Најбољи пост до сада. Све што треба је речено у њему.

Зато делије знамо шта нам је чинити.

Иза свега што је дрвосеча написао стојим 100%, али колико је реално спровести тако нешто док се у целом друштву не промени клима. Ми можемо само нашим активностима да помогнемо да се ствари постепено мењају, али сумњам да је могуће променити их. Ако би сада одлучно кренули у  борбу (мајце, графити, песме, информатори) имам утисак да би тек за 10-так година осетили промену. Ово нема директне везе ни са навијачима, ни са хулиганима (намерно одвајам) већ са ситуацијом у земљи.

Како објаснити младој особи поред свих неправди шта је исправно, а шта није? Узимају нам део територије, сваком појединцу припадне мука када помисли на наше политичаре, јебу те сви у здрав мозак и постепено пређеш на тамну страну када видиш да они који су на тој страни добро пролазе у овој земљи! Нам су корупирани сви слојеви друштва од ганција који чисте улице до попова!

Нека је од 10.000 њих 10 спремно да носе оружје (кућно васпитање или боље рећи неваспитање, неурачуниљивост, алкохол, дрога) то ће повући још 100 оних који ће из страха због овоих десет почети да носе оружје и тако у круг. Навијачи нису разлог због чега долази до оваквих случаја већ само повод. Особа која је убила Дејана, када тада би убила неког другог у некој другој ситуацији. И за стање његове свести најмање су одговорни навијачи.

Навијачке групе би могле заједно са целим друштвом да утичу да се такве ствари не догађају. Међутим то је свуше дуг  и тежак процес, који се лако може нарушити несмотреним потезом једне особе од горе поменутих 100 људи која би била спремна да носи оружје.

Можемо и морамо да причамо на ту тему, али нисам оптимиста да ћемо нешто значајно променити по том питању.

...брод је нажалост одавно пред понором (на свим пољима, не мислим само на навијаче), иако се одупиремо свом снагом бојим се да смо ближи понору него спасењу...

Многи траже предлоге шта и како даље... Само нека свако ради свој посао и биће како треба... "Посао" навијача је да прати свој клуб, да га бодри у свим могућим и немогућим ситуацијама, да прави атмосферу на стадиону, да се сукоби голорук са неистомишљеницима, а посао криминалаца је да краду, пуцају, убијају људе, док је посао полиције да хапси људе који краду и убијају и крше закон, а не да се тале са њима, да заједно продају дрогу и убијају људе као што раде већ 20 година уназад... Док се друга два "занимања" не промене ми можемо да кренемо од себе и да на својим трибинама па и заједничким договорима група почистимо стадионе од криминалаца и жандара-нарко дилера...

Нек ти је вечна слава Дејане и почивај у миру...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Quote from: "Mrly7"јел реците да је нормално од дечка интелектуалца, да проводи бар сат времена са неким људима што су стално дрогирани, што се убијају ко пси, јел имамо ми чим да привучемо неког клинца што свира клавир и одличан је спортиста???? све горе и горе, пукли смо ми скроз, некад је навијач био шмекер, зајебант... сада навијач може бити само клошар и у 99% је тако. Скупило се све сада, како ће неко повести нормалног клинца из краја на текму, шта ће рећи кеви од детета ако неки малоумник одлучи да покаже своју беду и мањак људскости....



Quote from: "Mrly7"Запитајте се мало, погледајте ако ништа своју екипу, колко људи трчи, колко људи удара џак, колко људи тренира бокс?


Quote from: "Mrly7"како неко такав ко пиша у бусу а притом га не сме нико ни погледати може да има било какву људску особину? како ће тај испоштовати мене, тебе, њега било кога кад је гњида и изрод.

Ово је суштина свега!!!
Тврд је орах воћка чудновата,
не сломи га, ал' зубе поломи!

QuoteВелико је Навијачко срце,
што поносно куца у грудима,
нож за појас пре сваке туче,
спреман њиме да убије Србина.

Он је Србин он чува Српство,
он је пример правог српског сина,
он је спреман Србију да брани,
а први би убио Србина.

Част трибине треба да се брани,
и застава иза које стoјиш,
ако не смеш ти стани,
не убијај зато што се бојиш.

