У суботу у 15:30 утакмица са банатом. Сви на Север да би одрадили још једну утакмицу у низу како треба...

#1 April 09, 2009, 10:57:37 PM Last Edit: April 09, 2009, 10:59:18 PM by Вечити ДЕЛИЈА
Почели смо сезону тако што нас је избацио Апоел са Кипра у сред Београда, а у нашем првенству смо доживели да будемо и на дну табеле, тј. да нас на нашој Маракани зеза Јавор из Ивањице. Отерао се тренер и управа и уместо "Курте" је дошао "Мурта". Легенде клуба се свађају око подршке неком тамо бившем помоћнику конобара из Америке, који тренутно има жену млађу од сопствене му ћерке. Све је то тако жалосно и болно, за све нас који волимо Звезду.
После осам година смо изгубили на стадиону ЈНА... Титула је изгубљена, поједини играчи дају јавно изјаве да немају чиме да плаћају станарину, да се сажаљевају на млађе играче... Јавност и медији, као и увек оберучке прихватају и најмању ситницу како би целокупну пажњу усмерили на Делије и још једном ову групу људи презентовали на само њима својствен начин.
Глас разума је некако успео да се чује у једном тренутку. Ипак, клуб се срозава од стране свих који су у клуби или око њега. Новинари провоцирају на све могуће начине (данас у Журналу на насловној страни је слика како су Делије запалиле ЈНА и како је на дан Рома прекинута традиција)...
Дуго и неисцрпно је трајала борба за правду нашем брату са трибине и искрено се надамо да је начињен један корак унапред ка достизању те правде. Ускоро, 22. Априла, почиње ново суђење. Знамо и то да поједини, који су све само не људи, желе још и већу казну...

Да не бих дужио још више, цитираћу речи "Пијанца" којих се често присећам:
"Тако да остајемо само ми. Свако ко воли Звезду више не сме да има изговор да не долази на утакмице. Сада смо најпотребнији. Зато мора да нас без обзира на све буде све више и више! За Уроша! За Звезду! За начин живота који смо изабрали! За нас!"


Идеееемо Делије! Сви на Север!!!

''Сваки клуб вреди онолико колико вреде његови навијачи''  Слободан Ћосић
ПРАВДА=ИСТИНА за УРОША!
САМО ЗДРАВИ У ГЛАВИ-ПРОТИВ СИСТЕМА!

Ушао сам на стадион са 2-3 минута закашњења. Прво што сам приметио је било то да је бројност осетно мања него што смо навикли у досадашњем делу сезоне. Упркос лепом времену, изгледа да су пораз у дербију као и дефинитиван губитак титуле резултирали тиме да они који долазе на Север више због игре него због навијања данас раде нешто друго. На трибини су били црвено-бели барјаци, као и онај са ликом Уроша Мишића. Првих 20-ак минута се форсирала добро позната, али ипак нова песма ''Душмани хоће да нас униште...''. Звучала је јако добро и на тај начин је јасно стављено до знања свима који су у клубу, а не мисле му добро да Делије чврсто стоје као последњи стуб одбране Црвене звезде. До полувремена се певао стандардан репертоар песама уз подршку нашем утамниченом другу Урошу.

На полувремену срећем неке другаре како носе кесе са водом и тад проваљујем да је у самом центру копа прилично добро зезање уз неизбежно прскање.  :) Друго полувреме почиње уз димове који су сасвим добро изгледали. Звезда даје други гол и ту се и маса мало опушта, јер смо се после дужег времена ослободили тензије коју уме да проузрокује ситуација на терену. Тада креће песма ''ајде Звездо сад на гол...'', али са једном новином. Коп се одвојио на половини и настала је нова шетња, с' тим што је десни део ишао ка Западу, а леви ка Истоку, па онда назад док се не споји и онда настаје скакање, касније и гуркање. То је заиста дигло атмосферу, а верујем и да је визуелно јако добро изгледало. Стварно свака част људима који из утакмице у утакмицу својом маштом и креативношћу доприносе томе да Север буде то што данас јесте. После тога је уследио још један пун погодак. Како ја волим да кажем из нафталина се извукла песма ''Ти играш на облацима славе...'' и грмела је добрих 10-15 минута. До краја утакмице је певано и Космету, а играчи су испраћени са терена уз хит са почетка ''Душмани хоће...''. По не знам који пут се показало да је атмосфера на овим мањим утакмицама заиста одлична и да они који су суботу поподне провели на Ади, Калишу или ко зна где нису ни свесни шта су пропустили. На крају је речено да ова бројност није задовољавајућа и нама који смо били је остављен задатак да ове који нису мало тргнемо и исцимамо да се уозбиље.  :)
Димитрије Мита Пантић, млађи референт

#4 April 11, 2009, 06:35:03 PM Last Edit: April 11, 2009, 06:48:00 PM by yoca93
Ја сам данас због неких обавеза дошао тек на полувремену тако да ћу прокоментарисати само тај део меча!

