Наставља се борба за титулу!Не смемо сад да посустанемо!Сви на север!

Надам се да ћемо сутра показати своје стандардно издање. Оно са Чуком не би смело да нам се понови! Остало је још мало кола до краја, титула још може да се освоји! Неизвесност првенства траје до 25.маја! Напомињем да је обавезно да се дође пре утакмице, а не да се коме долази кад му се хоће! Север нема времена за све, да чека, неће Север да се прилагођава и онима што долазе на 2. полувреме, палићемо бакље кад нам се пали... Спонтаност... А ови што сликају телефоном на почетку 2. полувремена нек пуше курац, њима треба кратко објаснити "Иди на сајт"!


Видео манијаче  :laugh

Један видео запис са данашње утакмице. Невероватно је шта се нашло на снимку. Док су се палиле бакље, на стазу је нешто пало, међутим испоставило се да то није бакља него топ. удар. Редару је удар експлодирао у руци, али сам касније видео да је СРЕЋОМ само мало прокрварио, док се рукавица распала на стази.

www.delije-caffe.rs/video/2008/smederevo1.avi
Траје 55 секунди, а велико је 3мб.

Quote from: "KizaLion"Видео манијаче  :laugh

Један видео запис са данашње утакмице. Невероватно је шта се нашло на снимку. Док су се палиле бакље, на стазу је нешто пало, међутим испоставило се да то није бакља него топ. удар. Редару је удар експлодирао у руци, али сам касније видео да је СРЕЋОМ само мало прокрварио, док се рукавица распала на стази.

Слична ствар се десила на задњем дербију на ЈНА, само што је тада редар много лошије прошао.

Да, у праву си. Тај стари ватрогасац је највише најебао, отишао му је прст или два. Видео сам му руку. А за време велике бакљаде случајно ме је погодила бакља у раме, направила рупу на маркеру и  прошла поред главе. Изнервирао сам се до јаја, кад бих само знао ко ме је гађао, да га разбијем. Бити на стази некад може да буде јебено, лети све и свашта... Кованице, удари, бакље... Данас добих поруку од једног форумаша "Пензија crew"... Пензија још мало, са све бенефицираним радним стажом  :rofl

ФОТО:
http://www.delije-caffe.net/galerija/index.php?g=2007-2008/cz_smederevo_3krug

Не разумем зашто међу данашњих 5 слика стоји и слика где нас је упола мање него што нас је било до 15 ог минута.Сликано је пре првог судијског звиждука где бројност није била онаква кава је касније била.Зашто то?Уместо да се посатви нека слика са половине полувремена где се види прави број наш у галерији стоји слика пре почетка меча.Ја предлажем да се ксине та слика и да се никада више не каче такве слике сем када оне имају нешто за циљ-што није сада случај.

Солидна представа данас на Северу, на моменте сјајно, а опет, било је и ћутања, додуше ретко, али за опомену... Бројност боља у односу на прошлу утакмицу, али испод просека који смо досегли током сезоне... Остали делови стадиона сабласно празни са којом стотином људи што је такође за критику, изгледа да многи воле Звезду само када је прва и када осваја титуле... Нисам открио топлу воду, али такви нам не требају ни када је добро, дефинитивно...

Добар и разнолик избор песама... Сад на гол, Звезда ми је све,  Ајде Звездо сад на гол, Дај гол (Само гол наш је бол), Дај Гол, Хајмо хајде сви у напад... Како се Звезда враћала у игру и повећавала предност тако је и песма бивала гласнија... Друга половина полувремена је била доста добро отпевана... Понека бакља, удар и песма без престанка... На полувремену при изласку са терена дата је и подршка тренеру уз повике Јанковић Саша...

Други део игре такође солидно одрађен, али је морао да падне говор са шипке како би се појединци тргли и схватили где се налазе овог сунчаног и топлог поподнева... Након тога све је боље и већи део другог полувремена личимо на издања која приличе Делијама... Уз Ој Косово Косово, Ђенерале, као и Косово је Срце Србије смо мало подсетили људе на наш Космет... И овај пут је споменут савез уз Фудбалски савезе ти си брука земље Србије... Након Еври го-а, који је добро раздрмао људе до краја се дуго певало Титулу да славимо и то на моменте веома добро као у трансу... Са поменутом песмом смо и испратили играче са терена и након овога настављамо и даље заједно до одбране титуле ако Бог да...

