Убијен навијач у Футогу, други тешко рањен

НОВИ САД - У сукобу две групе навијача у понедељак увече је у Футогу код Новог Сада убијен један младић, док је други тешко рањен, потврдио је агенцији Бета истражни судија Окружног суда у Новом Саду Ненад Симовић.

Симовић је рекао да је до сукоба навијача дошло синоћ после 22 сата, у близини железничке станице у Футогу.

Он је навео да су у тучи у којој су учествовале млађе особе кориштене шипке, хладно оружје али и ватрено оружје.

Један младић је убијен из ватреног оружја, док је други тешко рањен, рекао је Симовић.

Симовић је додао је да је идентитет погинулог младића познат и да је саопштен породици, а да ће јавност бити упозната с тим након завршетка истражних радњи.

Симовић је најавио да ће новосадска полиција током дана издати саопштење са свим осталим детаљима.

Полиција за сада не саопштава, али се незванично говори да се ради о сукобу навијача Војводине и Партизана.

Прошлог викенда у Новом Саду је, пре првенствене фудбалске утакмице између Војводине и Партизана, дошло до сукоба навијача, после кога је полиција привела 30 изгредника.

извор: Бета
линк:
http://www.beta.co.yu/default.asp?h=akt,sr&prikaz=1824037
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Страшно!  :o    :(

СТОП НОЖЕВИМА!!!!

КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!!!
КОНОБАРУ ВРАТИ ПАРЕ!!!

Човек кад погледа The Real Football Factories... Једини од свих у том документарцу носе пиштоље. И запита се да ли су Гробари навијачи или криминалци. Пре бих рекао ово друго, али у огромној мањини. Ово нема везе с навијањем уопште, кукавичлук. Бежање и пуцање.

Дејану...
Нек му је лака српска земља и саучешће Фирмашима, мајци, сестри, вереници...

неко је написао СТОП НОЖЕВИМА , али дечко који је синоћ преминуо није преминуо од ножа,већ од пиштоља,
али у суштини то је најмање битно...

погребници су још једном показали где се налазе на навијачкој сцени...

ја могу само да кажем да би било фер да се одложи коло,
сетите се смрти габријелеа сандрија,навијача лација,
цело коло се одложило због тога.
мислим да сваки живот исто вреди и да би људи из савеза или заједнице требало исто то да ураде.

моје саучешће породици преминулог момка, као и ибпк и фирми...
I just want to see your blood,
I just want to stand and stare.

Довољно је видети ово:



и схватити куд плови брод. Најгоре у свему што ћемо ми незаштићени највише то осетити на кожи и што ће овај догађај директно утицати на целу навијачку сцену. Пад квалитета на трибини и да не набрајам даље. Наравно одговорне знамо...  :bes  :batine

Нек је момку вечна слава.
Ово је тежак ударац за српску навијачку сцену.

Боду само пичке али шта је са овим пуцачима јеботе...
Какве везе ово има са љубави према клубу, овај брод плови у понор.
Јеботе к'о да немамо довољно шиптара доле него смо кренули да се убијамо међусобно. Таман је кренуло како треба са оним СТОП НОЖЕВИМА кад у недељу дана 2 убиства. Прво Суботица, па сад Нови Сад. Зар треба подсећати шта се дешавало претходних година пред утакмице Црвене звезде у Новом Саду. Ово је ипак превазишло сваку меру.
И КАКО САД ПОСЛЕ СВЕГА ДА ИЗАЂЕШ И КАЖЕШ СТОП РЕПРЕСИЈИ КАД НАМ СЕ ОВО ДЕШАВА.
Што је најгоре плашим се да неће на овоме остати. Плашим се да поново не настрада неко ни крив ни дужан.

Дејане почивај у миру!
Саучешће породици, пријатељима и Фирми!

Quote from: "Mayor"неко је написао СТОП НОЖЕВИМА , али дечко који је синоћ преминуо није преминуо од ножа,већ од пиштоља,
али у суштини то је најмање битно...

Нек је лака црна земља погинулом!

Све нас је ово погодило,нема шта....сад нећу ја да бројим ко је коме шта урадио,колико пута и тако даље,већ само да мало исправим вас који коментаришете....пре само дан,везано за исту утакмицу,избоден је један гробар,док је био на земљи (ако се не варам)...па ту се не зна ко је гори од кога! Ал ето,најебали су само прави ликови (судећи о речима хвале које имају ови који су их познавали)....то је тужно!Не само пуцање,него и оно што се десило пар ''сати'' пре ове трагедије....срећа само да и онај пандур у децембру није усмртио неког на нашој трибини.....то само говори о стању у ком је сцена.....тога смо сви свесни,и нисам ја сад измислио топлу воду,само сам хтео да подсетим и на догађај од суботе,за који ми се чини да је мало заборављен...

