падова у игри, највећа разлика коју смо имали била је 15 поена разилке!
ПРВА ПОБЕДА НОВОГ ТИМА  :sampion
..Звезда ми је све...

Ево краће извештаја са утакмице и изјава Стевана Караџића:


Звезда отворила сезону победом

Кошаркаши Црвене звезде отворили су успешно нову сезону. На једном од најтежих гостовања црвено-бели су забележили тријумф против фаворизованог Хемофарма резултатом 81:76(26:21, 22:18, 13:16, 20:21).

Меч у Вршцу био је сјајна прилика да се провери колико млади тим Црвене звезде може у ситуацији када игра без тројице повређених кошаркаша Немање Александрова, Игора Милошевића и Бранка Јоровића. Храбром игром и изузетно озбиљним приступом утакмици Звездаши су од старта меча у вршачком Миленијуму били у вођству, а највећа предност износила је почетком четврте четвртине када је серијом Црвена звезда стигла на +15.

Омар Кук је умало у завршници од јунака постао трагичар. У ситуацији када је Вршчанима једино преостало да брзим фауловима заустављају време, стартни плеј промашио је два бацања, али је већ у следећој акцији два пута погодио пенале и тако печатирао тријумф црвено-белих.

На крају је центар Хемофарма Бобан Марјановић је само поставио коначан резултат - 81:76 за црвено-беле.

Маестралну партију приказао је нови организатор игре Американац Омар Кук који је имао дабл-дабл учинак са 16 поена и чак 12 асистенција уз 3 украдене лопте. Исти број поена и 10 изнуђених личних грешака противника уз седам скокова имао је Тадија Драгићевић, док је новајлија Елмедин Кикановић био стрелац 12 поена.

,,Одиграли смо веома добру утакмицу, посебно сам задовољан игром у одбрани. Не бих желео да истичем појединце, јер је ово победа колектива, али такође не смем да пропустим изузетну партију нашег организатора игре Омара Кука. Ова утакмица, а и читаве припреме показале су да смо направили одличан потез у избору плејмејкера. Читав тим се максимално борио и то је једина ствар коју од њих тражим по сваку цену. На жалост, немамо много времена за радост, јер је нови меч већ у суботу. Морамо да скупимо снагу и да се још боље припремимо за меч против Војводине у Новом Саду", рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде, Стеван Караџић.

Црвена звезда у наредном колу НЛБ лиге такође гостује. Меч у суботу, 6. октобра у новосадској дворани Спенс против Војводине почиње у 20 часова.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краснић, Марковић 7, Кикановић 12, Кук 16, Ковач 9, Мишановић 8, Тица 1, Драгићевић 16, Рондовић, Цветковић, Шљиванчанин 7, Бакић 5.

Ел зна можда неко, нешто више што се тиче ТВ преноса кошаркашких утакмица ове сезоне?
Прочитао сам, чини ми се, у оном часопису (листи) " Моцарт" кладионице да су и РТС и Б(у)92 :) одбили да одкупе права. Разлог је сигурно слаб прошлосезонски рејтинг. Нисам се много активирао па не знам каква је ситуација са кабловским или сателитским каналима.

у јеботе, да ли је ико икад имао 12 асистенција у Звезди?
Коначно имамо плеја..... штета само што само њега и имамо  :rofl

Изгледа да је и Стеван Марковић добро одиграо.

Ако Кук настави да игра овим темпом 16 поена и 12 асистенција  :o и када се Игор врати имаћемо три сасвим ок плеја.

Чекајте, ниједна телевизија у Србији није откупила преносе ЈЛ :rofl . Баш ме занима како то такмичење може бити профитабилно ако телевизије највеће државе учеснице не дају ни цвоњка. Проблем је што ће се убудуће учесник ЕЛ добијати сабирањем успеха (да упростим) у ЈЛ и домаћој лиги, где ће ЈЛ, чини ми се, имати већи значај. Другим речима, мислим да Звезди неће помоћи ни ако би постала првак Србије. Нека ме неко исправи ако грешим (не знам да ли важи већ од ове сезоне).
Једино да се надамо како ће наша лига приступити УЛЕБ-у и некако се изборити за учешће свог првака у ЕЛ. Оваква ЕЛ је неки образац у шта би се претворила ЛШ када би Г14 преузела контролу. У ствари, било би много горе пошто се врти далеко више новца.
Мислим да ће се Стева пребацити на бека када се Милошевић врати јер тамо много боље може употребити свој шут. Да не спомињем чињеницу да нам бека игра Ковач.
..baklje gore, pesma cigana...

