![]() |
ФК Црвена звезда 2008/09 - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Терен (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=10) +--- Thread: ФК Црвена звезда 2008/09 (/showthread.php?tid=1239) |
Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - Miloje - 05-06-2009 Нема то много везе са стадионом,уефа гледа финансије за учешће у њиховим такмичењима,због тога Земун није играо прошле сезоне,мада та уефа почиње да личи на евролигу у баскету,гледа се од којих тимова може више кеша да се узме,тв права,рекламе бла бла,а не ко је заслужио или ко је бољи,тако да ме не би зачудило кад би измислили неки разлог да избаце Севојно. Никад не кукам али...ја не могу да верујем да играчи који су до сад узели па минимум пар десетина хиљада евра до неколико стотина,Шишић,Милијаш...којима је цео посао један,два тренинга дневно се жале како им је изузетно тешко,како не могу да живе...А мени је једна ствар невероватна у задњих пар година,скоро сви странци не могу да кажем да гризу али играју колико толико поштено,Клео,Кастиљо,Аилтон а ове наше пичке се шетају... Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - Члан библиоте - 05-06-2009 Трећи је прошле сезоне играо у куп уефа(Борац Чачак),али можда смо ове године изгубили једног представника због лошег наступа наших клубова у европи ове сезоне...Надам се да нисмо... Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - neso.l - 05-07-2009 Наши резултати јесу лоши али то се дешавало и много бољим генерацијама и у много бољим ситуацијама.Гори пораз од овога је био рецимо пораз од Борца из Б.Луке у финалу Купа...Било их је још, Боже мој, то је спорт, губи се и добија.И у много јачим лигама клубови испадну или изгубе од нижеразредних па се гура даље..У чему је разлика кад изгубиш титулу са истим бројем бодова као првопласирани или Куп на пенале? Нема трофеја и ћао.. Морамо да истрајемо да Звезда поново почне са здравих темеља, то је и суштина ове приче које су Делије почеле.Резултати ће доћи након тога као логичан слијед догађаја и прије свега поштеног односа играча према дресу а управе према играчима.Издржаћемо колико треба, борићемо се, скупљаћемо и паре наравно, али сачуваћемо наш ниво и ниво наше Црвене Звезде.Нека и испаднемо из лиге ако треба, вратићемо се.Али шта значи сезона или двије, три, стагнације ако је циљ да након тога имамо систем, да све буде јасно и јавно, да имамо играче који гину за наш дрес и функционере који се на свој начин боре за њега. Трећи дио (први по реду) су навијачи.Биће клинаца који ће се двоумити о навијачком опредјељењу ових дана, можда и сезона.Нека и то буде, треба се борити за сваког посебно (овдје мислим буквално на дјецу јер читам изјаве појединих менаџера да многи прелазе да навијају за побједнике).Али кад виде слику да пун сјевер и добар дио осталих трибина долази да гледа и навија и кад је најгоре, лако ће одлучити... Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - johny - 05-07-2009 Још увек не могу да дођем себи од овога што нам приређује наша Звезда из утакмице у утакмицу.Размишљам већ неко време шта и како даље,јер тренутно смо на ивици гашења,а спас се не назире.Можда су неки предлози глупи,можда нереални,али ево: За почетак изгурати ову акцију мобилизације звездаша,али укључивањем и јавних личности.То су људи са контактима и они могу да нам обезбеде неке рекламе на тв-у,а касније можда и неке спонзоре.Сами не можемо ништа,јер доста људи има не баш сјајно мишљење о нама,али реклама са нпр. Драганом Николићем који позива звездаше на стадион би можда била добра.Убаци се ту и нека од легенди клуба или више познатих,шта да се ради,такав смо народ,пре ће доћи на утакмицу ако долазе и Цеца,Јеца и компанија,него ако их ми позовемо.Морамо да направимо од Маракане место где је ''ин'' доћи.Знам да многи од нас не желе то,али у овој ситуацији је важније да долази 20 000 звездаша,него да размишљамо о тим људима као позерима.Ето им запад,само нека дођу и плате карту.О организовању летњих турнира стварно мислим све најбоље.Имамо толико играча који су играли или играју у великим клубовима,то се мора искористити.