Још једном,саучешће породици преминулог....и желим брз опоравак свим повређенима.....а казну за душмане једног и другог табора који су се уватили оружја!
b]...опет је време да се Српство брани пушком,стан'те децо у ред![/b]


Моје саучешће Дејановој породици :(  :(

Има ли шта горе?  :zbunjen  :bes

Quote from: "Милош"
Слава му. Он је страдао због нечијег благо речено комплекса. Саучешће његовој породици и Фирми као и ИБПК.

Какав ужас...  :bes  
Треба ставити прст на чело и добро, добро размислити шта даље. Боље је бре да се сами повучемо (на неки посебан начин, на одређени период, од куд знам...), јер се овако више не може. И опет пљување од стране медија, мурије, стварање неке ружне слике. И то што ви причате о неким комплексима, набеђеним гробарима итд, немојте да мислите да сте тиме нешто рекли! Ово је проблем друштва у Србији, неких људи са наше трибине, посебно омладине и посебно у последњих година (иако се те 90-те никад неће заборавити). Ножеви и утоке се носе свуда, да би се неко "ку*чио", ради сигурности и још 100 других разлога. Наркомани преузмају водећу улогу на многим животним пољима.

Освестимо се под хитно и кренимо у борбу против овога (свакако да се ово пре свега и највише односи на трибину и навијаче, или можда боље "навијаче"). Та борба је тешка и веома је компликовано из ње изаћи као победник, али мора се уложити максималан напор да би се тако нешто ипак учинило. Верујем у нас Делије, праве Делије и људе који представљају нашу трибину. Верујем, или се бар трудим да верујем, да ћемо заједно успети у овоме. Треба ширити свест коју треба да има један навијач и на крају је проширити по овој нашој Србији. Земљи у којој ће се бодрити вољени клуб на прави начин, у којој ће се после утакмице причати о бројности, квалитету навијања, песмама, барјацима, заставама... резултату, игри, играчима, тренеру...

Не знам јуче сам буквално 3 сата седео пред компјутером, ко суманут нисам знао шта да радим, на сваком могућем форуму сам укуцао пост, па га онда обрисао едитовао и ништа на крају нисам ни написао нити знам шта сам мислио, легао сам, немам појма шта сам сањао да неко пуца на мене и шта све не...
Нема отишла је сцена, размишљао сам да престанем да идем на утакмице 3 сезоне сваки јебени викенд сваки питај курца колико километара могао сам свет обићи о парама да не причам, цимању, тучама и неки дебил је нашмркан утоком угасио човека којег је познавао, који је ни мање ни више био гробар и били су добри.
Пуцао је на дечка који је одрастао у његовом "граду" ту у крају, знао је његовог ћалета,мајку, сестру, другове, стрица ...
Гњида малена је пуцала ето тако јер је блесав и уништио прво свој живот па онда живот породице Покојника а онда животе својих другова, па животе своје породице, па тек онда Дејанов јер могу рећи да је он у свему томе победио, победила су муда, рука, штангла шта већ победила је гњиду иако га је убио ватреним оружијем. Страшан је овај догађај из једне димензије, коју ми нећемо баш да признамо и сагледамо. Стојим данас у бусу, причају неки момци пристојно изгледају, студенти,  спортисти не битно, и оно причају нормално и рече један од њих, као требао им је неко поделити пушке да се сви побију да не сметају и не убијају друге људе по улици, и могу да кажем да је био 100% у праву, и после таквог размишљања од мени пристојних и нормалних момака, кога ми очекујемо да се придружи нашим екипама, бандама, дружинама, неког нормалног? јел реците да је нормално од дечка интелектуалца, да проводи бар сат времена са неким људима што су стално дрогирани, што се убијају ко пси, јел имамо ми чим да привучемо неког клинца што свира клавир и одличан је спортиста???? све горе и горе, пукли смо ми скроз, некад је навијач био шмекер, зајебант... сада навијач може бити само клошар и у 99% је тако. Скупило се све сада, како ће неко повести нормалног клинца из краја на текму, шта ће рећи кеви од детета ако неки малоумник одлучи да покаже своју беду и мањак људскости.... утоком, штанглом на детету?
А КО ЋЕ СЕ ОВДЕ БРАЋО ТУЋИ НА ФЕР?
Запитајте се мало, погледајте ако ништа своју екипу, колко људи трчи, колко људи удара џак, колко људи тренира бокс? колко људи посећује библиотеку, колко људи оде у цркву ? па макар на задушнице? колко од нас устане у градском бусу баби и деди? како неко такав ко пиша у бусу а притом га не сме нико ни погледати може да има било какву људску особину? како ће тај испоштовати мене, тебе, њега било кога кад је гњида и изрод. Ја би само волео да нам се догоди једном да нас например зенитови оперу рукама на руке једно 100 њих нас 600 да нас испребијају и још ишутају ногом у дупе.
Срам нас било, све до једног!
Прсо ко лајсна са овим сликама из галерија!
и даље крећемо на све! 05-08 on tour-ФБП

