Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Нова сезона (кроз призму претходне)
1) По мени је коп најбитнији део наше трибине. Сматрам да од њега све треба да полази, што значи да ако је у копу лудница, онда само тако може да дође до ње и на целој трибини. И супротно, ако коп делује млитаво, безвољно, сигуран сам да ће тако бити и међу свим осталим навијачима. Моје мишљење је да треба радити на формирању копа. Кашњење на утакмице, пре свега треба да се сведе на минимум и појединце или да се чак и избаци у потпуности. Не видим проблем, да се испланира долазак на текму, па нека буде и 10-ак минута пре почетка, не мора више... Када су европске текме, сматрам да коп треба да буде формиран још доста пре почетка утакмице и да доста ранији долазак на такве текме треба да буде обавеза за све оне који желе да буду у копу и да навијање буде што је могуће боље. А у њему треба ду буду они који желе да од првог до последњег тренутка утакмице непрестано певају и ставрају најбољу могућу атмосферу. Битно је да ту буду људи који ће навијати из срца и волети да то раде све време шта год да се поведе са шипке и шта год да се дешава на терену.
Мислим да има случајева да у коп дођу они набеђени фрајери који сматрају да су све Звезди и да су за њу ко зна шта учинили, па се тамо зафркавају, причају вицеве и сл. То се мора избацити тако што ће им се показати да у тој гомили људи нису пожељни и да им ту није место. Наравно, никако тучом, јер то је стварно једна од најгорих ствари која постоји. Морамо да дишемо као један и никакве свађе и туче међусобно нам нису потребне...

2) Не знам која би цифра могла да представља реалност на првенственим утакмицама у новој сезони. На гостовањима смо имали лепу бројност по мени у просеку, али наравно да се може побољшати. Зашто не би напунили целу трибину у Крушевцу, Зрењанину и да не набрајам даље кад верујем да и то можемо. Ја би лично волео да на Маракани на свакој текми не буде испод 5000 људи и да се никако не дешавају падови као против Чукаричког (1. Мај) кад нас је било и упола мање. Па ће се и та цифра, ако све иде правим током, временом повећавати.
Што се тиче одевања, мислим да и на то треба да се обрати посебна пажња. Доле је свакако најбоље носити фармерице по мени, а горе мајицу, дукс или шушкавац, а да нису са дречавим бојама (зелена, жута, розе, љубичаста, наранџаста...) и да трибини дају један нормалан изглед какав нам и приличи. А не као на неким фотографијама да се шарени да нема де више. И овде могу да се вратим делимично на причу о копу, јер је најважније да управо он има структуру људи која ће се тако облачити у целости, па ето једног од примера како коп треба да утиче на остале. Виђао сам по неким радњама (да их сад не спомињем) шушкавце црне боје на навлачење, или ако говоримо о мајицама мислим да је ова кафеова најновија са навијачем на грудима добар пример, као и већина оних који су званични производи Делија. Планирам да неког од наредних дана  (када долазим у БГ) свратим до Ревије и видим да ли има нешто од тих производа. Начуо сам да тренутно немају, али добро можда се неки пут изнесе на штанд на стадиону или евентуално преко интернета може да се набави...
Доста ми ја за око упало и не мали број деце који у мајицама много смо јачи и сл. дођу у коп и на тај начин ремете ону структуру људи о којима је мало пре причано. Без обзира колико да та деца осећају да воле Звезду и да желе да је бодре, једноставно им место није баш на том месту, као што није и неким девојкама, које дођу накинђурене из не знам ни ја ког разлога (или можда и знам, али то је сад небитно Smile). Као што није ни онима који дођу на Север и седну са стране. Против ОФК-е ваљда када је био бесплатан улаз, нисам могао да поверујем да је опет онолики број људи доша да седне са стране и гледа утакмицу. Па људи, дајте 100 динара више и одите на Исток или Запад и гледајте утакмицу са 10 пута боље позиције.
За ове што снимају сваку бакљаду или чак и по целу утакмицу мобилним немам коментар и не знам како је најбоље утицати на њих. Не знам, ако видите да није неки кретен, приђите и лепо кажите :"Мајсторе, немој да снимаш молим те. Имаш на нету после да нађеш 5 пута квалитетније снимке, а замисли када би свако или сваки други извадио телефон и почео да снима, на шта би то личило. Овде се навија из свег гласа и срца и ништа више од тога."
Даље, мени се лично свиђа када има што више барјака. Ја лично, кад би ме неко питао, нисам заинтересован у том правцу, али сам сигуран да има њих бар 15-ак који јесу.

3) Лично сам задовољан показаним и уложеним по питању Косова и Метохије. Хуманитарни концерти, верујем, постају традиција и наредне сезоне очекујем још више људи (уз нешто бољу рекламу и још више активности нас самих) на Маракани. Доста је новца за децу и народ са Косова скупљен до сада, али можемо још много више. Никада се нису давале неке велике суме, тачније, да сте се сви одрекли једног бокса цигара и да не набрајам даље, могли сте да дате тај приход коме неком може да буде од велике помоћи. Значи, да наставимо овако, јер вајде од политичара и неких других структура у држави очигледно нема (ако није предизборна кампања, наравно).

Messages In This Thread
Одг: Нова сезона (кроз призму претходне) - by Вечити ДЕЛИЈА - 07-03-2008, 02:52 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: