На крају утакмице Клео тера играче који су кренули ка свлачионици,да нас поздраве ;)

Свака част за тог момка, за све приказано у црвено-белом дресу до сада,борбеност,залагање...Чуо сам да кад је тек дошао у Звезду,ишао у свој стан после тренинга пешке и по киши и није се бунио.Ако га стока пусти,треба им јебати матер...
ПРАВДА=ИСТИНА за УРОША!
САМО ЗДРАВИ У ГЛАВИ-ПРОТИВ СИСТЕМА!

Овај текст спремам још од дербија, ал' је у међувремену било доста других занимљивих ствари на овој теми тако да нисам хтео да започињем расправу. Како смо против ОФК-е по не знам који пут ове сезоне оштећени, мислим да је време да се позабавимо и судијама. Сви смо сведоци да наш клуб има катастрофалан третман код фудбалских судија и да смо у приличној немилости када су они у питању. Постало је готово нормално да у дербијима комшије имају потпуну судијску наклоност, а још је црње то што судије неретко свирају на нашу штету и у овим малим утакмицама, па чак и на самој Маракани. Свакако да је главни разлог за то чињеница да људи који тренутно воде Звезду немају никакав утицај у српском фудбалу. Међутим, постоји ту и још једна ствар. Ја имам неколико другова, Звездаша, који се баве суђењем. То су све млади момци који тренутно суде у нижим ранговима али и млађим категоријама. Доста смо причали о стању у фудбалу, суђењу, критеријумима, Звезди итд. И сви ми причају готово идентичну причу коју ћу покушати да препричам, из њиховог угла:

''Ја дођем да судим Звезди, дочека ме нека матора, задригла дртина, погледа ме испод ока, промрмља нешто себи у браду, само што ме не отера у пизду материну. За време утакмице нон-стоп нешто кењају, жале се, псују, а Звезда води 17:0 (да словима седамнаест, дешавало се). Одем следећи викенд да судим Партизану, тамо ме дочекају нормални људи, рука руци, седи момак, како је, оћеш нешто да попијеш, шта има ново... Капирам ја да смо ми судије непопуларни, цаве, педерчине, али брате неки нормалан однос мора да постоји. Како очекујеш да те сутра неко поштује ако се ти стално понашаш као џукац? Највећи је проблем што су сад на главну фудбалску сцену ступиле судије које су добрих 10-ак година стасавале у тим условима и нормално је да ће бити наклоњенији оном ко је био све време бољи према њима.''

Ја се поново враћам на ону моју причу о седим главама и јагњећим бригадама који мисле да су Богом дани само зато што их је неко запослио у Звезди. Један клуб који претендује да буде велики мора у сваком сегменту да се понаша шмекерски. Већина тренутно запослених у Звезди су све само не шмекери. Појединци чија схватања фудбала су одавно превазиђена су изгледа толико зацементирали своје позиције у разним структурама нашег клуба да их је скоро немогуће склонити. Ко би рекао да неки маторац запослен у млађим категоријама може да на овај начин нашкоди првом тиму? Ко зна шта се све ту још ради а да ми о томе немамо појма? Проблеми се дефинитивно гомилају и дефинитивно је јасно да кад дође време за следећу чистку да их треба све најурити, од конобара, преко свих јагњећих бригада, па све до чистачице. Е тек онда кад добрано прочистимо своје редове, кад у клуб дође нови кадар који добро зна шта је Звезда и како у Звезди мора да се понаша, можемо причати о контранападу у правцу ФСС-а, заједнице прволигаша, судијске организације, ЈСД-а итд.
Димитрије Мита Пантић, млађи референт

Мислиш ли ти да те судије што на овако суде, то раде због "траума из детињства", мислиш ли да то нема мало дубљу позадину?
То да су нам у клубу идоти, да се понашају кретенски, да раде ово или он то све стоји, али да је главни разлог лошег суђења овај што си ти навео никако не могу да се сложим с тобом. И на крају крајева зашто су се (судије) прихватиле тог посла кад сви знамо какве они притиске трпе и с чим се све сусрећу како код нас тако и свуда по свету, а то да су се продали за "здраво момак", "попиј сок"... све говори о некима од њих...
Тај лош однос може да створи код човека неку љутњу или разочараност али да се то тако после враћа то нимало није нормално.