Брате Мрли... после кад смо се видели, кад сам требао да се вратим у град... случајно сам видео Дејана негде код стадиона, код западне трибине, погледао ме је неколико пута директно у очи, носио је тегет јакну на себи. Никад га нисам познавао, нити смо причали, али кад сам сада видео слику то је шок за мене. Видиш дечка данас, а сутрадан га више нема. Тог суботњег дана био је екстра расположен и весео. А сада? Дечко је мртав због неког идиота. Памтићу тај суботњи дан. Саучешће још једном свима из Париске Комуне, Интервентној Бригади...


нека му је вечна слава

аааааааа оним талибанима треба јебати матер по кратком поступку,јер им то није први пут да ваде утоке.

Саучешће породици убијеног навијача.


Мрли одличан пост, погодио си у центар брате!

Дејане лака ти земља!

И раније је било међу нама тешких ситуација, убустава, пребијања, свега и свачега... међутим овај случај ме озбиљно уздрмао... видим и вас! Но, бојим се онога што ће уследити за пар дана... заборав!?!
Заборав, на оно што представља можада и највећи ударац за српску навијачку сцену, убиство у некој назови навијачкој тучи... многи ће нама управо све ово прикачити.
Зна се добро шта подразумева појам навијач(и), и шта подразумева појам туча... ово синоћ у Футогу свакако нема везе са тиме, јер појам туча подразумева песнице, ноге... подразумева да када је противнички навијач на земљи лежи, да онда стајеш и не помишљеш да га треба и даље тући, иако је доле на земљи без могућности да настави са навијачком борбом... ту нетреба бити нешто посебно паметан, треба имати само мало људскости!
Појам навијач(и) подразумева обрачун када долази до директног виђења на самој утакмици, пре или после ње... то је онда сукоб навијача, и показивање храбрости, и стајање на црту... Ово синоћ... то нису били навијачи, ама ни Н од навијача... оно су били најозбољнији кандидати за центар ментално оболелих!!! Каква мурија, какви адвокати, какви судови, сами треба да оду тамо, и да им помогну!

Шта је нама даље чинити?
Да би уопште могли да почнемо решавати проблеме, онда треба да дефинишемо неколико ствари...

1. шта је проблем? проблем је кукавичлук и комплекси појединаца у нашим редовима (свих навијача у Србији, па нажалост и код нас) који користе ножеве, пиштоље, штангле, и друга средства која не смеју да користе они који себе сматрају навијачима, они који су 1 у животу крочили на стадион!

