Не могу да верујем да су изгубили у Радановићима. Што се екипе Грбља тиче, стварно добро играју, немају звучна имена, српски клуб (!), летос играли квалификације за Европу, победили једну екипу, а другу замало да прођу, чини ми се неки турски клуб.

Интересантни су и ови извештаји на званичном сајту клуба. Ако је веровати њима, сваку утакмицу нападамо 75-80 минута, стварамо шансе, ал' нас гол неће па неће...  :)
Димитрије Мита Пантић, млађи референт

#402 February 19, 2009, 06:46:46 PM Last Edit: February 19, 2009, 10:02:36 PM by Пијанац
А ево и чувеног извештаја:

"Трећепласирана екипа црногорског првенства боља од трећепласираног у Србији!

То је исход пријатељског меча између Грбља и Црвене звезде на новоизграђеном терену у Радановићима, месту између Будве и Котора.

Грбаљ је победио 1:0 голом Нигеријца Сандеја Бена у 42. минуту. Францисковић је центрирао, а Сандеј главом матирао Сашу Стаменковића.

Звезда је, према извештају на клупском сајту, нападала, али није искористила неколико повољних прилика, али њени играчи нису били голгетерски расположени.

Наредни припремни меч Звезда игра у суботу против Будућности, у коју је недавно на позајмицу баш из Црвене звезде, дошао Игор Бурзановић, а за коју игра такође бивши нападач црвено-белих Мисдонгард Бетолигар."

Може ли ниже?!?!?!?! :o

Пијанац: За пребацивање копираних текстова у ћирилицу користите
http://www.srbijazemljaheroja.com/cirilica.html

Тренер Чедомир је изјавио да није задовољан игром тима поготово у првом полувремену када наши играчи нису створили ниједну прилику,а није задовољан ни залаганјем играча(гле чуда)...
После каже да смо заиграли агилније и боље у другом пол(па кад неможе горе од оног).....
Надам се да ће до дербија бити бар агилни!
Надам се бодовима у дербију,али.......тешко

#404 February 19, 2009, 10:02:39 PM Last Edit: February 19, 2009, 10:08:28 PM by Пијанац
Зашто мислиш да ћемо доћи тешко до бодова у дербију?
Због данашњег пораза?
Припремне текме су као јачи тренинг,полако...

Опет трзавице у Звезди
Четвртак, 19. фебруар 2009. 22:02    

Србија је завејана, а у Фудбалском клубу Црвена звезда поново су узавреле страсти. Док се фудбалери припремају, у Београду се дешавају промене у управној структури.

СОС Канал је објавио да је генерални секретар Црвене звезде Саша Козић сменио дугогодишњег директора стадиона Миодрага Ћоровића, а његов наследник тек треба да буде изабран.

Познаваоци прилика у једном од највећих клубова на Балкану зачуђени су овом променом, пре свега зато што је Ћоровић на тој позицији од 1992. године и да, ако је већ планирано његово смењивање, то могло да се догоди онда када је за то било повода, односно због катастрофалног стања терена у једном периоду.

Интересантно је да је одлука о смени донета истог дана када је Скупштини клуба престао мандат, а Сабор још није заказан.

Званичног објашњења о смењивању нема, али МОНДО сазнаје у Љутице Богдана да је Ћоровић смењен због некооперативности, као и да ће бити прекомандован на неку другу дужност у клубу!

У чему се састојала та некооперативност? Извори из клуба тврде да је Козић тражио од Ћоровића да лобира за предстојећи Сабор клуба, односно да својим утицајем помогне да све прође глатко. Тачније, да садашње структуре у управи клуба задрже позиције.

Да се нешто (опет) дешава у Црвеној звезди сведочи и информација да је председник Добривоје Танасијевић ака Ден Тана заказао сусрет са ветеранима клуба у петак. Ден Тана је имао сукобе са ветеранима на Скупштини на којој је изабран за председника, али очигледно је да му је сада потребна и њихова помоћ како би задржао конце у својим рукама.

Јер, кажу извори у клубу, Ден Тана је протеклих недеља схватио да се у клубу дешава много ствари мимо његовог знања и да жели да томе стане на пут.

