03-29-2006, 10:28 PM
Nažalost, '48 smo pljunuli Sovjetima u lice(izduvali za atomsko naoružanje koje bi nam donelo prednost u pregovorima oko teritorija devedesetih),ostali da balansiramo,usput očijukali sa amerima,da bi krajem osamdesetih potrčali rusima u zagrljaj-koji su bili u komi,pogrešan tajming,pogrešne procene,oćemo sex,a da nam ne uđe,i na kraju smo ostali sami,razrušeni,raspadnuti,neinteresantni ikome,osim za sitna podjebavanja između Evrope,USA i Rusije,niko nas ništa ne pita (a i što bi),tako da NATO zabole dal smo za njih ili nismo-oni odradiše posao.
Trebamo da ekonomski i moralno ojačamo (samo uz krvav rad) i da se onda konačno odlučimo,jel nam Rusija majka ili idemo u Jevropu.
Ja sam lično za prvu opciju al' uz čvrste ugovore i obaveze i ništa više na lepe oči,ruske romanse,krvne veze i tako to.
Dakle NATO-ne hvala.
Trebamo da ekonomski i moralno ojačamo (samo uz krvav rad) i da se onda konačno odlučimo,jel nam Rusija majka ili idemo u Jevropu.
Ja sam lično za prvu opciju al' uz čvrste ugovore i obaveze i ništa više na lepe oči,ruske romanse,krvne veze i tako to.
Dakle NATO-ne hvala.