Кад сам ушао.прво што сам запазио је јако мала бројност! Данас је заиста био јако леп дан,не знам шта је разлог не доласку људи,вероватно онај пораз у дербију,али такви који због једног пораза не дођу на следећу утакмицу,нису нам ни потребни!     Баш због тих блејача и дерби навијача,дерби је био мало слабије одрађен,што се навијања тиче!
Али на страну то,данас је заиста све било на високом нивоу,од певања где су највећи утисак оставиле песме ,,душмани хоће...,,(напокон отпевана и то врхунски) и ,,ти играш на облацима славе,,
Пиро на почетку полувремена исто прилично задовољавајући!
Нешто мање барјака данас,али вртео се барјак са ликом нашег брата,кога у другом полувремену нисмо помињали,али нећу да грешим душу јер нисам био прво полувреме  :)    Песма за Косово отпевана и то јако добро,грмело је веома!  
Опет је било ,,камермана,, што ми је опет засметало, и питам се кад ће се стати на крај више томе  :-\
Лепо одрађено размицање и поновно скупљање копа...
И посебан + за прскање  ;D  

И ко што рече вођа!   У среду мора да нас буде БАРЕМ ДУПЛО ВИШЕ!   зовите људе,цимајте,смарајте!
Ајмо Делије морамо из свега изаћи јачи него икад!


Едитујем јер сам заборавио да констатујем нешто...на званичном сајту ФКЦЗ стоји да се утакмица купа против Смедерева игра у среду од 16:00!!!  Да ли је могуће да утичемо некако на то па да се то одигра касније тог дана...па дајте људи шта би фалило некој утакмици од 20:00  , 20:30 !    И онако је то једино такмичење где имамо шансе да узмемо трофеј!     Мислим да би било сасвим нормално да се одигра у неком вечерњем термину и да дође што више људи да бодри момке...толико
ОН НИЈЕ ЛОПОВ НИ УБИЦА ПА ДА ЛЕЖИ 10 ГОДИНА!

#5 April 11, 2009, 07:06:56 PM Last Edit: April 11, 2009, 07:18:03 PM by фрактура
''Ал' можда ипак у нама лежи спас''-строфа која је обележила данашњу утакмицу,по мени...Невероватно како свака реч ове сјајне песме убада право у центар,као да је смишљена баш за ову ситуацију.Браво за људе који су је ''извадили из нафталина'' и надам се да ће и у будуће да се пева.

Доста се форсирала и Душмани хоће,а не би било лоше и да се покушају остале песме које су своју премијеру доживеле на јутјубу Маракана моја судбина,као и ону Управа је вредна чисто из зајебанције,а и да разбију мало монотонију и дигну масу,Ти играш на облацима славе данас је прави пример тога...

У среду заиста мора да нас буде много,потрудите се сви да анимирате људе,па да направимо још веће зезање него данас,а и да носимо наш тим до финала,разуме се ;)





ПРАВДА=ИСТИНА за УРОША!
САМО ЗДРАВИ У ГЛАВИ-ПРОТИВ СИСТЕМА!

Quote from: yoca93 on April 11, 2009, 06:35:03 PM
Опет је било ,,камермана,, што ми је опет засметало, и питам се кад ће се стати на крај више томе  :-\
Ја донекле и могу да схватим људе који први пут дођу на Север, па им је све занимљиво и онда снимају (вероватно размишљају у фазону - ко зна кад ћу поново доћи, дај да ми ово буде успомена). Ок, капирам да стану са стране, до истока или запада и да сликају. Мада, то могу да ураде и ако буду НА истоку или западу. Али не иде ми у главу како неко може да буде толико без мозга да у самом копу, на оним степеницама, 5 редова од шипке, врти телефон лево - десно и снима. То је прво радио дечко од неких двадесетак година, а после њега и клинац који ми делује као да има непуних 12 - 13. Добро, стварно је било лудило, феноменална атмосфера, али људи који су задужени за сајт delije.net ће све то окачити на Youtube, па може и одатле да се скине снимак, нема потребе за "аматерским" снимцима.
Не волим понављање, али морам да упутим честитке свима од шипке до последњег реда који су данас допринели оваквој атмосфери. Пре свега свака част за раздвајање копа на 2 дела, на трибини је било одлично, а једва чекам и да видим како изгледа на снимку.
Видимо се у среду!
Стадион пун, у диму све,
и заставе се вијоре...
Бубњева звук одјекује,
Север у трансу лудује...
И запевајте, Делије...