(МОНДО)

ЈЕБЕМ ВАМ МАТЕР ВИШЕ! И КОЗИЋУ И КОНОБАРУ!
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!

Quote from: ognjentrm on February 19, 2009, 10:02:39 PM
Зашто мислиш да ћемо доћи тешко до бодова у дербију?
Због данашњег пораза?
Припремне текме су као јачи тренинг,полако...
Разумем ја да су се играчи психички спремали за дерби,па је онда бум,дерби одложен,већ након нека два,три дана играш против тамо неког Грбља......Разумем да играчи нису осећали жељу да играју,али мајку му бем,па зар ти људи нису спортисти
Као спртиста урођено ти је да мрзиш да губиш,па идеш да гараш,трчиш као конј,јер ти је то једноставно у крви,цео живот то радиш!
Тешко је рећи који ће бити исход дербија,због тек завршених припрема и пуно довеених играча....
Али искрено имам неки гадан осећај,надам се да грешим.....

Грбаљ није тамо нека екипа, него сасвим солидна екипа која је против нас имала страшан мотив.
Пораз у припремама не треба да брине, али брине што смо изгубили у саставу који се учекује да наступи на дербију. Ови са сајта су толики барони да је то страшно, људи који су гледали утакмицу кажу да нисмо створили ни једну 100% шансу. То је оно што највише брине, да смо створили 10 шанси и промашили их није проблем, али проблем је што слабо улазимо у шансе и што смо на припремама 90% голова примили из прекида.
Стока је по мени у великој предности, дај Боже да им проради комплекс, иначе  :(

Сутра неће бити текме,одложена је...Тражи се нови противник!

Овде се не зна ко пије ко плаћа, прво осване вест да је Козић отпустио Ћоровића, а онда помоћник конобара изјављује како то није истина и да је Ћоровић само на одмору (што Ћоровић демантује), а да ће се о његовом статусу расправљати кад се врати (са одмора на који није отишао)

Председник ФК Црвена звезда Добривоје Танасијевић, познатији као Ден Тана, одржао је састанак са око 40 ветерана клуба, међу којима је била и неколицина његових највећих противника уочи и током Изборне скупштине, на којој је изабран за првог човека клуба.

После сусрета са ветеранима, Тана је објаснио да је разлог за сусрет то што је прошло 100 дана од његовог доласка на чело клуба, тако да је желео да се види са онима које сматра јако важним делом Црвене звезде, да чује њихова размишљања, идеје...

"Састанак је био конструктиван", описао је кратко Танасијевић сусрет са, између осталих, и његовим несуђеним противкандидатом на Изборној скупштини, Зораном Бингулцем.

Из "опозиције" били су ту још Душан Савић и Владимир Петровић Пижон, али не и Милован Ђорић.

Састанак са ветеранима "поводом 100 дана од када је Танасијевић дошао" има и другу, праву позадину, а то је припрема за Сабор црвено-белих, на којем би требало да буду изабрани делегати за највиши орган клуба, Скупштину. Претходној је мандат истекао 18. марта и све ово само је "припрема" Сабора, на којем би требало да буде изабрано нових 76 чланова Скупштине, чија би већина имала највећу моћ у одлучивању, па и овлашћење да смени комплетан Управни одбор.

Дакле, предстоји нова борба за Црвену звезду.

"Могу да вам кажем да ћемо 24. фебруара одредити тачан датум одржавања Сабора, а оквирно, он ће бити одржан средином марта", рекао је Танасијевић.

Уследило је питање: "Ко су све чланови сабора?", на шта су се Танасијевић и његов саговорник, ветеран клуба Владица Поповић погледали...

По статуту, чланови Сабора су сви они који имају чланску карту клуба. Од оснивања, па до данас... Чак и дечаци окупљени у акцији "И ја сам Звездаш". Сви они, равноправно, имају право да одлучују о томе ко ће бити члан Скупштине ФК Црвена звезда.

Питање је само како би тај сабор изгледао, када би дошли сви који имају право гласа...
 



"Ћоровић није смењен"

Можда и због тога некоме није у интересу да "дођу сви", а претходних дана појавиле су се и спекулације да би аткуелно руководство могло да формира комисију, чији ће задатак бити да изабере и верификује мандате члановима нове Скупштине.