Ја кажем да је то један од разлога који до сада није узет у разматрање. То није празна прича него долази из разговорима са људима који се крећу по тим круговима и који ће можда за 5-10 година судити у првој лиги. Наравно да то није и главни разлог, али веруј ми да није толико безазлен. Даћу ти и лични пример. Ја радим у фирми која послује са десетак других фирми. За две године сам се свакаквих људи нагледао. Могу ти рећи да сам много кооперативнији и љубазнији према људима који имају нормалан однос према мени, него према онима који се понашају као кретени. Е сад ја после 3 месеца појединце не могу очима да видим, а замисли сад да те 10 година једни тапшу по рамену, а други константно пљују и то без претераног разлога. А ти у целој причи само покушаваш да радиш тај посао као и сваки други. Нису толико у питању ни притисци колико међуљудски односи. То је једноставно тако у људској психи.

Не можеш ти да изиграваш велики клуб, а да се понашаш као џукац. Ти тог судију треба да поставиш на своје место, али на шмекерски начин. Што се пак позадине тиче, јако тешко ћемо тој позадини доћи главе ако прво не елиминишемо коров из сопствених редова.
Димитрије Мита Пантић, млађи референт

#504 March 15, 2009, 04:36:36 PM Last Edit: March 15, 2009, 04:59:49 PM by Пијанац
     
Нема везе с претходних пар постова!!!

Утакмица у среду, 18. марта игра се на Маракани са почетком у 18 часова.
Меч 22. кола, последњег у другом делу првенства игра се у суботу на Бањици, а противник је Рад. Након овог кола, следи пауза од две недеље, а наставак последњег, трећег дела шампионата заказан је за 4. април.

Пијанац: http://www.srbijazemljaheroja.com/cirilica.html

Дотакли сте пар занимљивих ствари која је по мени врло комплексна.

Quote from: Пијанац on March 15, 2009, 12:05:03 PM
Е тек онда кад добрано прочистимо своје редове, кад у клуб дође нови кадар који добро зна шта је Звезда и како у Звезди мора да се понаша, можемо причати о контранападу у правцу ФСС-а, заједнице прволигаша, судијске организације, ЈСД-а итд.

Тачно са једног аспекта међутим.... . Прелазак у контранапад може и да се врати назад. Тома (гробар) метузалем седи као претседник ту и ја не видим да ће неко успети да га смакне са те функције ускоро. Уједно нас гура у амбис заговарајући некакву јадранску лигу. Платили смо цену јер смо слаби изнутра. Због похлепе за влашћу разним смицалицама између наших легенди заборавило се на лобирање у самом ФСС. То се сада враћа... јер како је могуће да судија који те је искасапио у претходним дербијима поново суди задњи дерби?
Клуб је урушен у самој структури а тренутни челници немају никакву моћ да нешто пораде по том питању. То је по мени проблем свих дешавања.

Наш клуб је одувек имао имиџ, био шмекерски, поштовао основне кодексе понашања великих клубова, био клуб интелектуалаца и Београдских мангупа са асфалта а урбаност је реч која нас је одувек красила.....   
Дочекасмо да су дошли дивљи и отерали питоме....дочекасмо да нам полу-људи воде клуб који хоће да држе комеморацију нашој легенди после његове сахране??? Не може наш директор да седи и да пије вино са претседником сточара. Нисмо исти нити ћемо икада бити. Једноставно нисмо за поређење. То су те неке ствари које нигде не пишу али то је кодекс свих нас који се једноставно зна....
Зато навијати за Звезду није само привилегија него и знање, понашање, компетентност и стил живота...
Није ни чудо што се мој ћале крсти и левом и десном....

После свега тога, зашто би један судија који нам суди текму са ОФК-ом поштовао такав клуб када га ни они који га воде не поштују, не знају, не желе или неће да га поштују?

брате пијанац добро ти све кажеш али код нама "драгих" љубитеља југословенства је друга ствар...они су већином улизице,тј улизивали се тити па се хвале како је он био њихов симпатизер,били су омиљени клуб армије,шиптара и свих који су се осјећали виши,који су били на власти и који су љубили дупе онима изнад себе,а не дао драги Бог да кажу нешто против њих...онда су вољели слобу,максимално су му се додворавали,његови људи су водили клуб,куповали првенства и те исте судије...и сада као и онда они се додворавају политици и странкама...а знамо само како један позив са "висине" може да промијени ствари...такви су и партизански функционери...самим тим те судије и не вјерујем да баш гледају ко и како се понаша према њима већ иду тамо гдје је новац и гдје и како им неко нареди(наравно част изузетцима)...тим не оправдавам наше клупске неотесане структуре,али има ту још нечега више....
...БУДИ СВОЈ,ПОШТУЈ ТРАДИЦИЈУ,ПАМТИ ИСТОРИЈУ...КАДА ГОВОРИШ ВУКОВИМ ЈЕЗИКОМ...ПИШИ И ЊЕГОВИМ ПИСМОМ!!!

СТОП ЛАТИНИЦИ!!!СТОП ДЕСРБИЗАЦИЈИ СОПСТВЕНОГ НАРОДА!!!СТОП ОДВАЈАЊУ ОД СЛОВЕНСКОГ КОРИЈЕНА!!!

...БИЛИ,ЈЕСМО И БИЋЕМО!!!

Значи сад гледам онај преглед утакмица,онај комесар Бељић,како год нема појма о животу,камоли да коментарише спорне ситуације.Опет се понавља она ситуација да главни судија сматра да није било офсајда(против муслимана) односно фаула(офк) и признаје гол,а тек на сигнализацију помоћника,чија одлука утиче на суђење,али никако не сме да мења одлуке главног судије,мења одлуку и поништава гол.Једноставно квалитет судија,суђења је јако низак чак и за нашу лигу,која морамо признати није баш сјајна.
Искључење Силве је још једна од смешних одлука судије,јели бре,ко је онај секретар да узме лопту,да се забавља с њом место да је одма врати назад.Па шта ако има 6 других,акција је једна,непоновљива.
Једноставно,Звезда више нема тај ауторитет који је некад имала код судија,и то мора брзо да се мења.
ЗВЕЗДА МОРА ДА СЕ ПОШТУЈЕ,МОЖДА БИ ИХ КОЈОМ ПАРОЛОМ ИЛИ КОРЕОГРАФИЈОМ МОГЛИ ПОДСЕТИТИ НА СВЕ УСПЕХЕ НА ЕВРОПСКОЈ И КЛУПСКОЈ СЦЕНИ !!!

Quote from: KocoBo-Cp6uja on March 15, 2009, 11:39:40 PM
онај комесар Бељић,како год нема појма о животу,камоли да коментарише спорне ситуације. 

