04-25-2006, 12:21 PM
Boka,mnogo mi se vise svidja ona tvoja prvobitna ideja o aktiviranju fudbalskih centara iz unutrasnjosti i pravljenju jedne profesionalne lige tipa NBA ili NFL.Ali ideja o selidbama klubova u odredjenje gradove mislim da je vise nego neizvodljiva upravo iz onih razloga koje je Kiki rekla.Potpuno se slazem sa njom da je evropsko,a pogotovo Srpsko razmisljanje o sportu i organizaciji istog,totalno razlicito u odnosu na Ameriku i taj kontinent.Jako tesko bi tako nesto kod nas zazivelo i uspelo.Mozda bi bilo dobro da dodje do spajanja odnosno fuzije odredjenih klubova-ionako imamo izuzetno puno klubova na jako malom prostoru,a jako jako su retki oni koji uopste zasluzuju da postoje.
Takodje sam dosta razmisljao i o toj ideji o stvaranju profi lige-na prvi pogled vrlo primamljivo i deluje kao mozda spas u ovom trenutku.Ali kako onda reorganizovati nize lige,kako onda odrzati regularnost.Kako?Kada klubovi koji su pod ugovorima vec na pocetku sezone znaju da nece ispasti iz lige i da im je mesto(po pomenutom ugovoru)vec zagarantovano i sledece godine.Plasim se da bi u jednoj takvoj ligi svaki rezultat bio sumnjiv.Na kraju i pored toga sto se meni licno ideja bas svidja-veliko je pitanje da li bi ona bila izvodljiva u praksi i da li bi funkcionisala na pravi nacin ??? ;pljuga
Takodje sam dosta razmisljao i o toj ideji o stvaranju profi lige-na prvi pogled vrlo primamljivo i deluje kao mozda spas u ovom trenutku.Ali kako onda reorganizovati nize lige,kako onda odrzati regularnost.Kako?Kada klubovi koji su pod ugovorima vec na pocetku sezone znaju da nece ispasti iz lige i da im je mesto(po pomenutom ugovoru)vec zagarantovano i sledece godine.Plasim se da bi u jednoj takvoj ligi svaki rezultat bio sumnjiv.Na kraju i pored toga sto se meni licno ideja bas svidja-veliko je pitanje da li bi ona bila izvodljiva u praksi i da li bi funkcionisala na pravi nacin ??? ;pljuga