![]() |
ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2011!!! - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Терен (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=10) +--- Thread: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2011!!! (/showthread.php?tid=1686) |
Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2011!!! - ултра сепаре - 07-07-2011 (07-07-2011, 12:26 PM)николаБГ link Wrote:Поређења ради, глодарима се у касу слилопреко 20 милиона евра у последњих година дана, не видим ни да су они баш довели Месија!Ниси ме разумео шта сам хтео да објасним.Под број 1 да се разумемо Меси вреди много више од 20 милиона евра, а ја сам хтео да скренем пажњу да за врхунске игарче треба пуно пара. Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2011!!! - Djuka_zivi_za_Zvezdu - 07-07-2011 Да ли имам у виду колико смо били дужни??? Искрено, немам, као што нема нико ни сад увид колико смо дужни. И још је трагичније што, ако већ постоје толики дугови, нико није у затвору што је тако упропастио Црвену Звезду. Дали смо 6 500 000 милиона евра бившим играчима? Претпостављам да је тачно, али нигде нема финансијског извештаја коме смо дали, када смо дали, колико је сваки појединачно добио, да ли још неком дугујемо... Све су то питања на које нема одговора. Не кажем да би требало да нам игра Џон Тери, Видић или Меси, јер то није нормално и немогуће је. Али, немам поверење у играче који долазе по препоруци и које твој скаутинг није посматрао. Некада се у Звезду долазило по годину дана. Играч се комплетно снимао. Од његове психе, до тога како се креће на терену, колико воли клуб, која му је нога боља... Гледао се ама баш сваки детаљ. Извини, али не видим да се данас то тако ради. Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2011!!! - rukometas_bg - 07-07-2011 Ђука, ни Нинковић се нешто није наиграо у Динаму последње сезоне, па би упркос томе био играч врхунске класе за нас. Динамо је далеко испред нас финансијски, самим тим квалитетни играчи могу да им седе на клупи. Брага је финалиста ЛЕ, екипа која је у квалификацијама за ЛШ избацила Севиљу и Селтик и ту се прича завршава око њиховог реномеа. Пошто кажеш да пратиш бразилску лигу, онда си свестан колико тамо вреде играчи високог квалитета и колике плате траже. Ето класичан пример је Торо, који није звучно име, а плата му је преко 700 000 годишње. Ми за те паре можемо да дајемо плату тројици играча. То да би неки домаћи играч више гинуо за Звезду, него што би то радио неки странац, је реалативна ствар која се разликује од случаја до случаја. Имаш примере и код нас и код тумбаса где су странци много више гинули за клуб, од неких који су поникли у клубу. Наравно да треба да се направи квалитетна скаутинг мрежа, како у Србији, тако и изван ње, али то је нека друга тема. Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2011!!! - Djuka_zivi_za_Zvezdu - 07-07-2011 Звездаш, Брага је то урадила, јер искрено ни Селтик, а ни Севиља, нису нешто претерано били заинтересовани за то такмичење. Елимисала је и Бенфику, па не можеш рећи да има већи реноме од Бенфике. Просто, за нас је ЛЕ велико такмичење, али за европске великане, ипак је то утешно такмичење. Не кажем да ми мора да доводимо играче високе класе. Мислим, нису ни код гробара Жука, Диара, Мореира и слични били високе класе, али су од сваког нашег доведеног били за класу бољи и користили су им. Потребно је, ако већ хоћеш играче оданде, да се пошаљу људи одавде и да те играче снимају месецима. Да им сваку ману уоче, предност, да виде јесу ли психички стабилни, да ли могу одвојено од породице да живе... Када се играч доводи гледа се сваки детаљ!!! А, гарантујем ти када би се озбиљан скаутинг спровео код домаћих играча да би успео поново да пронађеш некг Видића и сличне њему. Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2011!!! - rukometas_bg - 07-07-2011 Па не знам за које такмичење су мотивисани Селтик и Севиља ако нису за ЛШ. Они су њих избацили у квалификацијама за ЛШ, а не ЛЕ. Да ли је Брага клуб са реномеом или не и није толико битно, чињеница је да су у овом тренутку неколико пута моћнији клуб од нас. Имамо ми историју, али се од историје не живи. Они су избацили Севиљу, Селтик, стигли до финала ЛЕ, а ми смо испали од Слована. Тако да ми је смешно да неко каже да Маграо није квалитет за нас, а јесте за Брагу. То за скаутинг је нека друга тема и нико не оспорава то што си написао, генерално је очајан код нас у земљи. Ствар је у томе што оспораваш странце које ниси ни гледао, полако са њима. Не може ништа преко ноћи да се одради, а чињеница је да сваки прелазни рок одрађујемо све боље и да смо престали да дивљамо што се тиче довођења неспособних играча. Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2011!!! - Djuka_zivi_za_Zvezdu - 07-07-2011 Не разумеш. НЕ оспоравам странце. Оспоравам начин како се доводе. Нека га нама Рамбо 100 пута препоручи, али док неко не оде и бар једно шест месеци снима тог играча, веруј ми да тај не би смео да дође у Звезду. Тако се доводи квалитетан странац. Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2011!!! - InsaNe - 07-07-2011 Ђука делом си у праву, али делом ниси. Рамбо је наш човек, доказано много пута. Зашто да немамо поверење у њега, који одлично познаје неког играча, сигурно више од пар месеци? Знам ја како то треба да иде, али нисмо баш у позицији. Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2011!!! - Djuka_zivi_za_Zvezdu - 07-07-2011 Није да немам поверење, али он је ипак сада бизнисмен, а не скаут. Скаут доводи бизнисменима или клубовима играче, односно даје своје оцене о њима. Јесте Рамбо велики Звездаш, ту нема дилеме, и сигуран сам да не жели ништа лоше, већ само добро, свом клубу, али човек гледа и да заради, што је сасвим нормално. Е, зато се не може играч доводити само на његову препоруку, већ је сваку његову препоруку потребно озбиљно снимити и анализирати. Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2011!!! - rukometas_bg - 07-07-2011 Сто људи, сто ћуди. Мене као навијача апсолутно не занима колико је играч праћен, да ли је дошао по препоруци мог комшије или је га је Аџићу препоручила тетка тог играча. Мене као навијача занима само финални продукт, односно квалитет тог играча и да клуб није оштећен тим уговором. Уколико играч не ваља, зна се ко је одговоран. Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2011!!! - Душан Силни - 07-07-2011 Ђука, јеси ли ти свестан колико кошта скаут служба? Тако нешто могу себи да приуште само богати клубови из најјачих европских лига. Треба том човеку платити да 6 месеци прати играче, а врхунски скаути би нас коштали више него играчи које тренутно доводимо. Све је то лепо о чему причаш, и ја бих волео да тако доводимо играче, али одакле нам пара за такав луксуз? У великим смо дуговима, и мало реалности није на одмет. Нама је упала кашика у мед са Рамбом. По фудбалском знању сигуран сам да је у рангу најбољих светских скаута, а не наплаћује нам ништа. И одакле знаш да он није пратио 6 месеци неког играча којег смо довели? Целу прошлу сезону није играо за Фламенго, и имао је времена да прати играче. Роби је сам рекао да су Пашека пратили од јануара. Мезенга се такође помињао још у јануару као могуће појачање. А Рамбо је играо с њима у тиму и сигурно најбоље зна какви су играчи. |