Ја колико знам, најављено је да се од 2009. потписује уговор на три године са УЛЕБом за учешће у ЕЛ. Како сада стојимо, нећемо видети ЕЛ  у скорије време, јер већ каскамо са тим бодовима на основу ГЛ и наше лиге.
А кад крене та зајебанција :jebanje  са уговорима, е онда тек следи крах баскета у овој земљи.
Све у свему, ни мало разлога за оптимизам по питању овог спорта.

QuoteЈедино да се надамо како ће наша лига приступити УЛЕБ-у и некако се изборити за учешће свог првака у ЕЛ. Оваква ЕЛ је неки образац у шта би се претворила ЛШ када би Г14 преузела контролу. У ствари, било би много горе пошто се врти далеко више новца.  

После брљотине коју нам је приредио Даниловић са својим пуленима и чепуљама тамо током 2000те наша земља је изгубила шансу да приступи УЛЕБ-у. Проблем је у томе што смо ми подржали ФИБА када је кренуло цепање (зарад Даниловићеве фотеље потпредседника исте) и самим тим гурнули ЈЛ у први план... Пошто је ЈЛ призната као део УЛЕБ-а наша лига губи на било каквом значају и оставља нам се то једно место у ЕЛ... Е сада проблем је што у последње време је наш савез и покушао онако на мала врата да се прогура у УЛЕБ, али чиними се да ове боли она ствар за то...

Ево сад сам прочитао у "Журналу" о откупу ових ТВ права... Кажу као да ће неко из Србије то у најскорије време урадити. У конкуренцији су још и "Фокс" и "Авала" .

После 4 године и победе над Ловћеном 4. октобра 2003. године, кошаркаши Црвене звезде забележили су победу у првој званичној утакмици у сезони. После сјајне игре и велике приказане борбености црвено-бели су се из Вршца вратили са целим пленом. Ипак времена за славље нема, јер већ у суботу од 20 часова на реду је ново искушење. Црвена звезда гостује Војводини у Спенсу у још једном дуелу против изузетно снажног противника. Црвена звезда и Војводина одиграли су до сада укупно 42 мечева – Београђани су славили 33 пута, а Новосађани су били бољи у девет дуела. У првенству су се састали 32 пута, а тим са Малог Калемегдана остварио је 25 победе. У плеј-офу играна су три меча и Звезда има скор 2-1, док су у Купу Новосађани једанпут тријумфовали у укупно пет утакмица. У регионалном шампионату одиграна су два сусрета.

Дуел из новосадског Спенса директно ће преносити радио Спорт ФМ, на 100.4.

(кк-црвеназвезда.нет)



Како ствари стоје ове сезоне ће бити: Немаш могућност да одеш до Бг-а или на неко подаље гостовање. Па ништа, седи кући и слушалице у уши, а можда ни то... Е нашта нам је спала држава и кошарка заједно са њом. То је по мени за плакање... Па, да ли  је ико свестан колико се смањује популаризација спорта ако се не одкупе ТВ права. Спорта који је до недавно био синоним за нашу земљу.
Већ трећи пут се враћам на ову тему, али не могу да се отмем утиску да се још дужи и да највероватније неће бити ништа од кошаркашких преноса.

Победа над Војводином, 85-82. Кук 30 п и 5 ас. Тадија 23 п, Тица 16.
Уметност је направити немогуће - могуће, могуће - једноставно, а једноставно - елегантно !

Две узастопне победе на старту сезоне, како то лепо звучи :)
Браво црвено - бели само тако наставите све до титуле :sampion
Овај Кук је врх играч, можда и најбољи странац до сада, Тица ме изненадио позитивно...све у свему доооброо јеее :ruke  :ruke  :ruke
..Звезда ми је све...

Кук игра одлично! Тадија који је до сада био само потенцијал је постао главни играч поред Кука... Одлично!!!

QuoteЦрвена звезда је споро отворила дуел па је после шест минута имала чак 12 поена минуса. Ипак серијом од 11-0 коју је предводио Драгићевић са осам поена Звезда се вратила у дуел, па је прву деоницу завршила са минималним минусом.
Нова Звездина серија догодила се почетком друге четвртине, а иницијатор је био Кук. Почетком другог полувремена Војводина се враћа у игру, па се до самог краја играло у егалу.
Узбудљив финиш отворио је Кук са једним погођеним слободним бацањем. Узвратио је Бојовић, па је девет секунди пре краја било 82:82. Одговорност на себе у тим тренуцима преузео је Американац, преневши лопту преко целог терена и погодивши тројку са осам метара за други тријумф Звезде у овој сезони.
Када неко поред одличне статистике, покаже хладнокрвност и преузме одговорност у преломним тренуцима, значи да је феноменалан играч.
Али ајде да не хвалимо много :)  , ипак је ово само почетак...