Супер је било данас. Ко није дошао, зајебао се, па да зна да дође против Смедерева.

"Душмани" доживела премијеру, и то је певана пола сата без престанка. Прави моменат, с обзиром на стање у ком се клуб налази.  Прво полувреме мало слабије у односу на друго, али добро, сунце тукло у главу, а већ је традиција да се чувамо за друго полувреме. Ипак, и прво је било добро, "Душмани" увежбани, кесе са водом подизале атмосферу. ;D

Друго полувреме - потпуно лудило! Ја стварно не знам где је до сада лежала "Звезда је живот, све друго су ситнице", оно је да се форсира на сваком мечу. (Једно питање - да ли можда постоји верзија где се пева "ја ти дајем срце, дајем ти и руку"?) Текст ове песме стварно убада у центар. Уопште, данашњи избор песама је био одличан с обзиром на целокупну ситуацију око клуба, певана и "Весело ми с тобом некад беше". Урош је добио подршку, певано је и Космету, одлична атмосфера и супер зезање, поготову у другом полувремену.

Колико ја знам, текст је "ја ти дајем срце, дајем ти и ДУШУ". А чуо сам како лик изнад мене пева "...да полете рибе и запевају птице"  ???
Стадион пун, у диму све,
и заставе се вијоре...
Бубњева звук одјекује,
Север у трансу лудује...
И запевајте, Делије...

Прво полувреме доста лошије од другог, али из разумљивих разлога! Што се тиче бројности, заиста јааааако лоше! По мојој процени, не више од 2000.људи! Заиста ми је тешко да поверујем да ми имамо само онолико правих навијача! Резултат дербија за овакву бројност заиста није смео да буде изговор! Све похвале за две нове песме као и за после дуже времена отпевану На целом свету ми је све!

Слике!
http://www.delije-caffe.net/galerija/index.php?spgmGal=2008-2009/cz_banat_3krug

Чини ми се да је било барем 2500 људи а не 2000 као што тврдиш! Али овај пут атмосфера је била најбоља до сада, срцем се певало, прскање водом - као да смо на базену :), скидање до појаса, димови, возић...

Искрено,за мене најјачи утисак је било певање песме "Ја ти дајем срце". . .некако ми је и ритам и текст речи до јаја.Душмани коначно доживела премијеру,по ко зна који пут пре текме певана горе на северу,играчи испраћени с том песмом и на полувремену и на крају текме.Лепршава игра фудбалера се пренела на трибину.Стандардно добар коп,поготово центар,летеће кесе пуне водом,лепо је раздрмала све оне блејаче и снимаче од горе,лево,десно,и штета што нпр за кореографију није имо свако по кесу пуну воде . . .Бројност за нијасну слабија,АЛИ ИПАК ДОБРА,певање и навијање  по мени који сам био у самом епицентру до јаја.ИДЕМО ДАЉЕ !!!

Quote from: vtomic85 on April 11, 2009, 07:49:07 PM
Колико ја знам, текст је "ја ти дајем срце, дајем ти и ДУШУ". А чуо сам како лик изнад мене пева "...да полете рибе и запевају птице"  ???

иако су сви данас певали ја ти дајем срце, дајем ти и душу, тект иде... дајем ти и руку. Не би се сложио да је било ни 2000 људи. нема потребе себе да лажемо. Није само ствар у томе колики простор покрива коп, већ како људи стоје, колико близу једни другима, колико згуснуто. 

#13 April 11, 2009, 09:32:02 PM Last Edit: April 11, 2009, 09:40:57 PM by KizaLion
Нема потребе за постављањем линкова са ЈутЈуб, само је потребно мало стрпљења док видео записи нису постављени!

www.delije-caffe.net/video/2009/cz_banat_kop.wmv
www.delije-caffe.net/video/2009/cz_banat_pyro.wmv
www.delije-caffe.net/video/2009/cz_banat_evrigo.wmv

Троминутни аудио запис навијања при крају 2. полувремена:
www.delije-caffe.net/audio/cz_banat.wma

Поздрав браћо и сестре. Сваки коментар је сувишан за јучерашњу утакмицу, похвала за песму Ти играш на облацима славе... У среду сви на север. . .
КРВ ЋЕ ТЕЋИ... КОСОВА СЕ НЕЋЕМО ОДРЕЋИ...

Обрисао сам уписе. Тема је закључана!