![]() |
Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7) +--- Thread: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 (/showthread.php?tid=1551) |
Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - Pijanac - 05-22-2010 С' обзиром да за двадесетак дана почиње такмичење због којег ће велика већина мушке популације широм планете да батали све и да се на месец дана залепи за тв пријемнике отварам нову тему да се и ми мало позабавимо Светским првенством у фудбалу. Сви знамо који је систем такмичења, тако да ћу ја сад само побројати репрезентације по групама. Група А: Јужна Африка, Мексико, Уругвај, Француска Група Б: Аргентина, Нигерија, Јужна Кореја, Грчка Група Ц: Енглеска, САД, Алжир, Словенија Група Д: Немачка, Аустралија, СРБИЈА, Гана Група Е: Холандија, Данска, Јапан, Камерун Група Ф: Италија, Парагвај, Нови Зеланд, Словачка Група Г: Бразил, Северна Кореја, Обала слоноваче, Португалија Група Х: Шпанија, Швајцарска, Хондурас, Чиле Састав селекције Србије је готово известан јер ће са списка од 24 играча отпасти само четврти голман, а он гласи овако: Голмани: Стојковић (Виган), Бркић (Војводина), Исаиловић (Заглебје), Ђуричић (Леирија) Одбрана: Ивановић (Челзи), Видић (Манчестер Јунајтед), Луковић (Удинезе), Суботић (Борусија Дортмунд), Коларов (Лацио), Рукавина (Минхен 1860), Обрадовић (Сарагоса). Везни ред: Станковић (Интер), Милијаш (Вулверхемптон), Качар (Херта), Кузмановић (Штутгарт), Петровић (Партизан), Нинковић (Динамо Кијев), Красић (ЦСКА), Тошић (Келн), Јовановић (Стандард). Напад: Жигић (Валенсија), Пантелић (Ајакс), Лазовић (Зенит), Мрђа (Војводина) Интересује ме каква су овог пута ваша очекивања од селекције Србије? Да ли верујете у овакав избор селектора, самог селектора и репрезентативце? Такође се на овој теми не треба концентрисати само на репрезентацију Србије, већ на целокупно такмичење. Ко од 32 селекције мислите да ће проћи групе? Да ли ће бити великих изненађења на шампионату и за кога мислите да их може приредити? За ког појединца мислите да ће блистати на првенству? И на крају крајева, за које селекције мислите да ће се борити за златну богињу? Толико за сад од мене, а ви слободно цепајте! ;D Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - Горгонзола - 05-22-2010 13/06 20:30 Durban Немачка - Аустралија 13/06 16:00 Tshwane/Pretoria Србија - Гана 18/06 13:30 Nelson Mandela Bay/Port Elizabeth Немачка - Србија 19/06 16:00 Rustenburg Гана - Аустралија 23/06 20:30 Johannesburg - JSC Гана - Немачка 23/06 20:30 Nelspruit Аустралија - Србија Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - Woodoo - 05-22-2010 Мене код нас највише брине голман и не могу да схватим како се међу њима, па макар као резерва није нашао Бојан Јоргачевић. Момак је бранио одлично у Генту целе сезоне, освојили су Куп и били други у првенству. Проглашен је за најбољег играча Гента у прошлој сезони. Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - Вајти - 05-22-2010 Стојке је ипак прошао целе квалификације и зацементиран је, а један од остале тројице голмана је такође одавно виђен за место резервног голмана на СП. Којим све каналима, Толе и Антић ће га знати. Дишљенковићево напрасно одустајање од репрезентације је скоро сигурно повезано са тим. Занимљиво је да се одавно, још пре Дишљиног одласка, у дневној штампи на сва уста почело са хваљењем Анђелка Ђуричића, бившег голман џомбиста и садашњег резервног голмана просечног португалског тима, који се сада напрасно налази на корак од ЈА. Елем, нови шампион ће бити Аргентина, предвођена генијалношћу Месија и Агуера и лудилом Марадоне. Гаучоси ће у четвртфиналу победити наш национални тим(ми ћемо претходно бити први у групи), и то тако што ће Меси да оргија преко Рупавининог бока, који ће пак морати да игра јер се Ивановић повредио, а Антара је повео петорицу "23. играча". Након финала и освојене титуле првака, Марадона пред камерама физички насрће на једног од новинара и бива доживотно одстрањен из фудбала. Што се нас тиче, по повратку кући, Антић закључује како је ово највећи успех у скоријој историји нашег фудбала, а Теле само констатује да је то због одличног рада Савеза. Шпанија потпуно неочекивано испада у осмини финала, а и Енглези потврђују свој лузерски менталитет и поново не стижу ни до четири најбоље екипе. Друг Ким Џонг-Ил одлучује да севернокорејски народ баш и не мора да зна да је славна севернокорејска нација доживела дебакл на СП, те вести о највећем планетарном фудбалском догађају уопште неће ни бити. У току СП-а, црначке банде у ЈА остварују рекордне приходе, а отети туристи се мере у десетинама. Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - дрвосеча - 05-22-2010 Ja лично мислим да се Србија неће прославити на СП у Јужној Африци. Јер ће нам се поновити неке грешке из прошлости. А баш ме занима кога ће Радомир Антић водити на СП 2010. у Ј. Африку. Јер мени се све привиђа да ће гадан обрачун "менаџера" наших репрезентативаца да буде око тога чији ће пулен да лети доле на сајам фудбала! Е сада ово око голмана Стојковића. По мени се ту ради о неправди. Зашто се гура он на стативе, ако човек није ову полусезону бранио??? Са којим циљем неко се труди око репрезентације, ако је некоме загарантовано место?! Ја лично мислим да Стојковићу није место гарантовано због неких ранијих одбрана у квалификацијама, већ да је реч о фудбалској мафији која држи ФСС. Стојковића су покушали да увале некоме, па нису успели. Сада га држе на голу, и водиће га у Јужну Африку, само да га увале за дебеле паре, тиме добија и ФСС и његов менаџер, који држи Антару на нишану. Па да видим да ли ће Антара да заборави Стојковића. А зашто да не буде тај мали Јорганчевић, ако је у форми... што каже Вуду? Што се тиче изненађења... Данци и Гана. Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Афр& - Kapetan Kuka - 05-22-2010 (05-22-2010, 02:41 PM)дрвосеча link Wrote:А баш ме занима кога ће Радомир Антић водити на СП 2010. у Ј. Африку. Јер мени се све привиђа да ће гадан обрачун "менаџера" наших репрезентативаца да буде око тога чији ће пулен да лети доле на сајам фудбала!Па није Радомир Антић она будала Хавијер Клементе па да му вршља било ко по репрезентацији !!! Он је тренер светског реномеа и један велики господин. И после Драгана Џајића можда и највеће име српског фудбала. И сигуран сам да не дозвољава да би му било ко од тих менаџерских пајаца соли памет, саставља тим и гура своје пулене. На крају крајева наши репрезентативци су махом врхунски играчи да би сад у некој великој мери долазило до менаџерских превирања. Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - дрвосеча - 05-22-2010 Видећемо Кука... видећемо... Одг: Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Афр& - Вајти - 05-22-2010 (05-22-2010, 02:51 PM)Капетан Кука link Wrote:Па није Радомир Антић она будала Хавијер Клементе па да му вршља било ко по репрезентацији !!! Он је човек светског реномеа и један велики господин. И после Драгана Џајића можда и највеће име српског фудбала. И сигуран сам да не дозвољава да би му било ко од тих менаџерских пајаца соли памет и саставља тим и гура своје пулене. Радомир Антић је одличан тренер, и то на светском нивоу, али немојте мислити да му се нико не меша у посао. Питање је и да ли му се неко меша или и он сам пристаје на то, за свој рачун. Велики тренер јесте, господин... па баш и није. Овај тим ће имати менаџерских играча. Ако будемо хтели да урадимо нешто више, плашим се да их бити и превише, јер како време буде пролазило, биће повреда и картона главних играча, а питање је да ли ће менаџерски играчи моћи да их пристојно замене. Или неко мисли да нам је заиста потребан пети централни везни у виду гробоша Петровића, а да нам у исто време недостаје један стопер? Да су Исаиловић, Бркић и Ђуричић бољи голмани од Дишљенковића, Јоргачевића и Стаменковића? Да нам је десни бек немачког друголигаша бољи од једног од најбоље оцењених дефанзиваца француског првенства(мислим на Милана Бишевца)? Да немамо бољег нападача од Драгана Мрђе? То и чини навијање за овај тим мало... тешким. Али ово је наша репрезентација и другу немамо. Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - дрвосеча - 05-22-2010 Да, Вајти, добро си навео Драгана Мрђу. :o Колико се ја сећам Француске 1998. и ту је било менаџерских играча... а имали смо страшну репрезентацију... рецимо Саво Милошевић. Имао је старих заслуга, али је за целу полусезону одиграо у 2-3 утакмице и то на промену 1997/98, а мислим 8 утакмица за целу сезону... тако некако је била анализа након СП 1998. Е сада... на ЕП 2000. године Саво је експлодирао, и био најбољи стрелац ЕП са 5 или 6 голова. Но, то је било 2 године после. Он и када је улазио у мечеве у Француској 1998, био се прописно испромашивао... једноставно видело се да није у форми. Док су рецимо у том моменту много бољи били и Анто Дробњак и Дарко Ковачевић, поготово овај први, јер је освојио титулу првака Француске те 1998. С друге стране и наш садашњи председник Владан Лукић је остављен у БГ, иако је те сезоне 1997/98 био успешан у Мецу, целе сезоне први, тек пред крај други. А био им је кључни играч. Даље... Перица Огњеновић исто морао да иде у Француску 1998. не би ли се продао мадридском Реалу за неки милион више. Затим тотално непознати Жељко Петровић дошао из Азије да игра, и некоме преотео место. Дејана Савићевића водили повређеног!? Исто као и Мирослава Ђукића. Одрекли се Милинка Пантића, који је тада био у форми са мадридским Атлетиком. итд итд. Што каже Вајти... тешко је онда навијати за "такву Србију". Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - 100%anti crnobeli - 05-22-2010 (05-22-2010, 12:12 PM)Вајти link Wrote: Друг Ким Џонг-Ил одлучује да севернокорејски народ баш и не мора да зна да је славна севернокорејска нација доживела дебакл на СП, те вести о највећем планетарном фудбалском догађају уопште неће ни бити. Ово ћеш ти да извинеш. Од овога нема ништа. Братска Северна Кореја ће бити хит првенства. Упамтите моје речи 8). па Северна Кореја и Србија, то је једна фамилија ;D ![]() Што се нас тиче, ја сам као и многи делимично разочаран списком. И то конкретно непозивањем Стаменковића(макар као трећег голмана), затим Бишевца, Нинкова(макар на шири списак), и исто тако позивањем Лекића који није заслужио ни да примирише репрезентацији, а камо ли да се нађе чак и на ширем списку. Такође сам убеђен, мада као и сви немам доказе да Раћу Петровића неко гура, јер дечко је реално просечан ЈСЛ играч. Но, више од свега мене плаши да не избије неки скандал што нам се редовно дешава на скоро свим СП. Почев од Уругваја 1930. када су хрвати бојкотовали па је тим био састављен само од БГД играча(вероватно смо зато и узели треће место ;D), па рецимо Чилеа 1962. где смо били четврти, али је пред 1/2 финале са Чесима избиле размирице око премија, слично је било у Немачкој 1974., а сећате се шта се све дешавало пред последње СП у Немачкој 2006. Прво је онај дебил од селектора позвао свог сина који ај' што је имао 33 године, ал' 6 месеци пре тога клуб није имао, па после дошао у ОФК да мало размрда ноге пред следећу сезону, а онда га татица мртав ладан позове на СП. Такође било је проблема и у самој Немачкој, односи међу играчима, терање Кежмана из кампа после црвеног картона са Аргентином, а остала да се игра још једна текма. Према томе, само да не избију неки скандали и друга срања невезана за фудбал и мислим да би други круг морао да се игра, шта више мислим да бисмо морали да нападнемо прво место, јер мислим да Немци уопште нису квалитетнији од нас, али нас увек карају на менталитет. То је још један задатак којим ће Антић морати да се позабави. |