Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
F I L M O V I
(02-18-2010, 02:55 PM)дрвосеча link Wrote:Што се тиче филма "Лепа Села".. то је филм добро урађен, са доста реалности, морам да кажем. Мислим да не требамо спадати у нашу бившу "браћу", и да неке ствари прећуткујемо. Напротив, ратне профитере не треба сакривати. Но, проблем нас је управо тај ако неко са неким циљем селективно само, и само то приказује.
Дрвосеча мислим да овде што се тиче филма ''Лепа села лепо горе'' ниси у праву. Филм је срање (бар мени) чим је и један Србин облаћен у њему, а опет један назови Србин редитељ. Слажем се ја да је било свега што се на филму приказује и да то треба осудити у сваком случају и ставити на најсрамотнији могући стуб срама. Али зашто опет тај исти Драгојевић који режира ''српски'' филм, те прљаве сцене уопште мора да ставља на филмско платно. И о отаџбинском рату има материјала да се о херојизму сними филм трајања од колико хоћеш сати. А он се ухватио за шта се ухватио. Слажем се ја не може нико да оспори то и да каже да тога  није било. Али ко зна можда је рецимо и истина ово што је тај деда Цветко причао. Ми не можемо то знати јер нисмо били савременици тог доба. Али је проблем у томе што се такве ствари поред много светлих тренутака стављају на филм. За чији интерес он то ради, за чији интерес влада Србије таква срања финансира? Који им је задатак? Очигледно је, и само будала не види да су на типичном антисрпском задатку (јер филм био спреман за европско тржиште), да раде против, и пљују на српски народ и српску историју. Није ми јасно зашто се од таквих сцена прави ''српски'' филм, ако се српским уопште може и назвати. Све може лепо да се сними са прегршт сцена и историјских тренутака (радосних и тужних) и без тих његових смрдљивих кадрова и сцена које све више потенцира у тој својој ''уметности''.
Кокеза лопове !!!
Reply
Капетане, има логике то што кажеш. После година и година приче и тотално искривљене слике о нашем народу, можда би и требали да свесно избегавају неке теме, у циљу поништавања те анти пропаганде која се одвијала на наш рачун.

Али генерално ... нисам за то да се тако нешто избегава(мислим на филм ''Лепа села ... '' никако на ''Свети Георгије ...'', то је већ ван сваке мере и укуса). Нисам из простог разлога јер би и то онда била манипулација, исто стање против кога се ми бунимо. Има и у тим и таквим ''неделима'' материјала који је заиста занимљив, са те уметничке стране и може да буде јако поучан, ако се изнесе и постави на здрав начин. А не овако као што они данас раде.

Уосталом у нашој историји, целокупној, од најранијих дана, и у најтежим временима, а поготову у славним данима наше историје има ТОЛИКО ВИШЕ позитивних, људских, јуначких примера, да ће увек то лепше и боље преовладати.

Не треба скривати и стидети се неких лоших ствари почињених од појединаца, одметнутих од матице ... треба на њима учити, извући поуку и увек имати на уму шта је добро а шта лоше!!!
Reply
(02-18-2010, 04:01 PM)Никола Д/С link Wrote:Него није ми јасно шта је тачно ово, спдачина неког умоболног кретена, најава за нешто (не би ме чудило) ... у ком контексту се то појавило на У92?

у склопу овога

http://www.b92.net/tv/najava.php?id=1109

наравно ови га подржавају

http://www.pescanik.net/content/view/2672/58/

позајмићу ти смајли [Image: tsg_smiley_puke.gif]

Reply
Слажем се са Николом Д/С...
сувише је лепих и херојских чинова у нашој историји да би се сада бацала љага на нас. Волим, и поштујем своје.. али нећу да будем као Хрвати па да скривам оно лоше.

Мислим да је филм ЛСЛГ више говорио о неким рецимо нашим разликама, и нелогичности у нашим редовима, него што је директно се односио на блаћење Срба уопште.
Рецимо, упореди гледаност та два филма, видећеш и разлику. Филм ЛСЛГ је постао култни за нашу генерацију, а овај Свети Георгије.. ако доживи да га види 200.000 људи, то ће бити подвиг..
И још нешто, 1996. филм ЛСЛГ је био наш кандидат за Оскара у САД, за најбољи филм ван енглеског говорног подручија. Није ушао у најужи избор. Сећам се да је те године победио филм "Индокина". Да је њима требало блаћење филма са Србима, немој се надати да га не бих прогласили за најбољег, као што су то радили са филмом "Ничија земља".

И ово је добро запажање.. присталицама у92 је дозвољено да блате и пљују по нашој традицији, историји и вредностима, и да пролази некажњено.. а онда ако неко јавно осуди тако нешто, онда му лепе етикете кољача, антидмократу, варвара и сл.  :o
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
(02-18-2010, 02:55 PM)дрвосеча link Wrote:Што се тиче филма "Лепа Села".. то је филм добро урађен, са доста реалности, морам да кажем.

Слажем се с овим. И мислим да није проблем што имамо редитеље који праве филмове о "лошим Србима", већ што практично немамо редитеље који праве филмове о "добрим Србима".

А овај клип исмијавања Боја на Косову ... Одвратно.  >Sad
[Image: 35c0qqq.gif]
Reply
Својевремено је у САД нуђено глумцу Сергеју Трифуновићу, улога о добром Албанцу на Космету, који свашта преживљава од Срба.
Одбио је ту улогу глат.

Свака му част, није ни до славе, ни до новца, већ што новац не може неке ствари да купи.

Када им је образложио зашто не може да игра такву улогу, рекао им је, да све то може да се улога направи о Србину који све то трпи од Албанаца. Но, амерички редитељи то нису прихватили.  :o

[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
Мислим да је сличну понуду добио и Мики Манојловић, такође одбио. За разлику од рецимо Мирјане Карановић која је глумила силовану муслиманку у "Грбавици".
[Image: 35c0qqq.gif]
Reply
(02-19-2010, 09:46 AM)дрвосеча link Wrote:Када им је образложио зашто не може да игра такву улогу, рекао им је, да све то може да се улога направи о Србину који све то трпи од Албанаца. Но, амерички редитељи то нису прихватили.  :o

Па нормално да су одбили није им у циљу да покажу лошу слику о шиптарима него о Србима шта друго очекивати од американаца.
Reply
Ми би могли да направимо један такав филм, само да смислимо сценарио, и нађемо неки минималан буџет? Има Срба који би то финансирали, зашто морају Американци.
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
Reply
Mислиш на нас Делије?
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)