Delije
Delije, Torcida, BBB... - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Времеплов (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Thread: Delije, Torcida, BBB... (/showthread.php?tid=76)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Delije, Torcida, BBB... - Веља - 12-25-2003

Munja, ne znam da li ima tih slika na netu negde. Mo

Delije, Torcida, BBB... - Raspucin - 12-26-2003

Na pomenutom gostovanju koje je prethodilo neredima zaista je bilo komforno. Mi smo Cigani obezbedjivani koracajuci nekih tri km od kolodvora do Maksimirske sume, tamo smo sacekali pocetak tekme, slusali huk rulje okolo. Ali nije se od gustog zbunja i krosnji moglo videti odakle huk prispeva. Nimalo nalik Vecitim Derbijima gde dolazeci na stadion cesto hodas ukorak sa suparnickim navijacem.
Pevali smo iscekujuci pocetak, nas nekih hiljadu dusa, bilo je mnogo pozitivne zajebancije, a prednjacile su najduhovitije Delije Dzigi iz Valjeva, Smuka i Stepa iz Novog Sada, Peca Panker pogotovo.
Na stadionu medjutim, neposredno pred pocetak tekme, neki nas je imbecil poceo gadjati kovanim novcem sa gornje terase Juga. I sad pamtim njegov osmeh, nesto bolesno u njemu. Ne gadja te da zamahne, da taj dinar poleti, nego sa nekim sadistickim zadovoljstvom, iz lakta, zadovoljan sto mu se ne mozes popeti gore,
Slicno je bilo u povratku, sacekali su da voz krene pa poceli frljaciti kamenice.
Naravno, uzvratile su Delije iduci put, ali tu pricu znamo.

strasno !!! - пајаamp;јаре - 01-05-2004

tomasu baueru ? sta god bio !
Za pocetak mislim mnogo gresis sto se tice ovih ljudi na forumu znam da dosta njih ide na tekme i prati navijacka desavanja na samom severu a i okolo i mislim da ce od nekolicine postati pravi navijaci a neki to vec i uveliko jesu !!!
sto se tice prepucavanja neverujem da te ne smara ovo gusenje sa nekim tovarima i nasima odavde , tvoje pisanje se svodi na 15-ogodisnjaka iz Spanskog zeljnog divljanja i srpske krvi !???
bar tako deluje kada citam tvoje postove...
sto se tice hrabrosti sirenja zastave u BG-u ??? smesno , oces sliku u majci Crvena Zvezda Beograd ispred spomenika u samom stadionu Maksimir??? sta je to hrabrost??? bez veze
Po meni mnogo ste vi napaljeni protiv srba i ostalih mesto da vas boli kurac i okrenete se sebi svom klubu , pa onda ostali !
Koliko nisi upucen vidi se i iz toga da smatras da su UF neka grupa ??? to ti je neki internf huligan obajsnio jer je cuo kako su tocelavi zlikovci koji bodu nozevima koga stignu !!!
e pa nije bas tako...
Ti koji ti prenose neke informacije o nama su za mene izdajnici , verovatno su srecni sto se dopisuju sa nekim kao sto si ti a ti si navodno iz novina znam predstavnik bbb-a za medije i ostala sranja , sto ne znaci da si navijac po mom kriterijumu , iako sam dosta mladji od tebe stvarno stojim iza ovoga sto sam rekao...
pozdrav...
Sto se vi odjednom svi zajedno sa Torcom u kranju ??? kada je njima pala zastava ?
a Sa druge strane pre koji dan vasa torca pali automobile jednoh purgera i unakazava invalida ??? to mi nikada nece biti jasno!!
pozdrav sa brda !
...ma ne torcida brda , nego banovog...