После утакмице окупљени испред Ревије крећемо у кортеу до ВМА како би пружили подршку Драгану Џајићу легенди Црвене Звезде који се нажалост налази у овој болничкој установи због нарушеног здравља након хапшења и боравка у затвору... Испред саме ВМА након скандирања Драган Џајић и Не дај се Легендо завршавамо своју мисију за данас...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Quote from: "Ujka Vanja"Не разумем зашто међу данашњих 5 слика стоји и слика где нас је упола мање него што нас је било до 15 ог минута.Сликано је пре првог судијског звиждука где бројност није била онаква кава је касније била.Зашто то?Уместо да се посатви нека слика са половине полувремена где се види прави број наш у галерији стоји слика пре почетка меча.Ја предлажем да се ксине та слика и да се никада више не каче такве слике сем када оне имају нешто за циљ-што није сада случај.

У праву си, слика не ваља. Сликаће се убудуће цео коп, када има највише људи. Скинуо сам слику.

Него обрати мало пажњу на ову слику, поред свих барјактара који су испод копа, шта траже ова двојица доле? Са телефонима? Да ли има неко ко мотри на њих? Можда би и слике паљења шиптарске заставе биле привлачне и постављене у галерији... али ова двојица боду очи.


и на овој утакмици некако смо превише раштркани прво што не постоји коп који кува ,друго што постоји некако превише места међу нама ,превише раширен коп. . .

Што се тиче тих што сликају милим да се овде ркеће од краја.Прво треба погледати ко су људи који нам долазе на трибину и шта њих  интересује уопште.
По структури људи се види да није то то што би требало да буде.Некога интересује да глуми мангупа,некога да се напије,надува,некога да смува неку рибу...али у главном,по мени,све је мање и мање навијача правих који су ту због навијања,добре атмосфере,клуба...уопште много је мање оних који живе навијачки живот.То можеш видети и по много чему.Облачење је један од сегмената где тачно видиш колико смо још далеко од нечег озбиљног.Узане мајице,разноразне боје шљаштеће,неке педерске марке,качкети...Е,кад се такви људи скупе и мисле да су навијачи онда је и логично да неко извади телефон и снима шта му се свиђа. Много се променило то што некога доводи на стадион данас и пре неког времена.
Искрено се надам да је ово прелазно доба и да ће многи када још мало одрасту схватити неке ствари.Још нам је коп доста млад да тако кажем и тек се очекује да неки рад на трибини да своје резултате.Треба опомињати људе са телефонима али мислим да није делотоврно уопште за тог што снима...треба од почетка радити јер када такав стоји на трибини тад је већ касно.Треба радити на томе да такав профил људи не посећује север или барем да не стоји међу НАВИЈАЧИМА.Јендоставно погледа нас и види да га то не интересује.Ту се не мувају рибе,не носе узане мајице,не прича се са друговима док остали навијају,не долазиш ту само да би имао са ким да дуваш и убијеш суботње поподне...ту се не долази да би снимао телефоном друге па да то показујеш после ко зна где.

Quote from: "Ujka Vanja"..уопште много је мање оних који живе навијачки живот.

и мисле да су навијачи Т

по мени поента свог проблема,људи не схватају да бити навијач подразумева да то будеш сваки дан на сваком месту ,ствар је у томе што доста људи то хоће да буде једном у седам дана или када свој снимак са утакмице показује друговима .... да би се то променило најделотворнији би био информатор сличан оном од пре пар година када је људима појашњено шта и како...

Ма никакв информатор неће отворити очи некоме,само прави примери то могу.Шта вреди информатор када се пола људи из екипа тога не придржава.

Када кажем да се људи не придржавају нечега не мислим само на телефоне и сликање(ту су људи из екипа добро схватили то).

Какав информатор кад пола људи га ни не чита него користи да би село на њега.
Кад би се једном "сниматељу" одузела камера, телефон тек би онда људи укапирали и научили да то не треба да се ради.

Мислим да ова тема заслужује посебно место на "Северној трибини" и баш сам се размишљао да питам модераторе (кад се заврши сезона) да ли би могло да се отворити. Али отом потом...

Што се тиче информатора... Сетите се утакмице са Бајерном. Поред упуства у вези са кореографијом, пола стране је било исписано о ономе што је на крају стране у две реченице било исписано великим словима: НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА !!!  ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ!!!
Значи, овде је на сасвим добар (ако не и најбољи начин) утицано да се 50000 људи са великих (европских, па нека буде и дерби) утакмица претопи у бројку која је сигурно већа од 4-5000, што је стандардан број на првенственим утакмицама (у последње време и мање, а боримо се за титулу).
Да ли је то утицало на повећање бројности, које је само ЈЕДАН од проблема (мањих или већих, није ни битно можда толико)!? Није, осим можда на првој следећој.
То значи да информатори овог или сличног типа неће да утичу на прави начин, чак ни бар мало... Зашто? Ја не знам... Можда због оног размишљања које је "Киза" недавно изнео ("Да је могуће да се као навијач рађаш и крај приче. Или јеси, или ниси!"), можда зато што живимо у оваквој држави, без неког система вредности, па ти долазе људи на трибину и добију информатор и шта се дешава: Неки га одмах баце и мрзи их да прочитају, неки праве авиончиће, неки скупљају са земље да би подместили да седну, неки прочитају, али их то не натера да се бар мало замисле и схвате поенту приче...

