06-16-2006, 12:37 PM
Quote:Mozda se neki nece sa mnom sloziti, ali mislim da je jedino resenje donosenje Zakona o sportu ili kako god da ce se vec zvati.
Zakon bi predvidjao ostre mere (novcano, zabrana dolaska) za navijace koji ulecu u teren, izazivaju nerede i slicno. Sa druge strane, policija ne bi imala pravo da bude na stadionu ili u hali - oni su zaduzeni za obezbedjivanje izvan sportskog objekta. Red na stadionu bi odrzavali redari (obuceni, ne oni koji sada sede ispred partera) i imali bi ovlascenje da privode navijace (mozda nije pravi izbor reci, ali se zna na sta mislim). Pretpostavljam da bi na stadionu bili prisutni i policajci u civilu koji bi preuzimali navijace.
Mozda se ovo nekima nece svideti, ali po meni, na stadionu treba da pevamo i bodrimo tim (na zalost, verovatno bi baklje i dimovi bili zabranjeni, to mi se ne svidja), da se prepucavamo sa protivnicima, a ne da pokusavamo da dodjemo do njih. To neka se ostavi za ulice.
Mislim da oko sinocnjeg dogadjaja ne treba razvijati teorije zavere. Na snimku koji je pustio B92 se vidi da idiot nema ni voki-toki, ni sluske u uvu - debilcina je na svoju ruku pozvala u juris, jebem mu majku idiotsku.
Nema sta da se neko ne slaze tako treba da bude.
Kop ne sme da se rasipa dok se navija,tuce napolju normalno.
Znam da nikom od Delija i nije satisfakcija da uleti u teren pa cak ni sinoc toga nije bilo!
Ako neko uleti u teren(mislim na pravog navijaca)-sta ce da radi tamo? Koga da bije?
Da je taj zakon na snazi mi u Vrscu ne bi bili silovani i resetovani jer bi pored nas bilo obezbedjene organizatora a ne murija na efedrinima i ostalim doping sredstvima.
Jedino se ne slazem za pirotehniku jer i to moze da se regulise zakonom a opet da bude dozvoljena! (pogledati uslove prodaje na www.tifo.it)
DEMONSTRACIJE!!!