Re: strasno !!! - JEZGRA - 01-27-2004

Quote:tomasu baueru ? sta god bio !
Za pocetak mislim mnogo gresis sto se tice ovih ljudi na forumu znam da dosta njih ide na tekme i prati navijacka desavanja na samom severu a i okolo i mislim da ce od nekolicine postati pravi navijaci a neki to vec i uveliko jesu !!!
sto se tice prepucavanja neverujem da te ne smara ovo gusenje sa nekim tovarima i nasima odavde , tvoje pisanje se svodi na 15-ogodisnjaka iz Spanskog zeljnog divljanja i srpske krvi !???
bar tako deluje kada citam tvoje postove...
sto se tice hrabrosti sirenja zastave u BG-u ??? smesno , oces sliku u majci Crvena Zvezda Beograd ispred spomenika u samom stadionu Maksimir??? sta je to hrabrost??? bez veze
Po meni mnogo ste vi napaljeni protiv srba i ostalih mesto da vas boli kurac i okrenete se sebi svom klubu , pa onda ostali !
Koliko nisi upucen vidi se i iz toga da smatras da su UF neka grupa ??? to ti je neki internf huligan obajsnio jer je cuo kako su tocelavi zlikovci koji bodu nozevima koga stignu !!!
e pa nije bas tako...
Ti koji ti prenose neke informacije o nama su za mene izdajnici , verovatno su srecni sto se dopisuju sa nekim kao sto si ti a ti si navodno iz novina znam predstavnik bbb-a za medije i ostala sranja , sto ne znaci da si navijac po mom kriterijumu , iako sam dosta mladji od tebe stvarno stojim iza ovoga sto sam rekao...
pozdrav...
Sto se vi odjednom svi zajedno sa Torcom u kranju ??? kada je njima pala zastava ?
a Sa druge strane pre koji dan vasa torca pali automobile jednoh purgera i unakazava invalida ??? to mi nikada nece biti jasno!!
pozdrav sa brda !
...ma ne torcida brda , nego banovog...

Ja uopce nisam

Delije, Torcida, BBB... - Radza - 01-27-2004

"1. Drugaciji.
2. Stariji.
3. Svake godine u svakom pogledu sve vi

Delije, Torcida, BBB... - POCTOB - 01-27-2004

Ja uopce nisam

Delije, Torcida, BBB... - Solo_Sempre_Spalato - 02-07-2004

Slucajno san naisa na ovaj topic i tija bi samo istaknit par cinjenica koje su dosad propustene.

1) Gostovanja.
Torcidi je najblize gostovanje 200km udaljeni Zadar (doduse vise od pola Zadrana navija za Hajduk). NAJBLIZE iduce gostovanje je ZG koji je udaljen oko 380km, to ti dodje nekih 5-6 sati voznje. Nas je gori uvik bar 500 a imali smo izdanja sa krcatin jugom (8000), neki prosjek je izmedju 1000 i 2000. Njih kad u nas dodje 1500 je ludilo. Treba isto tako spomenit i da je Split BBB-ima najudaljenije gostovanje, Tu su negdi i Vinkovci i Osijek (300-350km). GOSTOVANJA BBB su i Zapresic (20km, nedavno su isli biciklama), Kranjceviceva (par stanica tramvajem), Varazdin (niti 70km) itd itd. Nama je taj isti Varazdin daleko 450km pa nas bude isto. Vinkovci 700km :o pa nas bude vise od njih...

Delije, Torcida, BBB... - Godra - 02-07-2004

Sad kad BAuer vidi ovaj post Big Grin

I ja se slazem da vasa gostovanja imaju vecu tezinu.

Delije, Torcida, BBB... - Solo_Sempre_Spalato - 02-08-2004

Osin ovoga sta san navea o fizickoj udaljenosti gradova ima jos par vrlo vaznih elemenata. Prvi je da je Zagreb 4-5 puta veci grad od Splita, a u bliskoj okolici (Karlovac-Varazdin-Bjelovar tj po nekih 70km u svakon smjeru) zivi jos miljun ljudi. Split u svojoj okolici ima oko 200-300 iljada ljudi. Grad Split i Grad Zagreb unatoc velikoj razlici u broju stanovnika imaju ISTI BROJ NEZAPOSLENIH (oko 40 iljada). Po podacima Hrvatskog Zavoda Za Statistiku, grad Zagreb ima najnize troskove zivota u Hrvatskoj (oko 6000kn za cetveroclanu obitelj), u Splitu su troskovi zivota oko 6500kn za cetveroclanu obitelj. Po podacima istog izvora, u gradu Zagrebu i okolici je koncentrirano 50% hrvatskog gospodarstva, a BDP (Bruto Domestic Product tj ukupna vrijednost usluga i proizvoda proizvedenih u jednoj godini po stanovniku) u Zagrebu iznosi 9000 USD sta je malo slabije od Slovenskog prosjeka ali oko 40 posto vise od Hrvatskog prosjeka koji iznosi 6500 USD. Grad Zagreb je najvaznije prometno cvoriste Hrvatske i kraj njega prolaze sve najvaznije zeljeznicke pruge i autoceste.

