Ауто пут Земун



Вуков споменик




Јуче је у дневним новинама правда изашао текст,и то прилично опширан,под називом УРОШ НИЈЕ УБИЦА.Ако неко може да постави линк,мени багује комп нешто,па не могу.

11. фебруар 09.

ВС СРБИЈЕ РАЗМАТРА ЖАЛБУ НАВИЈАЧА ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ
Урош није убица


Осуђеног Мишића ће, пред Врховним судом Србије, заступати адвокат Боривоје Боровић, који, у жалби коју је написао, наводи да је првостепени Окружни суд починио низ пропуста којима је повређен закон

Чињенице нису спорне, читав догађај је обичан линч на стадиону



Пред Врховним судом Србије у петак ће биту разматрана жалба на првостепену пресуду ученику Урошу Мишићу (20), који је пресудом Окружног суда у Београду, септембра месеца, осуђен на 10 година робије. Мишић је осуђен због наводног покушаја убиства жандарма Небојше Трајковића на утакмици Црвена Звезда - Хајдук Кула, децембра 2007. године.
Петочланим судским већем тада је председавао судија Велимир Лазовић, који је у образложењу пресуде навео да је пресуда навијачу адекватна и да је порука да се такви напади који су постали епидемија неће трпети. Том приликом Лазовић је рекао да већ дуже време у друштву морал девалвира а насилници се проглашавају за хероје.

-Чињенице нису спорне, читав догађај је обичан линч на стадиону. Трајковић је био службено лице и није дао повод за напад. Нападнут је зато што је службено лице. Поставља се питање да ли полиција сме да одржава ред, рекао је тада Лазовић, додајући да је "Мишић држао бакљу од 1.000 степени Целзијуса и пржио живог човека''.
Суд у првом степену није прихватио одбрану окривљеног Мишића који је рекао да је Трајковића напао мислећи да је навијач и да није имао никакву намеру да икога убије. Мишићеви пријатељи, који су му пружали подршку током првостепеног процеса, најавили су да ће наставити да присуствују суђењу.

-Треба да их буде срамота што уништавају живот једног младог човека. Све је ово намештаљка. Правда за Уроша Мишића, то је све што тражимо. Зар је нормално да се власт иживљава на једном човеку због своје неспособности, питају Мишићеви пријатељи.
Како наводе, то што је судска стража ухапсила неколико момака који су викали ''Колико сте пара добили за овакву пресуду?'', није их уплашило.

-Јасно нам је да је сврха тог хапшења била да нас застраше, али им није успело. Нека нас све похапсе. Тада ће можда свима постати јасно шта се овде заправо ради, закључили су они.

Осуђеног Мишића ће, пред Врховним судом Србије, заступати адвокат Боривоје Боровић, који, у жалби коју је написао, наводи да је првостепени Окружни суд починио низ пропуста којима је повређен закон, док је полиција остала заштићена због пропуста које је начинила. Боровић је раније најавио да ће се за свог клијента борити свим правним средствима.


Е. Х. (извор: ПРАВДА)

#65 February 12, 2009, 06:30:51 PM Last Edit: February 13, 2009, 01:59:46 PM by kscz
ПРАВДА ЗА УРОША 13.02.09.             Крушевац:












Људи,Браћо моја Делије!! Сутра је одлучујући дан,не само за Уроша,већ и за целу Србију! Сутра ћемо сазнати,у ком правцу иде наша земља...и сходно том сазнању,одговарајуће реаговати!
Сутра! Помолите се Богу,за Уроша. Али том истом молитвом за нашег брата,ви се молите за себе,за своју децу,за целу нашу Србију! Помолите се,браћо Бог ће нам сутра бити преко потребан!!

ПРАВДА=ИСТИНА
У БУЉУ ИЛ' У ВЕНУ ИСТИ КУРАЦ!


БЕОГРАД, 13. фебруара 2009. (Бета) - Судско веће Врховног суда Србије данас је одржало седницу по жалбама на првостепену пресуду Урошу Мишићу, који је осуђен на 10 година затвора због покушаја убиства жандарма Небојше Трајковића, на фудбалској утакмици Црвена звезда - Хајдук, 2. децембра 2007. године.

Врховни суд ће одлуку донети накнадно на нејавном делу седнице, а тај суд може да потврди првостепену пресуду у целини, да преиначи казну или да укине пресуду и наложи ново суђење.

Мишић је осуђен 19. септембра 2008. године пред Окружним судом у Београду, а петочланим судским већем председавао је судија Велимир Лазовић.

У првостепеној пресуди наводи се да је Мишић знао да је Трајковић на службеној дужности и да је жандарм, као и да је показао упорност и агресивност када је жандарма пекао бакљом и покушавао да му је угура у уста, свестан да тиме може да убије Трајковића.

