У недељу имамо две важне утакмице. Игра се дерби и игра се прво коло ЛШ у рукомету.

Дерби је у 17 сати, карта је 300 динара и то је дефинитивно. Надам се да сте сви свесни колико је сада важно доћи и колико је важно остати хладне главе тај дан. Не смемо да паднемо на њихове фазоне.

Рукомет је предвиђен за 15:30 на Бањици, али има још наде да би можда могао да се помери термин.

Кад се буде знао тачан термин, тада ће се знати како ће се пратити ове две утакмице. Обе су нам навијачки врло важне, на дерби долазе говна из уефе и фифе, а са Бањице иде директан ТВ пренос. Сви мора да виде наше ставове, сви мора да виде да је Правда оно за шта се ми залажемо.

Правда за Уроша!
Слобода за Делије!

Опет се понављам(из теме у тему), писање глупости повлачи за последице брисање постова, па чак и појединих чланова форума. Другим речима, ако немате рећи нешто паметно, боље ћутите!!!

#1 October 02, 2008, 06:08:12 PM Last Edit: October 02, 2008, 08:40:46 PM by Вечити ДЕЛИЈА
  Карте за дерби!

Фудбалски клуб Црвена звезда жели да обавести своје навијаче и фудбалску јавност да услед стриктног поштовања прописа ФИФА и УЕФА, на дан утакмице Црвена звезда – Партизан која се игра у недељу 5. октобра у 17.00 часова неће продавати карте за утакмицу на благајнама стадиона. Карте које су иначе у продаји и на благајнама стадиона Партизана, такође се неће продавати у недељу. Уз извињење навијачима и свим љубитељима фудбала обавештавамо фудбалску јавност о продајним местима на којима ће карте за дерби моћи да се купе у суботу и искључиво у недељу.

• Робна кућа Мамут – билет сервис, Делта Сити
• Робна кућа Мамут – билет сервис, Сремска 2 (почетак Кнез Михајлове улице)
• Продавница "IPS" – Тржни центар Меркатор

Карте ће се у недељу 5.октобра на овим продајним местима продавати до 16 часова.
Истовремено, моле се навијачи да имају разумевања за поменуте разлоге и да у што већем броју карте на благајнама стадиона купе у петак и суботу.

Хвала на разумевању.


(званични сајт ФК-а)


-----------------------------------------------------------------------------------------


   Саопштење пред дерби!

Делије, сада више него икад потребно је да будемо сложни и јединствени. Такође позивамо и полицију да својим претњама и застрашивањима не спречавају фер и спортско навијање на највећој српској фудбалској светковини. Потрудићемо се да се гости из ФИФЕ и УЕФЕ са пуно позитивних утисака врате кући.

ДЕЛИЈЕ СЕВЕР


(делије.нет)

Quote from: Зеља101 on October 03, 2008, 04:45:31 PM
На мојој, а и на још четири карте које сам видео пише 18 часова!?

Питао сам данас на благајни, то што је одштампано на картама 18ч, је грешка. Утакмица је ипак у 17часова.

Ма ко им јебе матер, нека се и ми појавимо раније да формирамо централни коп! Значи пола сата до сат времена раније сви на Север!

Е сад баш покварисмо тему, а могло је да се заврши на посту, тј. линку који је "рукометаш бг" поставио... Отворите и прочитајте разлог што на картама пише 18h и потврду јавности од старне клуба кад стварно почиње утакмица.

Друго, Кизо, ваљда се чека да се види какав је став поводом рукометне утакмице која је у пола 4. Колико пратим, могу да закључим да још није 100% сигуран термин, али скоро као да јесте... Знаће се сутра ваљда сигурно!

#5 October 03, 2008, 08:36:57 PM Last Edit: October 04, 2008, 09:32:35 AM by Игор
Ипак остају раније утврђени термини. Значи рукомет у 15:30, а фудбал у 17 часова.
Пошто ће се морати доћи пола сата-сат раније на фудбал тако да отпада могућност одласка на рукомет. Они који оду на рукомет могли ба да остану без фудбала, јер сам сигуран да ће пандури на све могуће начине покушати да спрече људе да се појаве на оба места.
ЕДИТ:Због преклапања термина рукомета и фудбала, одлучено је да се иде само на фудбал!!!

П.С. Обрисао сам постове који су били везани за збрку око термина, да не гушимо тему.

Видео записи:
www.delije-caffe.net/video/2008/134derbi_prozivka.wmv
www.delije-caffe.net/video/2008/134derbi_parole.wmv
www.delije-caffe.net/video/2008/134derbi_baklje.wmv

Мислим да су гробари хтели да одговоре на проѕивку, да дају подршку, није требало онако ... наравно, то је, ако је доѕвољено, мој утисак, јер су ћутали и чекали, у оваквим трнутцима није било места обичним препуцаванјима ѕа која увек има времена, ово су о3биљне ствари и само јединство целе сцене моѕе да донесе плодове - то је, рекао бих,  елемнтарна логика, а и навијачка свест, јер у том тренутку се водила битка 3а милоша и навијачки покрет,а  против наопаког система и нјегових оруђа, а не против гробара, а и да су нас искилрали или још горе нешто, то би само о нјима говорило.

ипак, ништа није савршено, идемо даље


Пар људи који су били на југу,а које знам,тврде да су они престали да певају своју песму како би се довикивали са нама,али јбг,2 пута су позвани,а они ћуте ко телад уместо да се јаве,испало је као да кулирају.Било како било,од резултата 0-1,само једна навијачка група је постојала на стадиону,а то смо били ми!


Ја гледам где су се слике изгубиле..  ;D

Навијање по мени лоше, уствари већина је бленула у терен, као да су очекивали да ће се само навијање одрадити, пар светлих момената, али све је то испод нашег нивоа.. мора то многоооо боље!
Пароле на месту. Једино ми је криво што нисмо имали јачу бакљаду, тачније што нисмо у 1 моменту попалили пуно бакљи, а не овако по која се пали.

глодари су имали 1 добру бакљаду.

А ја гледам где је твој опширан извештај, са понеким смајлијем, и са почетним наглашењем  на број гледалаца  ::) ;D Мењаш се, видим  :D

Шта је било са бубњевима данас? Каква је то била планирана кореографија кад није било дозвољено да се унесе? Целу утакмицу су се стварала два гласа, у оваквом тренутку људи уместо из срца певају преко курца. ,,Слуге режима сте" је данас морала да грми да се тресе цео Београд. То дал је стока хтела да се довикује или не није уопште битно, јер они да су хтели сами би скандирали, направили транспарент, било шта. Али вероватно су били заузети осмишљавањем ,,кореографије".  Мене највише забрињава то како изостанком једног човека трибина постаје неорганизованија. Можда је ово био тренутак да се неко од млађих попне на шипку. По мало ме плаши на шта ће све да личи кад се људи који тренутно воде трибину повуку.
Најлепши и најемотивнији тренутак вечерас је извођење Звонка на стазу.

Иако је јутро паметније од вечери, сматрам да је после сакупљених утисака са свих страна, касно вече ипак свежије за изношење неких битних утисака са данашње/вечерашње утакмице...

Знали смо и пре утакмице да ће бити тешко, да ће наша борба морати да поприми другачије одлике, али нама борба тек предстоји, како за другаре, тако за клуб... Можда престрого звучи и залази у спортске приче, али мораћемо да се боримо и за то да нам дају да победимо партизан у ери владавине ђубрета караџића... Одлучни су да у ове четири године пробају да нас стигну у титулама, победама и свему ономе због чега је Звезда препознатљива у свету, а њихов клуб није... Али они не знају да Звезда има навијаче који се зову Делије и који не напуштају брод чак ни када тоне, за разлику од њихових навијача који своје незадовољство једино знају да мере у новчаним јединицама... Нема тог новца, закона, жандара, новинара, лоше игре или управе која нас може да одвоји од Звезде, јер Звезда је наша и ми за Звезду живимо а сви ви остали од ње!!! Овај увод има везе са суђењем на дербију и односом човека у црном према нашем клубу као да се ради о фк Мрчајевци (не желим да увредим поменути клуб) а не о бившем светском и европском прваку и троструком освајачу дупле круне у Србији у последњих 5 сезона!!! Нису то биле одлуке које су сензационално оштетиле наш тим, али тенденција да се Звезди исеку крила је била више него очигледна... А грубости које је показао противнички тим ниједном нису биле санкционисане, него тек када би наши играчи реаговали на то, они би били кажњавани картонима...

Него да се вратимо ми нама навијачима и нашим активностима... Пред утакмицу испред западне трибине у Љутице Богдана, намерно изазван инцидент жандара на који су нажалост неки наши другари насели... Покушај привођења због лименке пива се претворио у окршај који је трајао десетак минута... У првом налету су спашени неколицина другара од хапшења у које се укључило и неколико неуниформисаних лица, претпостављам жандари у цивилу (без легитимисања или нечег слично), који су безобразно лупали шамаре на све стране... Није им се остало дужно... Нажалост неки су мислили да треба то истерати до краја, па се тај сукоб пребацио скроз на улицу и ту је повређено и приведено неколико људи...

И поред свега, на Северу веома позитивна атмосфера, слична оној пред већину дербија које добијамо већ дуги низ година... Пред сам почетак у колицима се испред тунела и касније на центру испред запада појављује Звонко Милојевић, легенда Звезде који је чувао мрежу нашег тима деведесетих година... Нажалост, у саобраћајној несрећи је доживео тешке повреде и на добром је путу да се опорави, али услед тежине повреда све се одвија спорим темпом и још увек су му ноге непокретне као и изражен проблем са говором... Север му је дао велику подршку, громогласни повици Не дај се Милоје и чувена песма Волим те Милоје, волим те Милоје, без тебе на голу стварно труло је, су вероватно изазвали и понеку сузу чак и оних најбезосећајнијих на стадиону... Отпздравио нам је са високо подигнутим црено-белим шалом у рукама... Наравно, све је то испраћено и пригодном паролом:  Милоје, Север је уз тебе! Испред које се легендарни голман и сликао при изласку са терена...

Наш договор је био да се првих десет минута ћути, сви знамо и из ког разлога, минут ћутања – година затвора... Све заставе група су биле окренуте ка трибини, односно обрнуто... Истакнуте су и две пароле у том периоду... Једна на којој је писало: Сви знају шта овде пише и  друга потпуно празна... Оригинално... Група преко пута нас се најбоље чула тада док смо ми ћутали, касније ретко када... Имали су неку кореографију, која је била покушај да нас испрозивају, али по мени доста неоригинално и неаргументовано...

Први сет песама, наравно посвећен Урошу, сем скандирања његовог имена, пева се и Делије, Делије ајмо сви у глас, Урош Мишић један је од нас... Сјајно је звучало и дозивање са западом а потоми и истоком... Ми: Правда за, а они: Уроша... Иначе, целу утакмицу централни део ограде красила је Урошева слика на једној застави... А онда након дозивања југ југ јави се креће чувени микс песама: Ћале ти у ђубретарима, Гробари јел нас чујете, Гробарске мајке, Мој гробаре, Але свако дете зна цео град то зна, и сл. ... Након тога мало се враћамо текућим проблемима и форсирају се следеће песме: Слуге режима сте, Јебо вас ивица дачић, Хоп цуп скочићу, Кад Звезда погодак да упалићу бакљу ја... Од песама посвећених Зведзи боље од осталих у првом делу су биле: Нека вечерас свако зна, Звезда ми је све, Напред Звездо само напред, И напред Звездо ле... У суштини добро певање у првом делу, пар дозивања са западом и истоком, поменуто Правда за Уроша, али и Напред Звездо... Имали смо и паролу: гробари, убајрам мубарек... Уследило је и: партизан је муслимански тим... Била је и парола на грчком, везано за нашу браћу из Атине и паокове.. Наравно и неизбежно скандирање: Олимпијакос....

У полувремену акција сакупљања помоћи за Уроша и надам се да је то испраћено баш како треба...

Други део игре, можда мали пад почетком полувремена, али доласком старе гарде на шипку креће поново лудило на Северу... Поред песама из стандардног репертоара, најбоље је у овом делу утакмице звучала И напред Звездо, и напред Звездо, знај да увек Звездо, увек Звездо, увек бићу ту, да те волим и да те бодрим и да ти живот поклањам, на на на на на .... Иако смо имали негативан резултат велики део другог полувремена, песма није стала и подршка се није утишала... Скакало се уз И ко не скаче... Дивљало уз Еври го... Феноменално је отпевана и Добро знај после дуже времена... Одлична је и Нема дана... Иако смо поражени, играчи су награђени за труд и жељу коју су показали и на крају их зовемо на Север и испраћамо са Делије Делије ајмо сви у глас Урош Мишић један је од нас... И наравно позив за ове преко пута: Ајмо напоље...