Dakle sta san tija ovin rec? Jedan prosjecan ZG navijac ima vrlo dobro placen posal, a posto uziva u najnizin cjenama u Hrvatskoj od prosjecne place mu ostane solidna svota za trosenje na razne luksuze tipa odlazak na utakmice, gostovanja itd. Taj doticni gospodin znaci ide na autobusni ili zeljeznicki kolodvor, sidne u vlak koji mu triba jer sa ZG kolodvora voze vlakovi za sve krajeve Hrvatske bez potrebe za presjedanjima, zajebavanjima itd. Karta mu je jeftina jer je ZG geofizicki u samoj sredini Hrvatske pa su i udaljenosti manje. Sa svin gradovima u kojima gostuju osin Splita su povezani autocestama (dobro ajde, do Rijeke nije izgradjeno jos 50ak km autoceste od 250 ukupno). Moglo bi se rec da u Hrvatskin prilikama imaju idealne uvjete za ic na gostovanja, da ne spominjemo cinjenicu da vecina sjeverne Hrvatske (tj regija iz koje dolazi 9 od 12 prvoligasa) navija za Dinamo iako i Hajduk ima veliku i vjernu vojsku navijaca. Znaci situacija je bogomdana, imaju jake podruznice u regiji, ZG ekipi je blizu i jeftino, po nekoj logici trebalo bi ih bit pun kurac na svakom gostovanju, u svakon slucaju bar 2-3 puta vise od nas. Znate i sami da situacija nije takva (bice van stavljene i slike njih i nas na istin gostovanjima u istoj sezoni ako mi ne virujete).
Ajde ajde da je tako smao na gostovanjima. Ali i na domacin utakmicama na Maksimiru jedva ih bude vise od 3-4000, do prosle sezone samo je Hajduk moga dovest vise od 20 000 gledatelja, a ove sezone izgleda ne mozemo vise ni mi. NITI jedan drugi klub nije dovea vise od 10000 ljudi na stadion. Cak i na kup UEFA ih bude po 10-15000.
Torcida je prosle sezone imala vise od 10 000 ljudi na iducin domacin utakmicama: Varteks prvenstvo, Varteks polufinale kupa, Uljanik finale kupa, Zagreb prvenstvo, Dinamo dva puta prvenstvo plus sta je na SVAKOJ proljetnoj domacoj utakmici bilo vise od 5000 ljudi (na Zadra 8000 npr). Na gostovanjima nas je bilo 1000 u Vinkovcima, 3000 u Velikoj... to su gostovanja od 700-800km udaljenosti, npr jedan Rim ispada blizi nego Vinkovci kad tako gledas. Necu uopce spominjat razliku izmedju nase proslave naslove (15000 u 450km dalekon Varazdinu, pa 150 000 na Rivi u Splitu) i njihovih 5000 u Maksimiru. Mi u Europi ove godine imamo 200 ljudi u Finskoj, 7000 u Zurichu i 6000 u Rimu. Oni imaju 1500 u Mariboru, 100 u Kijevu i 20 u Dnjepropetrovsku.

Ja ovin ne zelin rec da su BBB losa grupa, dapace ja vas uvjeravan da nisu toliko losi kakav se dojam moze stec kad citas sta se o njima pise na internetu. Mi smo bili daleko isprid njih, ali oni svake godine napreduju, poceli su i s koreografijama koje su stvarno dobro ispale kad se pogleda koliko ih dugo rade. Ka sta kaze Bauer svake godine imaju nesto i novo i zato se moze rec da su oni grupa u rastu.
ALI ove price koje oni prodaju tipa Torcida treca grupa u Hrvatskoj :o , BBB nenadjebivi i bolji od svih ostalih jednostavno.... neman uopce rici. U bakljadama smo bolji mi, u brojnosti, po estetskom izgledu tribine, po tradiciji, po pismama, po inovacijama, po koreografijama smo bolji mi, po gostovanjima... za njih se moze rec da su glasniji (sjever vice DINAMO a istok ZAGREB i tako cilu utakmicu) i da imaju bolji huliganski rejting u Europi (Milano, Auxerre, Bergamo, itd). Svakom normalnom navijacu koji ovo procita ce bit jasno da smo ipak mi Numero Uno u Hrvatskoj. Meni je drago npr sta mi i oni imamo skroz drukcije stileve navijanja (mi smo juznoamericko-talijanski a oni englesko-njemacki) i to je po meni jedna dobra stvar, ne bi volija da se boysi pocnu furat na Ultrase npr.

I za kraj, ti Baueru koji na BBB forumu u svakom svom postu spominjes Srbe ka nizu rasu sa kojima ti se uopce ne da zabrinjavat i opterecivat i bakcat s njima, kojima jebes mater neopranu i zoves ih neandertalcima i inace prosipas svakakve druge rasisticke gadosti (a bar bi ti od svih ljudi triba znat bolje od toga), KOJI SI SE KURAC REGISTRIRA OVDE NA FORUM KAD TI SE TOLIKO GADE????

Delije, Torcida, BBB... - Forever Ultras - 02-08-2004

Sto rece Dzoni Stulic:

"Svak' placa za ono sto mu fali..." namigivanje

poz,
budimir