Додаје се да је Мишић одустао од напада тек када је Трајковић извадио службени пиштољ и испалио три метка у вис.

Окружни суд је, на основу медицинског вештачења, утврдио да је Трајковић задобио тешке физичке и психичке повреде и да и даље испољава страх и анксиозно-депресивни синдром и да се због тога лечи.

Тужилаштво је у жалби предложило дужу затворску казну, оценивши да је 10 година затвора блага казна, посебно имајући у виду одлуке у таквим случајевима у земљама ЕУ, чијем чланству тежи и Србија.

Мишићев бранилац адвокат Боривоје Боровић предложио је у жалби укидање првостепене пресуде и ново суђење пред другим судским већем и судијом који ће, како је навео, бити способан да суди на основу чињеница, а не под притиском извршне власти.

Боровић је навео да из сведочења полицајаца надређених Трајковићу произлази да он није требало да буде на северној трибини стадиона Црвене звезде, јер није добио такво нађење, и додао да Мишић није могао да зна да је Трајковић жандарм јер се није легитимисао и био је у цивилу.

"Неорганизованост и непособност полиције резултирале су појављивањем наоружаног Трајковића на трибинама", навео је Боровић.

Боровић је додао и да изведени докази упућују на то да Мишић није хтео да убије Трајковића, него да га уплаши и предложио да на поновљеном суђењу као доказ буде изведен видео снимак инцидента, који се, како је навео, разликује од исказа Трајковића, којем је суд поклонио веру.

Оценио је да је чињенично стање површно утврђено и предложио вештачење бакље како би се утврдило да ли бакља може да стане у уста и да ли је погодна као средство за извршење убиства.

Мисисћ је рекао да је крив и да би "требало да буде осуђен за зло које је учинио Трајковићу".

"То ће бити прилепак уз моје име целог живота, али није праведно прогласити ово покушајем убиства. На снимку се јасно види да је бакља употребљена као палица и то показује да ни у том лудилу нисам хтео да урадим ништа више него да га ударим", рекао је Мишић.

Додао је да јесте учинио зло и Трајковићу и себи, али да није покушао да га убије.

"Тако и вас молим да ме не убијете и да ми не уништите живот и да ми помогнете да се вратим у колотечину мог живота. Молим вас да ми преиначите пресуду и осудите за оно што сам учинио. Желим да се извиним Трајковићуи и његовој породици и мојој породици јер су и они жртве моје глупости", рекао је Мишић у обраћању судском већу.

Седници Врховног суда присуствовали су чланови Мишићеве породице и његови другови, а око 20 његових другова стајали су преко пута зграде Врховног суда у Ресавској улици, око које је било распоређено више десетина полицајаца у опреми за разбијање демонстрација.

Петочланим судским већем Врховног суда председавао је судија Драгиша Ђорђевић.


 >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(   

Легија и земунци су добили 40 година затвора!То значи да су Уроша изједначили са нарко босевима,убицама,мафијом!Како их није срамота !Као европска унија,којој тежимо!!!! ??? >:( ??? >:( ??? >:(!!!!!!!Еј бре!Па кога они зајебавају!Место да се баве искоренивањем корупције,криминала,они би преко једног дечка да удђ у европску унију !
ГОЛ,СВЕ БИХ ДАО ЈА ЗА ГОЛ!!!!!!!!! БИТИ ДЕЛИЈА,СТАЈАТИ НА СЕВЕРУ ЈЕ ДАР ОД БОГА,СУДБИНА И НЕШТО НАЈЛЕПШЕ ШТО ТИ СЕ МОЖЕ ДЕСИТИ У ЖИВОТУ!
http://www.youtube.com/watch?v=j19mUdziEpk

QuoteМесто да се баве искоренивањем корупције,криминала,они би преко једног дечка да удђ у европску унију !

Па зашто да искорене извор свог опстајања!?! >:(

Једино што је у ових наредних месец дана важно да Урош не клоне духом,а с вером у Бога правда ће победити!!!

УРОШЕ ИЗДРЖИ!

ПРАВДА=ИСТИНА за УРОША!
САМО ЗДРАВИ У ГЛАВИ-ПРОТИВ СИСТЕМА!

Шта сад? ??? :-\ :-\.........сад ће иза затворених врата да нађу да је можда Урош хтео да спроводи власт......ко зна шта ће да лупетају на тој ''затвореној седници''сад ће још и да му натоваре још 2-3 год >:( >:( >:( >:(.......срамота........
изгубљени у времену и простору а причају о енглеском закону
:нене није уреду......... :-[
Молим те пресвети оче,молим се овом хлебу и вину!!
Молим те Исусе Христе да Уроша врате на нашу трибину!!!

Треба наставити још јачу борбу са графитима,песмом и паролама.ПРАВДА ЗА УРОША

Нисам баш пратила то и не знам како је почело то између Уроша и тог полицајца,али имам осећај да је ово још један доказ не правде у нашој земљи. Нешто ми говори да да је Урош имао неку везу у полицији или да су његови платили неком извесну суму новца, да би Урош сада био слободан. Улицама Србије слободно шетају прави криминалци јер имају новца, док полиција јури неког ко стварно није крив.


"У првостепеној пресуди наводи се да је Мишић знао да је Трајковић на службеној дужности и да је жандарм, као и да је показао упорност и агресивност када је жандарма пекао бакљом и покушавао да му је угура у уста, свестан да тиме може да убије Трајковића."
-У ово не верујем!!!Ко би пришао некоме тако из чиста мира? Мора да је и тај полицајац добацио нешто. За свађу и проблеме је потребно бар двоје људи!

"Окружни суд је, на основу медицинског вештачења, утврдио да је Трајковић задобио тешке физичке и психичке повреде и да и даље испољава страх и анксиозно-депресивни синдром и да се због тога лечи."-е сад га претераше!!!Какви бре психички проблеми? Па он је полицајац,ако не може да издржи сусрет са једним навијачем, можда је време да промени посао!Ако није храбар за ово,како ће да штити грађане Србије?



#76 February 15, 2009, 09:44:12 PM Last Edit: February 15, 2009, 09:47:13 PM by фрактура
ПРАВДА=ИСТИНА за УРОША!
САМО ЗДРАВИ У ГЛАВИ-ПРОТИВ СИСТЕМА!

Quote from: Звездашица on February 13, 2009, 09:16:49 PM

"У првостепеној пресуди наводи се да је Мишић знао да је Трајковић на службеној дужности и да је жандарм, као и да је показао упорност и агресивност када је жандарма пекао бакљом и покушавао да му је угура у уста, свестан да тиме може да убије Трајковића."
-У ово не верујем!!!Ко би пришао некоме тако из чиста мира? Мора да је и тај полицајац добацио нешто. За свађу и проблеме је потребно бар двоје људи!

Да је ово нормална земља, тужилаштво би покренуло кривични поступак против Трајковића зато што је дотични носио оружје, и употребио га, а није ни био на дужности.

Металист (украјина) против Сампдориjе у Ђенови


#79 February 22, 2009, 04:43:21 PM Last Edit: February 22, 2009, 04:52:40 PM by ЧИЧА КЕЖУЛТРА
Navijaču Tventea godinu dana zatvora zbog napada na policajca
Autor: Tanjug | 22.02.2009. - 13:52

Navijač holandskog fudbalskog kluba Tventea osuđen je na godinu dana zatvora, od čega šest meseci uslovno, zbog toga što je u četvrtak u Marselju povredio francuskog policajca uoči prve utakmice šesnaestine finala Kupa UEFA protiv domaćeg Olimpika.

Sud u Marselju je istovremeno 34.godišnjem huliganu zabranio ulazak u Francusku u trajanju od dve godine. Osuđeni holandski navijač, koji je bio pod uticajem alkohola, priznao je da je policajca udario flašom u glavu. Utakmica na stadionu "Velodrom" između Olimpika i Tventea završena je pobedom gostujućeg tima sa 1:0.



ИСЈЕКАО САМ ОВО ИЗ БЛИЦА....то су ти европски закони по којима се треба добити 40 година затвора!!!а могу да се кладим да овај нападнути полицајац није био у цивилу,већ у униформи....још под утицајем алкохола...34 године...а зато "српски" судови упропашћују живот момку од 19 година....

ПРАВДА ЗА УРОША!!!

ИЗВИЊАВАМ СЕ НА ЛАТИНИЦИ,АЛИ ЈЕ ИСЈЕЧЕНО А ЗНА СЕ КОЈИМ ПИСМОМ ПИШУ НОВИНЕ БЛИЦ....
...БУДИ СВОЈ,ПОШТУЈ ТРАДИЦИЈУ,ПАМТИ ИСТОРИЈУ...КАДА ГОВОРИШ ВУКОВИМ ЈЕЗИКОМ...ПИШИ И ЊЕГОВИМ ПИСМОМ!!!

СТОП ЛАТИНИЦИ!!!СТОП ДЕСРБИЗАЦИЈИ СОПСТВЕНОГ НАРОДА!!!СТОП ОДВАЈАЊУ ОД СЛОВЕНСКОГ КОРИЈЕНА!!!

...БИЛИ,ЈЕСМО И БИЋЕМО!!!