Оружијем брани српску браћу,
многи хоће мало српског царства,
немој Србин да убија Србина,
није вредан српски живот навијачког ривалства.
[/b]

Бока... када смо ми као добро организована, и патриотски оријентисана навијачка групација, могли нешто да променимо у овој земљи? Ми, у нашем друштву не можемо да променимо климу, јер нисмо у органима државне власти, то је у рукама политичара, који нама никада нису били наклоњени, већ су нас само злоупотребљавали, и користили нас!?!
Оно што ми можемо, то је да покушамо да променимо свест појединих људи око нас, при томе почињемо од 1 човека, онда други, трећи, десети, стоти, хиљадити... А ако не покушамо, шта онда да очекујемо? Да окренем на шалу, као у оном вицу, када се циго моли Богу, да му да седмицу на лотоу... не можемо ништа ни да очекујемо, зар не?
Ја нема шта да сумњам, или да се бавим претпоставкама... ако се ствари у основи поставе на своје место, и крене одлучно, могли би Бока, и пре тих 10 година да осетимо помак... за 2 године, ми навијачи би осетили прве знаке побољшања... за 4 године, и остали људи би видели да су се неке ствари промениле.. за 5-6 много ствари би дошло на своје место, за 7-8 година, могли бих да имамо уређену навијачку сцену, попут руске! Ту ми једна ствар никако није јасна... како то да код њих штима, а код нас не! Не ради се ту само о навијачкој сцени... ево окрените се око себе, и видећете, и чућете гомилу примера, да нешто ,,напољу" штима, а код нас не!? Шта је то што код нас доводи до кочнице, и проблема??? Мислим да је пре свега проблем менталитет наших људи... то је једна ужасна ствар која ми се несвиђа код нашег народа! Погледајте још 1 нелогичност када смо код нашег менталитета... у ранијим друштвеним фирмама, било је пуно проблема, и шкрипања, јер су појединци више држали говранције и забушавали, па је све ишло клај, клај... када дође приватник, говоранција нема, проблеми се решавају у ходу, и сви раде свој посао! То је Србија, нажалост... о овоме могу даним да наводим примере... но да се вратимо у наш проблем.
Ситуација у земљи јест грозна, не односи се то само на отимање Космета, већ да занемаримо за сада тај случај, каква је ситуација у Србији? Што се тиче посла, здравствене заштите, социјалне сигурности, школовања, производње хране... о овоме би 20 година могли причати!?
Ево рецимо, шта данашња деца и тинејџери маштају, како они заправо проводе дане, какав однос имају према својој породици, школи, пријатељима... ретко где ће те срести да је то све набројано ок. Већином су та деца (па и ми смо такви били, бар већина!), прилично надобудна, и ,,препаметна", са великом количином енергије (што је нормално, јер расту и развијају се)... и ту се јавља проблем! Шта са том количином енергије? Ретко где ће те срести клинце 13-18 узраста, да се баве неком физичком активношћу... ако не блеје по крају, и баве се ничим... онда су за компјутером по 6-7 сати, што је ужасно! Већином они су беспослени, немају неке обавезе осим школе, досадно им је и нормално је да им свашта падне напамет... Виђао сам баш узраст клинаца 14-18 година, који седе у крају и кријући, пију пиво, пуше, доста их смота и неки џок!? Каква је то перспектива Србије?!?!?! Знам, већина ће свалити кривицу на државу, односно органе власти... мада, не можемо стално у друге упирати прстом! Да ли њихови родитељи знају уопште где су им деца, шта раде, с киме се друже (што је веома важно)??? Јбг, они често постају мета неких пробисвета, који их после користе... када родитељи то схвате, већ касно... оде све у пм!
Бока... и ми смо расли (бар моја генерација), у време 90-их, када знамо шта се све дешавало... како су нама родитељи објашњавали, шта је исправно, а шта не? И ја сам рану младост провео за време санкција, беспарице, државног криминала, на демострацијама, баш тада сам почео и на стадион да долазим! Срећа, нисам отишао странпутицом, а доста мојих познаника јесте... неки по затворима, неки на самрти, јер их дрога појела... неки и даље криминалишу, петљају, док ,,не падну", то је њихов избор био... изговор, је управо то, линија мањег отпрора: па када може он, што не бих и ја пробао, нисам ја пацер, па да мене провале?!?! Даје динар да уђе у ђавоље коло, а 10 да изађе!!!
И не волим глобализацију... испада да су сви свештеници корумпирани!? Нису, има их који јесу, али зна се ко је то, и не мораш да идеш код њега, па није ваљда да Београд има само 1 цркву?! Корумпираност јест велика, јер је то одразнашег сиромаштва, и слабости државе да се суочи са тиме... постоји читав буљук људи који живе са тиме, јер је то нормално!?!?!
Што се оружија тиче, и спремности ко ће да носи... па оних 10 који узму, одмах се морају казнити, али не новчано, као што то ко нас иде, типа 2000 динара, и ћао... не бураз, 3 месеца робија, и казна 200 евра.. на трибинама, ко донесе ножеве, или не дај Боже пиштоље, нема више шта да тражи на Северу (свако своје ће редове да чисти, како год зна!!!), марш напоље! Значи, никакав контакт са њима нема... и ту нема попуштања, знаш он познаје овога, он ми је другар, он је ово, или оно... јесте да ће ту бити проблема, око тога да се раскрсти са њима, али мора једном да покренемо тај ,,пандорин точак", који ће нас очитити од тих гњида... Како када неко има вашке у коси... може да се чешка нон-стоп, и да му то прави проблеме, или да узме шампон, и да опере 3 пута, и крај! При чему шампон не познаје вашке, он чисти све! Значи, нема попуштања, и повластица!!! Кажем, ово је тежак испит за све нас, и ко овде није спреман да изгура све ово, онда боље нека се склони у страну, и пусти некога ко уме, хоће, може, него да омета, одуговлачи и прави проблеме!
Бока, ти сада, ниси оптимиста, вероватно као и већина... али, не сме то да нас спутава! Сада, нам је добра прилика, јер је рана свежа... и сигуран сам да и међу осталим групама има људи који ће пристати на целу ову причу!