Ја сам остао у шоку кад је рекао да је Да Силва оправдано добио други жути картон,јер није он имао право да иде по лопту и да се гура са људима са клупе офк-е,односно да је требао да стоји код аут  линије и да чека да му врате лопту,или би му клинци дали другу ??? :o >:( ??? >:( :o ??? >:( :o !!!!!!!и онај Страјнић остао у чуду!!!!Па јеботе гледај у Шпанији,Италији,..... Гврадиола узме лопту,противнички играч му приђе и отме лопту и настави се игра!Или у Италији Мурињо узме лопту,играч му приђе узме лопту и настави се игра!Свугде је то нормално само код нас није!!!!А хоће да буду као Енглези,шпанци,Италијани,.....Сачувај нас боже од ФСС-а,судија,и тих што нам доносе енглеске законе,а у стварности немају везе са животом!Такође ситуација са Тричковским и недосуђеним пеналом!Пенал чист ко суза и пошто није имао аргументе против,онда је одма рекао како је Тричковски био у офсајду(додуше јесте),али ипак није ни једног тренутка рекао да је могао да буде пенал,већ је то требао да се свира офсајд и ту је по њему причи крај  >:( >:( >:( >:(!!!!!!!!! Стварно Тома на челу савеза трећа година,а партизан како сад  ствари стоје граби ка трећој титули >:(!!!!!СЛУЧАЈНО??????Како да не!!!!Користе нашу слабост максимално!И док дан тана и компанија из дана у дан уништавају клуб све више да би га мишко купио на крају за џабе,они то искориштавају и трпају трофеје у своје витрине!Управа ће да се вади тако што ће ићи да освоји куп,што би ако реално погледамо и био успех шта се све десило за мање од годину дана у клубу,али ако не дај боже останемо празних руку и ове године е онда да се дигне кука и мотика и да се све отера!!!!!!Реално колико смо ми (ДЕЛИЈЕ СЕВЕР) дали клубу а за узврат тражили само победе и трофеје,а нисмо добили ништа!!!!!!Две годинее без трофеја ,а гробарима 2 дупле круне!Не смем ни да помислим да се тако нешто деси и ове!!!!!!
ГОЛ,СВЕ БИХ ДАО ЈА ЗА ГОЛ!!!!!!!!! БИТИ ДЕЛИЈА,СТАЈАТИ НА СЕВЕРУ ЈЕ ДАР ОД БОГА,СУДБИНА И НЕШТО НАЈЛЕПШЕ ШТО ТИ СЕ МОЖЕ ДЕСИТИ У ЖИВОТУ!
http://www.youtube.com/watch?v=j19mUdziEpk

Да наставимо. :) Прича о суђењу заиста јесте комплексна и треба узети у обзир много ствари. Ми смо народ који је склон да неке своје пропусте правда тиме да је неко други лош, покварен, овакав, онакав... Одатле долази и образложење које већина људи заступа, а оно се своди на: ''Толе, пичка гробарска, гура ове његове, те намерно плаћа судије да нас подкрадају''. Овакво размишљање је по мени врло површно. Из два разлога. Прво, тај Толе је једна матора лопина која је навикла да паре отима, а не да их дели около. Верујте да такав слој људи уопште није дарежљив када треба да се дреши кеса. Друго, Толе је гробар од прилике онолико колико је и његов први сарадник Бата Ђора Циган. Пише њима двојици негде у биографији да су радили у Партизану, односно Звезди ал' то код њих остаје мртво слово на папиру. У пракси они раде искључиво у своју корист и у корист својих џепова. Сигурно да из тог правца долази директива да се ту и тамо Звезди подкрешу крила, ал' то апсолутно нема везе са тим ко је где раније радио. О љубави тек да не говорим, јер би ти људи и мајку продали за паре, а камо ли бивши клуб. Е сад, за њихове џепове је данас много безболније да подкрадају Звезду него да то раде са Партизаном. Зашто је то тако? Зато што ако би стално подкрадали Партизан имали би на грбачи Саву мајмуна, Бату Мирковића, Јокана, Томића, Нађа и остале који су ипак неким играма задужили фудбал на овим просторима. Са друге стране, видели су да на Звезди могу да се иживљавају без последица и они упорно настављају то да раде. А шта раде наши људи? Пикси је побегао у Јапан од срања које је направио. Дејо се одродио од српског народа, а самим тим и од Звезде. Панчеву је драже да се занима Вардаром. Мркела нам удара 400 динара за карту. Бинић пред дерби изјављује да је као представник трећег клуба неутралан. :o Миха дође у Београд и нагласи да је ту због подршке репрезентацији, а не због Звезде. Ивић је утицајнији у Грчкој него у Србији. Југа је ту, а ко да није. Дика исто. То су све људи који раде у фудбалу, а Звезди ништа не доприносе. А где су још Илија Најдоски, Душко Радиновић, Слободан Маровић, Владан Лукић, Горан Ђоровић, Иван Аџић, Небојша Крупниковић, Рамбо Петковић? Сви ти људи би морали да буду у и око клуба и да константно негде врше притиске у нашу корист. Па не би том Толету било свеједно да после дербија или сада после ОФК-е добије 10-15 позива са питањем. ''Ало бре, шта то тамо радите?'' Па га онда мало окрену ови млађи од којих му зависи репрезентација, Деки, Видић, Жигић, Пантелић, Стојке, Бошко... Да видиш како би се певала друга песма. Велики је проблем што је Звездаштво готово замрло у Звезди и што је она остављена људима који нит' знају како да је воде нит' имају утицаја у фудбалским круговима.
Димитрије Мита Пантић, млађи референт