2. ко је одређен да решава тај проблем? с обзиром да се тај смртоносни вулкан стално дешава код нас, и око нас... онда и ми сами морамо да решавамо тај проблем... држава, мурија, закони, судови, слабо ће мрднути прстом по овом питању (уствари, они ће по обичају одобрити веће пендреке, веће казне, веће затворе, више жандара...)! Није ми јасно зашто по овом питању увек шкрипи? Ако смо после случаја "Милан Васић" могли сви заједно да седнемо за сто и направимо акцију СТОП РЕПРСИЈИ НАД НАВИЈАЧИМА (за коју ме у овом моменту ужасно пробија срамота и стид!), и наредно првенствено коло, на свим утакмицама је ова парола осванула, на свакој навијачкој трибини...
3. како га решити? зашто сада не можемо да седнемо за сто, и погледамо сви једни другима у очи (прво у оквиру трибине, а после са осталима!), и донесемо нешто слично, паролу, проглас, слику, која ће висити на свакој трибини, и то не нека мала слика, већ слика да буде уочљива, да је свако види, да почнемо акцију која ће по свему судећи дуго трајати,  али ће у будућности донети жељени резултат!
Шта више, као и раније сам предлагао штампање мајица по економским ценама, и да је сваки навијач, свака трибина има у изобиљу... значи, као што се пре наших утакмица продају српске заставе по 100 динара, тако и сада штампање мајица са порукама сличним овим у мом потпису, нека слична фора!!!! Фора од које ћемо чак и песму смислити, као што смишљамо за Звезду, Србију, Београд, Косово... песму против овог зла, ових крвожедних звери који користе ножеве, пиштоље, штангле, и сл. који су умислили да су хероји, који немају храбрости ни 1 грам, који сеју смрт на сваком кораку... који руше темеље нечега што је годинама стварано!
Значи, акција треба да иде у том смеру, да имамо траспарент сличан ономе СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ, кога смо носили на демонстрацијама... е такав траснпарент, ћемо направити, и када имамо окупљање у центру града, или било где... када идемо масовно на гостовање, онда на чело колоне неколико наших момака ће то носити, да сви виде, примете, чују, какав је наш став, и да смо способни и одлучни да се боримо против овог ЗЛА!
Што рекоше, графита да буде на сваком кораку... толико смо информатора одшампали, али нигде нисмо ово строго нагласили, са јасним назнакама да НОЖЕВИ НИ ПОД РАЗНО, НИ СА 1.000.000 ИЗГОВОРА АЛИ НЕ СМЕЈУ ДА СЕ КОРИСТЕ!!!
Заборавите ножеве, као што сте заборавили куцаћу машину, и прешли на компјутере, тако и сада заборавите оружије, и пређите на песнице, на срце уместо кукавичлука!

Још нешто... овде је наглашено, да и код млађих група (и код наших!?), ножеви нису табу, нису нешто што се скрива, и што је срамота... напротив, ножеви су им ту, на дохват руке... уместо навијачког шала, или качкета они се одлучују за ножеве... да ли је могуће?!?!?!?!?! Ја себи то не могу још да објасним... Образложење: нек' им се нађе, па и други користе... алоооо, људи, КУД ПЛОВИ ОВАЈ БРОД?!?!?
У ранијим дискусијама по неким другим основама, сви смо се сложили да на млађима свет остаје, да су они наша будућност, да са њима треба радити... бојим се да овде итекако шкрипи, да је овде врло мало учињено... Ако је нормално, да чак и чланови наших млађих група носе ножеве, онда треба да затворимо Север, и да не правимо убице и кољаче у будућности!!! Јер, они ће оружије носити и кад није утакмица, то ће им "уливати снагу", и сутра када одрасту, и покаче се са тобом, твојим дететом, рођаком, пријатељем, они ће потегнути оружије, без да трепну!!!
Зато, са клинцима пажљиво, и одмах сада да то раскрстимо са њима, да им се та болест излечи на време!!!
Боље је да отерамо сав навијачки подмладак, него да нам будућност буде крвава и претужна! Сваку млађу навијачку групу, треба строго контролисати, и усадити им причом, а ако не тиме онда и другим методама, да забораве ножеве... треба им простом логиком објаснити (а већ је то негде речено!) да није срамота побећи са мегдана, да им неко узме заставу... срамота и ужас је користити оружије! Срамота је хвалити се навијачким победама које су стечене на кукавичкој основи, коришћењем оружија!!!

Мени се и после свега окреће желудац само из 1 разлога... јер знам да ће по овом питању бити слабог помака... да ће у неким каснијим временима, овај случај Футог, бити само спомињан као 1 у низу... што значи, да ћемо ми и даље имати изговоре: "знаш, не можемо сада, знаш нећу са њима за сто, знаш то је тежак посао... имам сада пречих ствари", да се ова серија наставља... ДАЈ БОЖЕ ДА СЕ ВАРАМ! ДАЈ БОЖЕ ДА МЕ ВЕЋ СУТРА НЕКО ДЕМАНТУЈЕ!


И ПОРЕД СВИХ ТИХ ИЗГОВОРА, ЖЕЛИМ САМО ЈОШ ОВО ДА ВАМ КАЖЕМ:
ПУТ ОД 1000 КОРАКА, ПОЧИЊЕ ПРВИМ КОРАКОМ!

Зато браћо, људи, Срби, студенти, школарци, cпортисти, млађи, старији, радници, синови, очеви, хероји, пре свега навијачи... НАПРАВИМО ТАЈ ПРВИ КОРАК!!!