Quote from: "ДЛЦЗ"
QuoteВелико је Навијачко срце,
што поносно куца у грудима,
нож за појас пре сваке туче,
спреман њиме да убије Србина.

Он је Србин он чува Српство,
он је пример правог српског сина,
он је спреман Србију да брани,
а први би убио Србина.

Част трибине треба да се брани,
и застава иза које стoјиш,
ако не смеш ти стани,
не убијај зато што се бојиш.

Оружијем брани српску браћу,
многи хоће мало српског царства,
немој Србин да убија Србина,
није вредан српски живот навијачког ривалства.
[/b]

Свака част за песму!

Navijači izboli oca koji je branio sina



Grupa od osam mladića od oko 15 godina sa navijačkim obeležjima kluba Partizan teško je povredila Zorana Milenkovića (44) u utorak uveče nešto posle 20 časova, na uglu Ivankovačke i Ulice kneza Danila.

Nesrećni čovek, koji je sa teškim ubodnim ranama prevezen u Urgentni centar, povređen je kada je pokušao da pomogne sinu Dušanu (19) koga su huligani napali jer je nosio šal kluba Crvena zvezda.

Jedan od napadača izvadio je nož kojim je teško ranio Milenkovića. Huligani su se zatim podelili u dve grupe i pobegli, a čovek je, sa ubodnom ranom u desnom plućnom krilu, prebačen u Urgentni centar na odeljenje reanimacije.

Pretpostavlja se da se Dušan vraćao sa utakmice, kada su ga, na ulazu u zgradu u kojoj stanuje, napali partizanovci koji su se tu nešto ranije okupili. Posle kraće svađe, počeli su da ga tuku.

Dušanov otac, koji je izašao da baci đubre,videvši šta se događa, pritrčao je da pomogne sinu, ali je tada izboden nožem.

Policija se odmah dala u potragu za huliganima, a kako se nezvanično saznaje jedan od napadača, petanestogodišnjak sa fantomkom, već je priveden, javljaju beogradski mediji.

(MONDO)

:-\
КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!!!
КОНОБАРУ ВРАТИ ПАРЕ!!!

#28 January 28, 2009, 02:54:39 PM Last Edit: January 28, 2009, 03:09:47 PM by Делија К.З.Ш.
Стварно не знам шта да кажем...
Ово шта глодари раде из године у годину је све горе и горе!
Не знам како они себе смеју да назову навијачима,где им је макар трунка части,поштења и храбрости?
Све им се своди на нож,а не ретко и на пиштољ...И оно што је најцрње веома често пролазе некажњено,као да ништа није ни било...
Једино што каже luconi удри и младо и старо...па их можда дресирамо(пошто да их научимо или васпитамо не можемо јер стока је то) како се скидају обележја!
У БУЉУ ИЛ' У ВЕНУ ИСТИ КУРАЦ!

Који је вама курац.
Појединци у нашим групама не носе ножеве?
Дајте прво да кренемо од себе, па да онда критикујемо друге. Ово проблем гробара него поремећеног друштва у ком живимо. То се данас дешава свуда, не бира се ни место ни време. А држава ни не покушава да се бори са овим великим проблемом

Носе и појединци са наше трибине,ал једна је велика разлика што је на нашој трибини донекле била почела борба против ножева кроз оне пароле окренуте ка трибини,и графитима око стадиона.
САМО ПИЧКЕ БОДУ !!!