Не верујем да би један Интер или Манчестер одбио да нам помогне.Ако одбију,онда и нисмо тако велики клуб како мислимо.Ту су и Спартак и Олимпијакос. Е сад једна ствар због које ће ме вероватно напушити многи.Тиче се земљишта.Реал је био у сличној ситуацији пре пар година и проблеме је решио продајом помоћних терена који су били у центру Мадрида,а изградио је на периферији спортски центар.Наши помоћни терени нису никакви,а вреде богатство.Њиховом продајом имали бисмо пара за изградњу тренажног центра,а остало би нам и доста пара чак и кад дамо тих 20 милиона што дугујемо.Да подсетим да фсс гради центар за неких 10 милиона. Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - Kapetan Kuka - 05-07-2009 Ако желите да уништите Србе као народ, уништите им цркву и ФК Црвену Звезду !!! Ово је рекао један од усташко-комунистичких идеалиста и функционера послератне масовне гробнице српског народа тј. Југославије. Да ли је могуће да њихових репова и дан данас још увек има? Или су комунистичке књижице црвене боје сада само заменили жутим бојом, и хрле ка новом комунизму (ЕУ) и ка новим звездицама којих је сада мало више од једне.А на том путу смета им наша ЦРВЕНА ЗВЕЗДА. Па су решили да се још једном обрачунају са српским народом и да ПОКУШАЈУ да им униште највеће светиње ЦРКВУ и ФК ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ, и тако једном заувек поломе кичму и дефинитивно, једном за сва времена заврше са српским народом. Да спроведу онај ђавољи план,давно написан у Ватикану. Онај који су много пута вековима уназад безуспешно покушавали да спроведу у дело, а то је план о систематском и коначаном уништењу Срба. Поново су нам ударили на светиње ... на цркву и ФК Црвену Звезду.И опет ... поново још једном им смета српство и Црвена Звезда, њима фрањевцима, гробарима, латинима и осталој антисрпској булументи и њиховим слугама ..... Да ли је могуће да се опет по ко зна који пут све исто понавља и исто дешава Србима? Е неће моћи поново, овај пут неће моћи ... НЕЋЕ !!! ...СВЕ ПРОЛАЗИ ... ЗВЕЗДА ТРАЈЕ ВЕЧНО !!! Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - Nesho - 05-07-2009 (05-07-2009, 03:19 PM)johny link Wrote:Е сад једна ствар због које ће ме вероватно напушити многи.Тиче се земљишта.Реал је био у сличној ситуацији пре пар година и проблеме је решио продајом помоћних терена који су били у центру Мадрида,а изградио је на периферији спортски центар.Наши помоћни терени нису никакви,а вреде богатство.Њиховом продајом имали бисмо пара за изградњу тренажног центра,а остало би нам и доста пара чак и кад дамо тих 20 милиона што дугујемо.Да подсетим да фсс гради центар за неких 10 милиона.није лоша идеја, с обзиром у какву смо ситуацију. Али мислим да је најбоље од свега да тражимо помоћ државе да је да финансијска помоћ Звезди или бар омогући кредит са неким низом година грејс периода гдје би плаћали малу камату без главнице а да се у међу времену прикупља новац преко ове наше акције и уплати на ручун клуба. Тако би имали новац да одблокирамо рачуне и вратимо дугогодишње крадите и дугове, а тај кредит који би добили не би ни осјетили... Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - dadax - 05-07-2009 Што се тиче помоћи од државе ту морамо бити јако опрезни. У држави је хаос још већи него код нас. Већини политичара је само важно да буду изабрани и да владају, а решавање стварних проблема кад стигне на ред... Највише ме плаши ако Звезда постане позорница за политичке промоције и надигравања. :-[ Држава је наша, бољу немамо, и решење морамо тражити у оквиру постојећег система. Прецизније регулисање правног положаја, боља законска регулатива, неке пореске олакшице, мање таксе и слично би доста помогло. Неверујем да је држава спремна да нешто ''искешира''. Што бржа унутрашња консолидација и организација клуба уз помоћ опште јавне (посебно навијачке) подршке је засада најближа опција. Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - buteo serbiano - 05-07-2009 (05-07-2009, 06:09 PM)Nesho link Wrote:[quote author=johny link=topic=3352.msg67460#msg67460 date=1241709562]није лоша идеја, с обзиром у какву смо ситуацију. Али мислим да је најбоље од свега да тражимо помоћ државе да је да финансијска помоћ Звезди или бар омогући кредит са неким низом година грејс периода гдје би плаћали малу камату без главнице а да се у међу времену прикупља новац преко ове наше акције и уплати на ручун клуба. Тако би имали новац да одблокирамо рачуне и вратимо дугогодишње крадите и дугове, а тај кредит који би добили не би ни осјетили... [/quote] Не могу да продају земљиште ако на том земљишту постоји хипотека, а мислим да постоји хипотека и да је уписана у земљишне књиге. То може свако да провери у земљишнокњижном суду на чијој територији се налази стадион (трећи општински ваљда) Коме бре држава да помогне? Укључи телевизију и види да по целој Србији људи штрајкују, Крагујевац, Ниш, Ужице.... гледам оне несрећнике у Крагујевцу и како их Расим завлачи, а нама да помогне?....Неће нам држава помоћи буди сигуран, ако ни због чега другог - онда због свакоразних јајара који хоће да добију брдо за џабе Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - Вајти - 05-07-2009 Што се тиче тог земљишта, на страну ово што је бутео сербиано написао, то можда и не би била лоша идеја, кад би тако нешто могло да се одради у Звездину корист. Али у овом тренутку, од тога треба бежати као ђаво од крста, јер знамо у ком правцу би се то кретало. Уз то, у овом тренутку нико нема тај новац, а наши бизМисмени такве ствари завршавају тако што постављају своје Тане на руководећа места и плате десети део стварне вредности. Да се неко испрси са неким милионима - тај филм нећемо гледати. У сваком случају, у најкраћем року, одмах по успостављању нове управе, треба јавно обелоданити колико се дугује, коме, под којим условима, шта је све под хипотеком, који дугови су најприоритетнији за враћање... Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - johny - 05-08-2009 Хипотека је стављена кад се узимао кредит од Марфин банке,ако се не варам.Код њих смо кредит рефинансирали и тад смо и ставили хипотеку.Дуг је око 10 милиона према њима.Овај предлог око продаје земљишта би могао да се спроведе за неке 2-3 године,па сам га и поставио као последњу ставку.До тада би клуб уз мере штедње и продају неких играча могао да се ослободи хипотеке.Звезда је власник целог земљишта,стадион,помоћни терени,зграда сд-а.Зато је Лековић процењивао да Звезда вреди око 500 милиона.Ако су нас довели у ову ситуацију због тог јебеног земљишта,боље да продамо помоћне терене,него да изгубимо све.Њима Маракана ништа не значи,још по овом новом закону не сме да се мења њена намена,али би на помоћним теренима могли да праве шта год пожеле.За 2-3 године ће се стабилизовати економија у свету,па лепо тендер и ко да више.Не мора се то продати Мишковићу,Матићу,Костићу итд.Ја верујем да може да се постигне цена између 80 и 100 милиона евра.Ми се клатимо на ивици амбиса,само ветар да дуне и ми смо у рупи.Нема се шта чекати,ми морамо да се окупимо,да видимо шта даље.Има међу нама сигурно економиста,људи који знају да праве паре.Ми морамо да дајемо предлоге,нема ко други.Ми морамо да будемо још активнији.Будимо искрени према себи,да ли смо и ми криви?Ево пример.Колико нас је дало 2000 дин. и купило дрес клуба?Да ли знате да у западној Европи највеће паре клубови згрћу од тв права и продаје дресова.Хајде да се осврнемо иза себе на трибини,колико је људи у дресу Звезде?Можда 5%.Некако смо се и сами одвојили од Звезде у жељи да имамо праву навијачку трибину.Дошло је до тога да имамо људе који не знају ни ко игра за Звезду,а као навијају за њу.Па брате,ни ја фудбал скоро и да не видим,останем без гласа,али ако смо изгубили,нема шансе да ми је било до јаја и као екстра зезање и навијање.Изгубимо од Јавора на Маракани,јбт,гризем се,не могу да размишљам како смо звучали.Не кажем да је наше да коментаришемо потезе играча и тренера,али сетите се прошле године кад смо на неким утакмицама навијали повезано са дешавањима на терену.Они крену у напад,а цео стадион звижди,усрали се.Ми им одузмемо лопту,па крене песма Звезди и све тако.То је за мене навијање,да се противник усере,да наши играчи осете да имају подршку.Јбг. одужио сам и скренуо са теме,али не замерите,пишем из срца. |