То је Тана демантовао и изразио наду да ће у "организацији Сабора и самом Сабору највише учествовати ветерани", а они су у петак незванично Танасијевићу предложили 21 представника за Скупштину из својих редова.

Потом је уследило питање: "Због чега није одржана комеморативна седница поводом смрти легендарног фудбалера Звезде, Ђорђа Миловановића?"

Образложење за нову бруку клуба је било прилично немушто, да су челници били на сахрани, послали венце и изразили саучешће, али и да екипа није била у Београду у то време!?

Остаје питање какве везе има присуство играча са комеморативном седницом, а и да има везе, истина је да су играчи тада били и тренирали у Београду, а капитен Ненад Милијаш је чак присуствовао сахрани...

Танасијевић није дао одговор на питање да ли ће неко сносити одговорност због овог пропуста, али је рекао да "седница може да буде одржана и касније".

На питање: "Да ли ће?", председник је одговорио: "Хоће", тако да ће Црвена звезда вероватно постати једини клуб, који ће комеморативну седницу поводом смрти своје легенде одржати после његове сахране.

Претходних дана писало се о смени управника стадиона Миодрага Ћоровића, којег је са дугогодишњег радног места отпустио генерални секретар клуба Саша Козић.

Тана, тврди да Ћоровић није смењен.

"То није истина. Он је отишао на тронедељни, заслужени одмор, а када се буде вратио, причаћемо о свему", рекао је предесдник, у одоговору који донекле потврђује да између њега и Козића ствари не функционишу најбоље.

"Ми смо у сукобу сваки дан, али у сукобу аргумената, јер немамо иста мишљења. Назвао бих то конструктивним сукобом, јер о свему разговарамо", објаснио је Тана однос са, по хијерархији, јако блиским сарадником.

 



"Са Ивићем не комуницирам"

Он комуницира са Козићем, али изгледа не и са спортским директором Илијом Ивићем.

"Да ли смо у сукобу? Не, само не разговарамо".

А, онда је додао...

"Не разговарам с њим ни о једној теми. Он ради свој посао за који је плаћен и за који је одговоран. Ако он нема потребу мене да зове, немам ни ја њега".

Танасијевићу не смета што су потпредседници и чланови УО Марко Мишковић и Владимир Југовић често у иностранству, јер што се њега тиче "могу да буду и на месецу".

О куповини играча у јануару:

"Још је нисмо поднели... Није заокружено, али пливамо захваљујући позајмицама чланова УО".

Да ли то значи да је дуг већи него што је био? Тансијевић се прво "кисело" насмејао, а онда одговорио:

"Ја сам и најавио да ће се дуг прво увећати, а потом тек смањити", потврдио је сумње да су дуговања клуба са 16 нарасла за 20 "и кусур" милиона евра.

У Управном одбору, осим што одобравају позајмице, сада раде на другачији начин него када је Танасијевић био члан тог тела.

"Свака одлука клуба је верификована од стране УО, што раније није био случај, јер су се само дизале руке на већ донете одлуке", открио је како се заседало у управи за време председниковања Драгана Џајића, Драгана Стојковића и Топлице Спасојевића.

Танасијевић је код све троје својих председника био члан УО. Па, због чега није отишао из клуба, ако је тако рађено?

"Веровао сам им на реч, а за мене је реч јача од уговора", рекао је Тана, који каже да нису тачне тврдње да није упознат са дешавањима у клубу.

"То први пут чујем", подвукао је први човек нашег најтрофејнијег клуба.


Циркус је слаба реч....... >:(

нови противник рудар пљевља.

Коначно победа над "Рударом" из Пљвља, 0-1!!! Милијаш.
Ако је веровати сајту клуба, добра партија екипе, али поново слаба реализација, промашено око 5-6 шанси, Милијаш, Муја, Тричковски, Паркер...
Ипак мислим да је битно што смо победили пред дерби, због самопоуздања.

28. сви на ЈНА!!!

"На Маракани опет песма стара,
стадион пун, сви певају у глас,
поново смо бољи од гробара,
а парни ваљак опет тражи спас...
А СПАСА НЕМА, НЕЋЕ ГА НИ БИТИ... :D "

ПРАВДА ЗА УРОША!!!
Урош Мишић један је од нас!!!