Можда не би било лоше да се са разгласа каже све то (када се укаже повољна прилика), да то сви чују и да се тако, вероватно и кроз одређено време које мора да прође, ствара навијачка свест. Ја сам лично преко форума научио и прихватио многе ствари. Неко не прати форум, нема интернет, рачунар... Ко може да тврди да они нису чак и у већини!

Кажем опет, компликована и широка тема... Навео сам неки пример којим сам хтео да кажем да досадашње методе (ја могу да причам за ову и претходну сезону нпр.) нису имале прави ефекат, а мислим да су добро осмишљене и спроведене у дело. Никако не исказујем песимизам, чак напротив, дајем подршку и веру у то да ће, бар наш Север за неко време (годину, две, десет... Зависи од доста ствари) изгледати као нешто чему ће се дивити читав свет. Да се разумемо, то је и сад можда тако, или приближно тако. Али познато је да се не обазиремо превише на туђе коменатре, поготову похвале. И то је можда и она права ствар, која ће чинити основу за даљи и озбиљнији напредак наше трибине. Одлично смо организовани, не подлежемо било чијим утицајима (ни политичким, ни било каквим другим)... И сигуран сам да ће тај епитет "одличан" који стоји уз неке наше карактеристике, стојати уз СВЕ оно чему теже Делије.

ако је неко индијанац у животу не може бити добар навијач, има доста људи који могу али не размишљају у правом смеру јер их на то нико или ништа није усмерило , на њих може да утиче и информатор и говор са шипке и лични пример, а кретена којих нажалост има и на нашем северу у великој мери на њих неће утицати ништа ни кад би академију направили само за њих. када би на Северу било 200-500 правих навијачки свесних људи ,који би чинили језгро и свако ко би ушао у то језгро би могао да има 2 избора или да одатле оде јер осећа да не припада ту или да покуша да се прилагоди и постане део Севера, тада би била друга прича и не би имали проблема барем не у толикој мери које данас имамо.

Мишљња сам да је информатор јако ''скуп спорт'' , да би се трошио на ''индијанце'' , јер што неко горе рече , гомила њих ни не прочита информатор и користе га за седење  (:o) ...

Мислим да је право решење за то , један оштрији говор са шипке у полувремену утакмице , јасно и гласно напоменути шта се сме а шта не , и наравно последице које ће неко сносити у супротном! Без претњи , једноставно напоменути јасно и гласно!  :nene

Друга ствар што је Шмекериолог напоменуо , око раширености копа , заиста је тако , и због тога у коп данас стаје малте не ко год хоће , крајеви не певају , неки се сликају у сред копа за успомену , бију се за барјачиће а после их први бацају на земљу!

:batine

Нама треба оно тврдо језгро од 500-700 људи ,  који певају , скачу , тапшу ... коцка , у којој ће свако ко приђе и стане у коп , бити уочљив да не пева , да не навија ! И ако жели да стоји ту , мора да се повинује околини и да грми. Е онда нам се неће дешавати да нам је коп од 2000 људи а чујемо се као да нас је 500 унутра. :bes

А што Ујка Вања рече , мало је људи који на трибину дођу само због навијања и љубави према Звезди . Данас људи долазе да би смуво тамо неку малу :finger  , да би показао своју нову мајицу , нове тике ... манекенише се по трибини и нормално је да најмање пажње поклања навијању !
Мислим да таквима нема ''помоћи'' и да на такве уопште не треба да гледамо у фазону , ''схватиће , треба их упутити'' ... и сл.

Ова тема је доста опширна , и треба јој посветити више пажње , али мање на форуму , а МНОГО више директно на трибини !
'' Ја сам четник мајко кокарда ми каже
да сам војник мајко ВЕЛИКОГА ДРАЖЕ !!!
Ја сам војник мајко Равногорског пука ,
десна ми ја мајко одсечена рука !!! ''

Нису информатори не делотоврни.Они утичу доста на побољшање ситуације на нашој трибини,али ако желимо да се нешто спроводи на нашој трибини онако како желимо онда ми ПРВИ треба такви да будемо.
НАВИЈАЧ је начин живота и тачно се види по свему код нас да још не постоји видљиво место на трибини где можеш на окупу да видиш 100-200...500...не битно колико НАВИЈАЧА.Без тог језгра НИКАДА нећемо променити ствари јер оно што се пише на летцима нема где да се види.

А да се уради велики натпис графит на зиду изнад севера који би у две три реченице појаснио људима шта се очекује од њих када дођу на север.
КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!!!
КОНОБАРУ ВРАТИ ПАРЕ!!!