Браћо Делије,

Тренутно се сви ангажујемо на овим протестима, демонстрацијама и сл...
Морамо почети да размишљамо мало више о другим видовима акција значи акције које ће имати резултате на дугорочној бази, морамо сви да се запитамо шта можемо да урадимо за Космет и Србију ?
Како то да урадимо ?
Како да помогнемо Србима који живе тамо  ?
Значи морамо смислити неке начине који ће помоћи Србима дугорочно не само једнократне помоћи... Желео бих да овде сви напишете ваше идеје или мишљења како да помогнемо Србима на Космету и како да помогнемо сами себи.

Неке од мојих идеја су да ако се скупља неки новац за помоћ породицама које живе на Космету ,боље било да се за тај новац купе неке машине и алати које могу да помогну тим људима на дужи временски период. Или да им се купе агрегати и сл.
Такође мислим да би добра идеја била ако би могли да организујемо целе породице или места у производњи сувенира или сл (типа заставице за кола, наруквице и сл) на којима би писало Космет или Косово и зарада од тих ствари би ишла директно тим људима...
Било би добро да се и делије са космета укључе овде са својим коментарима .

Свака финацијска помоћ је и више него у реду и с тим мора да се настави,али ја сам нешто размишао како би било добро да се неком србском фудбалском клубу са Косова да неки имунитет у нашој првој лиги да не може да испадне и да је стално у друштву прволигаша,значи одма би тамо стално ишле навијачке групе у гостованја и давала би има се подршка,сетите се Звездиног гостованја у Зубином Потоку,па народ је био одушевљен доласко Делија на Косово,верујем да би било исто тако и са осталим навијачима..... ајд можда је моја идеја глупа и нема везе с везом и вероватно ћеме сви испалит можда ме и банујете
:batine  али јбга......  ;pljuga

Још увек се не јавише Делије са Космета, а има их на форуму... Пар њих сигурно.

Дакле, треба наћи људима посао, поправити куће, да имају што више разлога и услова за останак. Лепо је када им шаљемо обућу и одећу као помоћ, али је још лепше ако они имају посао као пре 99. године кад су зависили од свог рада. Треба нам неки план, стратегија. Да се иде корак по корак до зацртаног циља.

Не знам колико тачно становника има Косовска Митровица, могли би да изграде стадион са рефлекторима, купе пар солидних играча. А не да нам се у БГ стварају разне Бежаније. У првог лиги обавезно један клуб са Космета, макар по цену неисплативости, али из чистог патриотизма.

Туризам...
Нпр. у околини Брезовице има Срба, ту се можемо ангажовати. Доста људи иде на зимовање у Бугарску, Аустрију... а нико да не оде на Брезовицу. Маркетингом може доста да се уради... Да Брезовица буде популарно туристичко место као Копаоник и Златибор.

Пре свега реклама, значи треба да урадимо ракву варијанту да људи просто желе да проведу на космету цео дан.

Сви знамо каква је слика послата у свет о светој земљи и сви ми знамо да морамо ту слику поправити како знамо и умемо.

Наравно да би оснивањем фудбалског клуба у Косовској митровици било јако добро и довело би људе у тај град посебно навијаче.

Имали смо акцију ,,1 смс 1 оброк'' не знам да ли је акција успела (ако неко зна нека каже) али знам да сам послао смс.

Моја идеја лежи у продавању производа.Да направимо производ        (мајица, дукс ...) и да сав приход иде на космет.И мислим да би од садашњих производа ДЕЛИЈА који постоји одређени проценат од сваког званичног производа ДЕЛИЈА требао да оде на космет.

"Свети архијерејски синод СПЦ упутио је раније, са редовне седнице у уторак у Пећкој патријаршији, апел да државе које су признале једнострано проглашену независност Косова преиспитају своју одлуку.
Синод је упутио и поруку Србима са Косова да остану на огњиштима, а онима који су отишли да се врате. Владикама СПЦ и државним органима Синод упутио је апел да све установе скупљају помоћ за Србе који се враћају у покрајину."

Дакле, помагати, помагати и помагати, сви облици помоћи Србима на Космету и онима који су отишли са Свете земље под налетом арнаута и нато-а а желе да се врате, су добро дошли...

Пишите, дајте предлоге, посебно апелујем на људе који су са самог Космета а присутни су на форумима да конкретним предлозима сугеришу које врсте помоћи су им потребне...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Quote from: "Red Star Forever""

Дакле, помагати, помагати и помагати, сви облици помоћи Србима на Космету и онима који су отишли са Свете земље под налетом арнаута и нато-а а желе да се врате, су добро дошли...

Пишите, дајте предлоге, посебно апелујем на људе који су са самог Космета а присутни су на форумима да конкретним предлозима сугеришу које врсте помоћи су им потребне...
Управо то Делије са Космета занима нас ваше мишљење

Мини хуманитарна акција! - Помозимо деци у Грачаници!

У Грачаници се налази дом за децу ометену у развоју, деца и васпитачице тамо буквално преживљавају . Држава Србија им ништа не помаже ,дешава се да у дом за децу стигне по нека донација пре свега од појединаца или цркве али у већини случајева та деца немају шта да једу, неретко се дешава да им чај и хлеб буду једини оброк у току дана.
Жене које раде тамо су деци и отац и мајка јел та деца другог немају,оне су принуђене да доносе храну из своје куће ,да та деца не бих остала гладна.
Морамо помоћи тој деци.... свака помоћ је преко потребна...
Ел.уплата је омогућена преко Пај Пал-а, више информација на  

www.cikaskisrbi.com
www.delijecikago.tk

Укључи се и ти!
Планира се да акција траје 7-10 дана