победа веома значајна за мотив у дербију. Иако смо искористили само једну шансу,ипак смо победили,што је и најважније у фудбалу.

...Јер наша Звезда најбоља је сад,гробари ће горке сузе лити,а ориће се песмом бели град... ;D

Из "Гласа Јавности"

Каубој и Индијанци

Легенда Црвене звезде, убојити голгетер Душан Савић тврди да је Ден Тана први човек клуба из Љутице Богдана обмануо јавност када је рекао да су ветерани тражили да на њиховом састанку с председником не буду присутни новинари. Бивши спортски директор и центарфор ,,црвено-белих" каже да је актуелна управа преварила Владимира Југовића и да није способна да организује предстојећи Сабор.
Ден Тана је у петак немушто објаснио да су ветерани од њега тражили да на састанку не буде новинара, како би разговарали у ,,опуштенијој атмосфери".
- Ден Тана лаже! Каква опуштена атмосфера. Није тачно да су ветерани бежали од новинара. Све што је рекао није тачно. Па, Милош Радовановић га је питао где су новинари. Он је нешто промрљао, а тек касније смо схватили да новинарима није било дозвољено да дођу на састанак - рекао је за Курир и Глас јавности Душан Савић.

ЋУТАЊЕ ВЕТЕРАНА
Душан Савић је пре три месеца поднео оставку на место потпредседника секције ветерана Црвене звезде.
- Велики број ветерана ћути и то ме много нервира. Ми смо градили ту Звезду, а видите каква је она сада. Све ми то личи на ону емисију ,,Тражили сте, гледајте". Тај Тана је лажирао своју биографију да је играо у пионирима Звезде, а истина је да је само пролазио око стадиона. А, ветерани ћуте. Докле - рекао је Душан Савић.
Он поручује да Ден Тана не зна ништа о материји о којој говори, да ли фудбалској, или финансијској.
- Потпредседник за финансије није ту, а Звезда је у дубиози. Танина изјава о дуговима је смешна. Сећам се да је он у новембру обећао смањење дугова до нове године. Да ли он мисли, да смо ми звездаши дебили. Памтим све, а он тако може да прича глупим Американцима, а не нама Србима - истакао је Душан Савић.

Легендарни фудбалер Звезде сматра да се актуелна управа дебело огрешила о свог преминулог бившег фудбалера Ђорђа Миловановића, пошто му није одржала комеморацију на стадиону.
- Први сам устао и Тани у лице рекао како га није срамота због Ђорђа Миловановића, човека који је у Звездином дресу одиграо више од 200 утакмица. Нико од управе није био на сахрани том човеку, само ми из његове генерације. Брука и срамота, али не и изненађење!
Ден Тана је на притисак јавности изјавио да ће клуб можда одржати комеморацију после сахране, што је било више него трагикомично.
- Можда то може код њега у Америци. Тако вероватно раде каубоји. Овде код нас у Србији зна се неки ред, кад је комеморација, а кад сахрана. Па, није му ово Холивуд и Аризона, да се играмо каубоја и Индијанаца.

С обзиром на констатацију Дена Тане да не говори са спортским директором Илијом Ивићем и да се свађа с генсеком Сашом Козићем, чини се да је некадашњи гигант дебело посрнуо.
- Катастрофално је стање у Звезди! Суштински гледано, све је јако лоше. Тана је преварио Југовића, искористио га је на изборној скупштини, а онда га слагао. Сви знамо за Југовићев програм, од кога нема ништа. Он је требало да селектира играче, учествује око трансфера... Мени су чак подметнули сукоб с Владом, лажирали моју изјаву, али смо нас двојица у међусобном разговору схватили ко је хтео да нас завади.
Наредни Сабор звездаша требало би да буде организован половином марта, али се још не зна ко ће на њему моћи да учествује, бира и буде изабран.
- Људи који воде Звезду не знају да организују Сабор. Тана је рекао да навијачи сами штампају карте за ,,север". Ако је то тачно, онда је то кривично дело, јер он то зна и прикрива га. Човек је будала, свашта лупета. Шта је све причао о првенству. Да Звезда и Партизан играју на крају првенства. Па, како човече, кад се лига игра из три дела. Ужас и катастрофа - закључио је Душан Савић.
_______________________________________
"Mи имамо чедо мушко,
име му је Савић Душко"


живим за дан када ће овај човек постати председник звезде!