Quote from: Пијанац on March 16, 2009, 08:17:11 PM
Друго, Толе је гробар од прилике онолико колико је и његов први сарадник Бата Ђора Циган. Пише њима двојици негде у биографији да су радили у Партизану, односно Звезди ал' то код њих остаје мртво слово на папиру. У пракси они раде искључиво у своју корист и у корист својих џепова. Сигурно да из тог правца долази директива да се ту и тамо Звезди подкрешу крила, ал' то апсолутно нема везе са тим ко је где раније радио. О љубави тек да не говорим, јер би ти људи и мајку продали за паре, а камо ли бивши клуб.

Управо то, право поређење. Да су у могућности и да им тако одговара, променили би они стране моментално. Заболе их и нас и за глодаре, они за свој џеп играју. Можда није главни узрок, али ми се чини да је то Звездаштво почело да нестаје баш све дубљим уласком оног зла у наш клуб.

Не знам да ли је дозвољено причати о предстојећем Сабору, ако није, бришите... Надам се да се варам, али мислим да нам предстоји још једна брука. Ништа се ту неће решити, само ће се наслађивати сви они који нам не мисле добро. Бингулчићева екипа ће да буде изузетно гласна, али наравно, неће имати снаге за преврат. Ова гамад из садашње управе ће да се потруди да испадне још веће говно(човек би помислио да је тако нешто немогуће, али они увек изненаде) и из њихове паткометрије ћемо добити само још једну бруку. Шта год да се деси, неће на добро да изађе.

Је л зна неко каква је процедура приликом бирања Скупштине? На који ће начин они уопште расподелити она предвиђена места? Капирам да су се Делије већ одредиле шта и како, али шта са осталима, са комисијама, спонзорима, радним заједницама... да неће можда да броје гласове у Медија центру!?

Помоћник конобара је позвао све пунолетне чланове клуба да присуствују Сабору, што показује колико га озбиљно и спремно организују. Да неће можда сви да стану у медија центар?

Ево како би требао да изгледа састав Скупштине:
Председник-1
савет клуба-1
спортско друштво-5
спонзори-5
радна заједница-7
ветерани-8
клупске комисије-8
навијали-10
кандидати управе-31

Quote from: rukometas_bg on March 17, 2009, 12:20:03 AM
Помоћник конобара је позвао све пунолетне чланове клуба да присуствују Сабору...
Ал није написао да  се за чланове клуба се сматрају само они са плаћеном чланарином.Волео бих да погрешим ал рекао бих да  је циркус у најави.Сви ће после да испљују кловна а великог газду нико и нигде.После ће бити касно.
МИШКОВИЋУ МАРШ ИЗ ЗВЕЗДЕ

Истина о Дан Тани

У Америци када је ресторан отворен, Дан Тана је примио право са бродова, Хрвате на рад у ресторану који су дошли право са ратишта.

Душан Савић је проговорио и јавно каже да је Дан Тана лажов и да је обмануо јавност. То је тачно јер га и у Америци зову лажовом. Он никад није играо за Звезду, никад није имао тим у Енглеској, све су то ствари које је Управа требала да провери.

Он је манипулант и више нема простора у Америци. Дошао је на нови простор и манипулише даље. Следећег месеца се завршавају папири ресторан је продао Хрватима из њему познатих разлога. Вероватно се удружио са Мишковићем да би јефтино купили Звезду а пре тога да је обезвреди. Дан Тана нема ланац ресторана то су тамо писали новинари које је он плаћао.