Управо тако, а иначе се наша навијачка група задњи пут везује за те ножеве још од утакмице са вошом, давно беше, тада је у тучи између наших навијача избоден момак...
Мислим да су после тога и осванули графити!


Quote from: luconi on January 28, 2009, 05:36:19 PM
Управо тако, а иначе се наша навијачка група задњи пут везује за те ножеве још од утакмице са вошом, давно беше, тада је у тучи између наших навијача избоден момак...
Мислим да су после тога и осванули графити!

То је тачно,али да клинци од 15 година млатарају са ножем,и да се курче,па то нема нигде! А што је добра фора,кад су га уболи одмах побегли! Гробарски стил...


БОДУ САМО ПИ**Е

Клинци носе ножеве првенствено из страха,а боду зато што се боје,и не смеју на фер борбу,која је права реткост на нашој навијачкој сцени!

Мислим да ово није проблем гробара и нас и навијача уопште. То једноставно проблем друштва у ком живимо. Покушавамо да се боримо против тога да се уведе неки навијачки кодекс којег ће се придржавати све групе, али колко то успева и сами видимо...

Јасна ствар...Нико не каже да од људи који долазе на Север не носи нож,ал ипак се види да нашу групу предводе нормални људи,хришћани а не нарко дилери и криминалци! Имали смо транспарент окренут ка трибини,имамо графит...Стално се прича о томе,да испадаш пи*ка када носиш нож...све у свему утиче се на свест,пре свега нас(пошто сам и ја млађи) младих да знамо шта ваља а шта не! Е сад мало да се вратим на ово што се десило. Да ли је могуће да неко ко има 15 година може да избоде човека? Шта ће са тим дететом бити кад одрасте,сигурно неће бити интелектуалац неки,него ће почети да се бави криминалом,диловањем(ако већ није почео,сви знамо каква је јадна ситуација у нашој земљи)...Ал добро деца ни немају на кога да се угледају,шта ће да раде кад тамо на оном "Real Football Factories" види свог вођу како шмрче кокаин и витла утоком...нормално помислиће види како је то до јаја има и ја тако да почнем да будем и ја ко вођа да ми не сме нико ништа...и тако крену и они,мислећи да је све то тако лако и некажњиво и после натоваре и себи и неком другом беду на врат....
У БУЉУ ИЛ' У ВЕНУ ИСТИ КУРАЦ!

"А што је добра фора,кад су га уболи одмах побегли", чуј фора, то је далеко од форе, то је бре једна срамота, нема респекта ни према чему!  Тако је једном група гробарчића од 15 година старости налетела на мог кума који има 10 година, дакле сам клинац са звездиним шалом, и обесили су клинца о дрво са тим шалом, могло дете да се удави!  Зато напомињем не треба их штедети, него цигла па у главу!


#37 January 28, 2009, 06:25:32 PM Last Edit: January 28, 2009, 06:29:00 PM by Пијанац
Quote from: rukometas_bg on January 28, 2009, 04:02:55 PMОво проблем гробара него поремећеног друштва у ком живимо. То се данас дешава свуда, не бира се ни место ни време. А држава ни не покушава да се бори са овим великим проблемом

Тако је! Деца која су јуче потегла ножеве имају 14-15 година. Таквих случајева има сваки дан, а црна хроника је све пунија и пунија. Тај проблем би требали да решавају на првом месту држава, родитељи, школа, па тек онда организовани навијачи. Ал како решавати проблем кад смрдљиви новинари једва дочекају да у обрачуну буде бар један навијачки шал не би ли они дошли до што бомбастичнијих наслова? Јеби га, није толико интересантно кад се клинци покољу око гудре или кад сељак баци комшију у бунар због међе.

И маните се људи коментара типа ''удри старо, младо, све што носи црно-бело''. То никако не доводи до решавања проблема, већ само може да погорша ситуацију.

Димитрије Мита Пантић, млађи референт

Пре неки месец на дечку су клинци пуцали у врат из близине, испред жуте греде избоше оне момке због девојке, значи дешава се много чешће и то са фаталним исходом ван навијачког света. Не требају нама ни усташе ни шиптари, сами смо себи највећи непријатељи

Ма тога је било и биће, једино што смо ми људи, нисмо СТОКА!!!