Ми Делије сами себе бунимо,имамо толико проблема да нам се понекад мозак помути,да заборављамо неке ствари!Хоћу да кажем да ми у глави знамо шта је наш највећи непријатељ,али увек битке водимо са пијунима,некима који пролазее и који ништа не значе!!!Сви знамо да је наш главни проблем ПРИВАТИЗАЦИЈА!И у решавање тог проблема треба кренути одмах!Увелико се спрема ЗАКОН О ПРИВАТИЗАЦИЈИ У СПОРТУ и хтели ми то или не она ће доћи и на МАракану!Кад је дан тана предложен за предесдинка,сви ми смо знали да је он човек Марка Мишковића и да он спрема терен за куповину Звезде!Дан тана је мировао целе зиме,и сад пред сам почетак је почео да говори небулозе!Зашто???Па једноставно зато што смо изгледа напокон хтели да кренемо на Мишковића,па да се неби на дербију са Севера чуло нешто прортив Мишка,ајде да ударимо по дан Тани,јер је он најактуелнија тема!!!!Е сад ми и да отерамо дан Тану,Мишка,све те криминалце из фотеља, нећемо ништа да направимо!Дуг ће да стоји,клуб ће бити у још већем хаосу,поновиће се слика од почетка сезоне!А на лето,кад се донесе закон ,Мишко ће се опет вратити и купити Звезду!Ово сам намерно написао јер хоћу да покажем људима да ми ако их отерамо сад,нећемо ништа направити(чак урадићемо само Звезди зло),јер наш главни проблем је ПРИВАТИЗАЦИЈА!!!Е сад да неби било да ја само ту нешто изваљујем ,моје мишљење је да ми треба да оформимо тим стручњака(адвоката,економиста) који ће нам помоћи да порнађемо рупе у том закону и једноставно да не дозволимо да један човек буде власник комлетног клуба Црвена Звезда и свог земљишта,инфраструктуре,...!Значи ми треба да сад док је још време да покренемо иницијативе,да се ухватимо у коштаца са тим проблемом,па када се нађе решење(например да постанемо акционарско друштво,као што је то недавно урадио  сплитски хајдук),да се онда лепо организује нека шетња,протест до кабинета Председника државе(јесте да је гробар :),али мислим да ће имати разумевања),па да он донесе закон којим Звезду неће моћи да купи један човек!
Иако сам горе написао да нетреба да тражимо смене,оставке мислим да ипак конобар до лета мора да оде!То шта тај човек ради,како из дана у дан блати име ЦРВЕНА ЗВЕЗДА,која постоји ево скоро 64 године!И да га није ни мало срамота!Из дана у дан прави све веће брљотине,лаже ветеране,јавност,а што је најгоре покушава да слаже и нас навијаче!Замислите ви да постанете председник(небитно чега,фабрике,фудбалског клуба,..) и да од првог дана су сви против вас!Како би сте се осећали?Шта би урадили?Напустили то и покајали сте што сте дошли јер видите да вас неволе и неће!А овај као да нас ни нема!Такође овај Козић је бахат и безобразан,огромне паре не зарађује(јер ништа не ради шта би требао),нехо их ДОБИЈА од ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ!!!!Отпушта човека који ради посао већ скооро 20 година и то без икаквог разлога(оно што је наверо у новинама је смешно и непије воду.Боље да је на питање зашто отказ,одогворио ЗАТО!Ето то је исто нема кооперативности!Онда би дана тана требао да смени Ивића зато што уопште не комуницирају!) Љиди то се не зна ко кога да простите ЈЕБЕ!Довели су клуб до руба срама и пропасти и неки морају да оду(Дан тана,Козић..)!!али ипак ДЕЛИЈЕ не заборавити,главни проблем и узрок свега ПРИВАТИЗАЦИЈА !!!!!!!!!!
ГОЛ,СВЕ БИХ ДАО ЈА ЗА ГОЛ!!!!!!!!! БИТИ ДЕЛИЈА,СТАЈАТИ НА СЕВЕРУ ЈЕ ДАР ОД БОГА,СУДБИНА И НЕШТО НАЈЛЕПШЕ ШТО ТИ СЕ МОЖЕ ДЕСИТИ У ЖИВОТУ!
http://www.youtube.com/watch?v=j19mUdziEpk