Извор информације: Један од бивших сарадника Дан Тане

Oн јесте лажов и ту нема дилеме, али не треба претеривати, гледао сам пре 5-6 година документарце на тв-у са посетама Лос Анђелесу и његовом ресторану, стварно се познаје са холивудском елитом и долазили су код њега... Е сад могуће је да је то само један ресторан а не ланац као што он покушава да представи...

Вероватно је и играо у Звезди, али у млађим категоријама па покушава да направи од муве слона, вероватно је спонзорисао на кратко неки енглески клуб па сад трипује да је био власник, вероватно је тј. сигурно имао ресторан у Холивуду али је истриповао да кад отвориш башту позади и спреда одмах имаш ланац ресторана  ;D

Него јебеш бре Добривоја, он је небитан лик, отићи ће ускоро, али наш проблем је и даље један човек и сви знамо који је, он ће и даље остати...

Ја би се осврнуо на пар Пијанчевих постова и аплаудирао му на свему реченом... Како и зашто смо дозволили да нас сви јебу, судије, савез, бивши фудбалери, садашњи финансијери и остали... Да ли је могуће да нико од бивших фудбалера нема интерес да помогне Звезди и да отера оне недобронамерне из ње!!!??!

Једино у чему се не би сложио са Пијанцем, је одлазак Пиксија... Није да га нешто ценим, шта више није ми превише драг... Али он није побегао од нечега лошег што је урадио у Звезди, он је побегао од газде и његовог сина, као и од оних коју су му претили да не умишља да је председник него да ћути и ради како му кажу иначе га неће бити! А његови резултати, какав год да је, су најбољи у последњих 10-15 година: две дупле круне за редом, два учешћа у уефа лиги (не превише успешна, али пре тога и после тога ни тамо не играмо), присуство добрих играча, добрих тренера (Зенга), довођење најјачег спонзора од Барија (Тојота)... Било је и негативних ствари, али са спортског аспекта све најбоље, а са навијачког, не сећам се неког крупнијег проблема који смо имали са њим...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

пикси
За Зенгу стоји што се струке тиче.А што онда оде да није због Ралуке!?
Које добре играче је пикси у Звезду довео?Колико је клуб добар од продаје тих његових играча?
Тојота?Шврћкање у аутомобилима,какав је то користан уговор био могао је и са Дачијом да потпише бар би неке паре добили.
После пиксија колики је завршни рачун(дуг)а колики је био пре њега?
Сад је време плаћања.
МИШКОВИЋУ МАРШ ИЗ ЗВЕЗДЕ

Quote from: Рођак са Севера on March 17, 2009, 11:30:30 AM
Quote from: rukometas_bg on March 17, 2009, 12:20:03 AM
Помоћник конобара је позвао све пунолетне чланове клуба да присуствују Сабору...
Ал није написао да  се за чланове клуба се сматрају само они са плаћеном чланарином.Волео бих да погрешим ал рекао бих да  је циркус у најави.Сви ће после да испљују кловна а великог газду нико и нигде.После ће бити касно.
Према статуту колико сам скапирао свако ко има чланску карту клуба (укључујући клинце из акције "И ја сам Звездаш") имају право да присуствују Сабору и гласају.
Оно што мене занима је нпр ситуација до које може да дође теоретски. На Сабор дође 200 људи и на позив конобара се појави још 201 или више са чланским картама. Шта онда ако их прегласају ови други пошто имају већину? Предложе Перу, Мику, Лазу и изгласају их, касније оборе управни одбор и председника клуба и ставе неког свог комшију. Јел теоретски могуће нешто тако?

Пикси је довео Гаја,Кастиља,Милијаша,Коромана,Георгијева,Молину, вратио Стојковића,Пуровића,(дао је неке битне голове) па и Жигића је држао докле је то било у могућности,тако да играчки кадар био задовољавајући,јер ови играчи су учествовали у освајању дупле круне, а то је као што је РСФ написао највећи успех последњих 10 година. Као и сви имао је своје грехове.

али је и продао јанковића,жигића,пантелића,стојковића...за сигурно тродупло веће паре него што је дао за играче који су доведени,а дуг је и даље растао.

Слажем се,зато сам и написао да је грешио.