07-17-2008, 11:30 PM
(07-17-2008, 09:19 PM)Red Star Forever link Wrote:Киза се дотакао по мени најболније теме данашњег Севера... Треба је можда покренути на време јер ће нас то стићи као страшни суд... Волео бих да се покрене на д.нету, а то је куда иде Север и да ли видимо у млађим нараштајима наше наследнике????! Ту лежи проблем, лако ћемо ми за следећу сезону две, али шта онда... Данашње вође су се у 19,20 година пењале на шипку и постајале лидери, неки ће се већ препознати, сећам се да су ме освојила два момка која су до пре пар сезона били нераздвојни пар, њиховља појава је била ново рађање Севера, али је једног од њих заменио трећи и њих двојица функционишу такође ок, међутим данас не постоје такви клинци на трибини... Или их неко чува, не експонира их јавности... Бојим се да је касно да се са нпр.28 постане име на трибини... А да не причам о томе да је стварање ова два сајта одрадила екипа која је тада имала јако мало година, појединци тек пунолетни, а данас скоро да нема никога ко би се прихватио овог рударског посла иако им је све припремљено...
Кад се на "google-у" укуца реч Делије, прве две ствари које изађу су наша два сајта. Верујем да је доста оних који одлуче да их посете, уђу на форум и прочитају оно што се на њему пише. Када сам постављао ову тему овде, то сам и имао пре свега на уму. Значи, поновићу! Немам сумњу да неке основне ствари које треба да се промене (тачније да се смање, не понављају и дешавају више на трибини) знају они који су регистровани овде, који су више година на трибини. У том смислу сматрам да је дискусија на делије.нет-у озбиљнија, јер се тамо озбиљније улази у саму тему... Е мени је битно да овај текст који се налази овде прочитају неки који долазе или ће тек долазити на Север, они који су на Северу када су европске и дерби утакмице, они који долазе да би се после хвалили да су били међу Делијама, они који хоће да се шмекеришу итд. Па нека некима од њих уђе за озбиљно у главу то што је прочитао овде о облачењу када се долази на текме, о најосновнијим ставкама када си о копу и шта је његово најопштије значење, какав је однос важности утакмице против Милна или Бајерна и против Младости из Лучана, а онда и не мора ништа више од тога за почетак.
Сад ће ово некима да делује смешно или као лаж, али за тако нешто стварно не осећам потребу. Међу новим опцијама на форуму постоји она која може да показује ко шта од присутних (гостију или регистрованих) ради тренутно. Једно 10-ак пута сам из досаде "ишао" на ту опцију и 2 пута видео да гост штампа ову тему. Ја верујем да је то из разлога јер га је нека реченица навела на друкчије размишљање бар за мало, или зато што то хоће да покаже неком ко не чита ове форуме, а ко је на неки начин део Севера или ће то бити...
Е сад долазим на неку врсту одговора у вези онога што сам цитирао, а што је "РСФ" написао. Пошто сам 5-6 пута до сада поновио шта бих волео од ове теме, на индиректан начин се можда може закључити да сам у глави имао оно што сам горе болдовао. Припадам тој млађој гарди, па отуда и моје интересовање и за неку даљу будућност... Споменуо си "страшни суд" и то је оно што мене највише, да кажем, плаши и због чега мислим да би већ у наредној сезони (која почиње за непуних месец дана) требало да дође до неких почетних промена, стварања правог пута којим ће се све те млађе екипе кретати кроз наступајуће године и сл. Зато сам у првом посту на овој теми и рекао да бих волео коментаре оних искуснихјих, тачније оних који ће на најбољи могући начин објаснити важност тог пута, односно почетка тог пута! Кажем почетка, зато што мислим да интернет и форум Делија у овом тренутку могу да утичу на тај почетак, а неке ствари које касније следе ће већ доћи саме по себи, или на трибини, неким састанцима, информаторима...
Када су се на делије.нет-у покретале у неколико наврата у претходној сезони теме, тј. позиви за неке одбојкашке и рукометне утакмице уочио сам да је више пута то било узалудно... Зашто (шта сам ја закључио)? По мени, зато што је неко од млађих очигледно покренуо ту тему (из YHRS-а чини ми се, мада није ни битно) и као да се чекало да неко од старијих и водећих са трибине даље настави целу причу. Пошто је то било очигледно, онда су баш они дали одговор да је сасвим у реду што тако нешто хоће да се организује, али се инсистирало да млађи целу ствар изгурају до краја. Па се сећам да се причало да није проблем да се првог пута при таквој организацији појави и 50-ак навијача, да ће следећег пута бити више итд. То је по мени у преводу значило, од прилике, овако: "Није проблем да ми старији који организујемо фудбал дођемо и организујемо и ту одбојку (осмина финала ЦЕВ-а нпр. или тако нешто), АЛИ желимо да те утакмице стварају нашу будућност на прави начин. Осетите да се за организацију навијања треба помучити, да то није једноставно, али схватите да сте ви млађи они који ће морати да за више година организују и много озбиљније ствари! У супротном ће се врло могуће десити оно што нико не жели..."
После тога се ишло и на одбојку и на рукомет и сигурно је тих млађих било бар 50! Али овај пут је све било организовано од стране оних који сутрадан то неће бити у могућности да раде. Да ли то значи да је неког нешто срамота, да сви оће нешто на готово, да је битније да се добро надувамо пре утакмице, а јебеш те компликованије ствари и ближу или даљу будућност...!? Још бих додао да, иако нисам из Београда, мислим да цела ова прича о стварању и едуковању екипе која треба да чини још успешнију групу "Делије Север" у наредном периоду треба да крене баш из БГ-а. После ће се ширити и на оне млађе ван њега...