#418 February 22, 2009, 11:31:23 PM Last Edit: February 22, 2009, 11:56:29 PM by Игор
Извините сви морам овако у два поста да напишем оно што ја као Делија,као неко ко живи за Звезду и кога ово све у срце боли,кад видим ко нам води клуб,докле су нас довели и где ћемо завршити(на дну најцрње рупе) ако им не станемо на пут и супроставимо се!Последљи постови су били упућени Дулету Савићу!Сви знамо ко је Дуле колико га сви навијачи као великог играча, личност,ПОЈЕДИНЦА волимо и ценимо!Али ипак то је оно што ја причам,ЗАБОРАВЉАМО ДЕЛИЈЕ,да смо ми летос били и против њега,односно Бингулца!Значи Дулету као појединцу свака част,нема сумње да он искрено воли Звезду и да осећа према њој оно што и ми осећамо,али ипак не треба заборавити,да у тој гарнитури има такође мутних типова(бингулац,...) који би такође хтели преко ПРИВАТИЗАЦИЈЕ ЗВЕЗДЕ да се омрсе !Ја ставро не знам шта ће тим ветеранима један бингулац!Да није било њега,односно да је Дуле Савић се кандидовао за председника мислим да би то била друга прича!Али јебига кад иза конобара стоји мали(велики)Мишко!!!!Делије ово нам је највећи испит за ових 20 година постојања!Показали смо да смо најбољи навијачи и то у свим сегментима,бројности,кореографијама,песмама,лудилом које стварамо и фанатичној атмосфери које правимо на утакмицама,али ово је битка коју досад нисмо водили,али се надам да ћемо као и после свих осталих битака које смо водили изаћи УЗДИГНУТЕ ГЛАВЕ И КАО ПОБЕДНИЦИ !     


(Е и имам само једну молбу!Ако неко  мисли да су ова два поста паметна и да то може да користи,а ја верујем да може,ја би га замолио да ова 2 текста пренесе на Делије.нет. !Ја сам због питања о баскету банован и више нисам добордошао тамо.Али и ипак мислим да је ово много бољи форум Делија !)

Администрација : Твој је проблем што си тамо банован, верујем са разлогом. А о томе који је форум бољи нема потребе да се прича или да се делимо. Делије нет је званични форум наше групе и тачка!
ГОЛ,СВЕ БИХ ДАО ЈА ЗА ГОЛ!!!!!!!!! БИТИ ДЕЛИЈА,СТАЈАТИ НА СЕВЕРУ ЈЕ ДАР ОД БОГА,СУДБИНА И НЕШТО НАЈЛЕПШЕ ШТО ТИ СЕ МОЖЕ ДЕСИТИ У ЖИВОТУ!
http://www.youtube.com/watch?v=j19mUdziEpk

Има и Дуле своје грехове, нико није чист од актуелних људи који су у Звезди и око Звезде, али он је дефинитивно једини који се цима, коме је стало и коме није проблем да оплете по свима који не желе добро Зведи... Да ли он то ради из личне користи или зарад свих нас у то не улазим, али треба му пружити подршку како би се отерали бандити, а после да видимо ком опанци а ком обојци...

И волео би само да неко потврди Дулетову изјаву о конобару како је само пролазио поред стадиона а никако и да је носио Свети дрес... У пар наврата приликом инагурације конобара сам опомињан како је он играо за нас и како је легенда клуба и томе сл. и да због тога не треба да будем оштар према њему... Нажалост испоставило се да сам био у праву и да сам био скептик јер је човек дебил... То што је наводно играо у Звезди никоме не даје за право да од Звезде прави сеоски клуб... Па да поједноставим, постоји ли неки званичан података о њему као играчу у Звезди или дефинитивно можемо да га прозивамо и за лажну биографију??!
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "