У иоле озбиљнијој компанији, посебно страној, где није пракса запошљавање преко везе вероватноћа запослења са дипломом недржавног универзитета је једнака нули.
Приликом одабира кандидата све приватне дипломе се гурају у страну.
Циљ тим приватним универзитетима није едукација, већ првенствено зарада, и избацивање што више дипломаца. Нормално је да бар 5% тих дипломаца има природан таленат за бизнис, или подлогу у виду посла који их већ чека чим дипломирају. Онда ти приватни факултети користе те људе који су код њих дипломирали за промоцију, као нпр. кад је Калинић рекламирао БК, као да су они заслужни за то што је он постао.
Овиме не желим да хвалим државне универзитете чија је реорганизација неопходна. Мој брат на ЕТФ-у, на смеру телекомуникације учи нека чудеса на испиту из мрежног програмирања, при крају је факса, а не уме да повеже два компјутера. Или кад се сетим какве сам све ја глупости учио на економији.

што не постоји обнова године на приватним? ја сам и брдо других људи које знам обновио годину на приватном факултету.Што се куповине испита и осталог тиче да се не лажемо вероватно на 99% факултета у Србији можеш да купиш испит нема то никакве разлике приватни или државни,то је тако...Пре је можда било више израженије али и сад кад само мало загребеш испод површине сазнаћеш све то исто,сад се само то ради мало дискретније и скривеније.Уосталом највећа афера око куповине диплома/испита је била на правном факултету у крагујевцу,није била на неком приватном.А тачно је да владају предрасуде према приватним факултетима  можда донекле то све стоји али није то све баш тако како људи који су на државним факултетима размишљају.
Извињавам се за офтопик.