10-16-2004, 04:14 PM
Nekako mi je mucno posle ovoga da pisem jer sam video neke grozne scene. Pre pocetka tekme sve je nagovestavalo da ce biti sve u redu, primetio sam manji broj zandarmerije ispred severa. Nije bilo nikakve frke niti problema. Cigani su polako ulazili u onaj levak, bilo je malo nervoze jer je sve naizgled islo sporo. Kod levka bilo je jedno 500 ljudi koji su cekali na red. Bilo je veoma malo guranja, nista ozbiljno. Komandir zandarmerije naredjuje jednom vodu da pojaca kordon ispred levka. Proslo je par minuta i tekma je vec bila pocela. Masa ljudi je bila napolju. Primeceno je manje guranje sa zandarima, i nakon toga zandari reaguju sasvim ishitreno, prvi koji su cekali u redu i oni koji su stajali pored zandarskih stitova dobijaju maximalno 4-5 puta pendrekom, i zatim toga bez ikakve potrebe 3 zandara sa puskom pocinju da pucaju. Prvo su se cula 2 a zatim jos jedan hitac. (ukupno je bilo 5 zandara sa puskom ali su pucala samo trojica). Odjednom jedan broj pocinje da bezi gore ka onom parkicu, a ostatak se malo pomerio juzno. Video sam klinca koji nema vise od 13-14 godina kako lezi na zemlji osamucen. Mislio sam da mu je glava razbijena ili nesto slicno pa krvari. Ali ne, dolaze dva pandura (kao neki oficiri) i dizu ga, jedva hoda, prosao je 2 metra pored mene. Sta sam video. Gumeni metak mu je otvorio lobanju. Ustvari panduri su pucali sa 3-4 metra razdaljine (Kuda ide ovaj brod ili ti EEEE Srbijo ??) i bukvalno levi deo face, mu je bio pukao. Koza mu se otvorila i krv je liptala na sve strane. Uzas. Nisam imao fotoaparat kod sebe da snimim da vidi ceo svet, vec sam je dao Budimiru da slikava. Posle sam usao na sever i u glavi mi je bilo jako zao tog decka koji nije nista ni kriv ni duzan nastradao. Kolateralna steta. Doslo mi je da pobijem sve zandare ovog sveta.
Sto se tice tekme. Upaljeno je na pocetku nekoliko dimova. Koreografiju i zastavu nam nisu dali da unesemo, kao ni grobarima. Zbog toga je koreografija propala, nadam se da ce biti sacuvana kroz 15 dana kada je u pioniru derbi basket sa grobarima. Navijanje na momente dobro, ali sam primetio malu napetost pa nije bilo vrhunca u navijanju. Fudbal je bio los, sa malo prilika.
STOP REPRESIJI NAD NAVIJACIMA!
I NAVIJAC JE COVEK, NE ZIVOTINJA!!!
Iskreno vas, Kiza
Sto se tice tekme. Upaljeno je na pocetku nekoliko dimova. Koreografiju i zastavu nam nisu dali da unesemo, kao ni grobarima. Zbog toga je koreografija propala, nadam se da ce biti sacuvana kroz 15 dana kada je u pioniru derbi basket sa grobarima. Navijanje na momente dobro, ali sam primetio malu napetost pa nije bilo vrhunca u navijanju. Fudbal je bio los, sa malo prilika.
STOP REPRESIJI NAD NAVIJACIMA!
I NAVIJAC JE COVEK, NE ZIVOTINJA!!!
Iskreno vas, Kiza