Следи две недеље паузе, а онда инвазија на Крушевац, још више да нас буде и настављамо за нове победе  на свим пољима...
Quote from: vasvla"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

овако,јеби га резултат је данас фалио али шта ћеш лопта није хтела у гоол.пре почетка текме дошло је до туче,која није била ни мало наивна неколико наших другара је похапшено.Првих десет минута нисмо навијали због добро познатог разлога,и онда креће песма делије делије ајмо сви у глас Урош мишић један је од нас.Такође је подигут бели транспарент на коме није писало али је зато на другом који се налазио у дну трибине писало сви знају шта овде пише.Посебан утисак на мене је остабио ка смо скандирали ОЛИМПИАКОС,ОЛИПМПИАКОС.Да ли неко зна шта је писало на оним транспарентима који су истакли наша браћа?
мосхато

moshato, ајде да се трудимо да се не понављамо и да додамо нешто ново ако имамо... И инцидент пре утакмице и 10 минута ћутања и транспаренти, су поменути у извештају РСФ-а. Пошто је опширан и обухвата велику већину детаља са јучерашњег дербија, ја бих само напоменуо још и то да се скандирало и име Драгана Џајића у једном тренутку. Он је, такође као и Звонко Милојевић, присуствовао утакмици...

Емоције су очигледно постојале у моментима када је помињано име Звездиних легенди, попут Џаје и Милоја, па ако се вратимо у ближу прошлост и Рајка Митића. Затим емоције које су исказане на хуманитарним концертима и акцијама под организацијом Делија, пртоестним шетњама у борби за очување онога што је одувек било српско и што заувек треба да остане наше... Мени ти тренуци, који су у јавности јако слабо пропраћени иначе, доказују шта значи Север. Доста је људи на нашој трибини којима је Звезда и Србија у срцу, који на наш клуб гледају као нешто што је много изнад било ког резултата, дербија, играча, управе, судије, па чак и оних историјских светских успеха!

Делије, живимо у моментима када морамо да останемо тако сложни и дајемо пример људима у овој заслепљеној земљи. Хиљаде новчаница у оним кутијама јуче, дају наду да правда постоји, да се за њу има смисла борити и изборити на крају!

Одступио сам од теме мало, али још ме држи утисак од пре почетка утакмице. Па нека каже неко да у очима тог човека који је у колицима стојао испред Севера са раширеним шалом, није писало: "Делије, Звездо, хвала вам до неба, неописиво је колико ми ово значи!"... И нека каже неко да је бар један човек јуче бар делимично на силу аплаудирао и скандирао њему. То је бре оно право, оно што нас краси годинама, деценијама!

Волим те Милоје, волим те Милоје, без тебе на голу, стварно труло је...  :(


пс. Волео бих да се окачи тај снимак пре почетка утакмице, ако није проблем и ако је направљен.

имаш на делије.нет тај снимак како певамо не дај се милоје
мосхато

Quote from: rukometas_bg on October 05, 2008, 10:41:52 PM
Мене највише забрињава то како изостанком једног човека трибина постаје неорганизованија. Можда је ово био тренутак да се неко од млађих попне на шипку. По мало ме плаши на шта ће све да личи кад се људи који тренутно воде трибину повуку.


Па ћемо одавде, са Делије кафеа да скидамо и постављамо људе са шипке и на шипку...  :-[

Ко год, било од вођа или других недостаје, теже је организовати, али шта сад...
Кад Шавија завија,
ЦЕО СЕВЕР НАВИЈА

#18 October 06, 2008, 08:59:53 PM Last Edit: October 06, 2008, 09:01:31 PM by munja
Quote from: KizaLion on October 05, 2008, 09:40:02 PM
Видео записи:
www.delije-caffe.net/video/2008/134derbi_prozivka.wmv
www.delije-caffe.net/video/2008/134derbi_parole.wmv
www.delije-caffe.net/video/2008/134derbi_baklje.wmv

ја би предложио да отворите налог на јутубе или неком другом вебсајту и тамо качите видео. Стварно је лакше гледати преко нета него скидати на комп и стално тражити те фајлове...
Milka Casuals

Ово је Кафе, а не Јутјуб.  8)
Пошто има места на серверу за све видео записе, а биће и освежена видео архива Кафеа, моћи ћеш на тој страни наћи све. Твој предлог неће бити прихваћен.