06-17-2006, 01:17 PM
Quote:ma nema sanse da ne odigraju.Djape_BBrdo Wrote:Ja takodje mislim da bi trebalo da se napravi nesto tipa ove protestne setnje pred tekmu.
Зна ли се став наших кошаркаша и нашег клуба, поводом одлуке да се игра трећа утакмица?
После онаквих изјава на конференцији, рекла бих да наши играчи неће пристати да наставе такмичење.
Koliko ja znam KK nije izdao nikakvo saopstenje, jedino sam pronasao ovaj intervju s Gurovicem.
Gurović: "Dosta je bilo, odlazim"
17.06.2006 00:05
Milan Gurović, jedan od trojice košarkaša Crvene zvezde koji su posle incidenata u "Pioniru", na konferenciji za novinare izneli svoje viđenje događaja, nije promenio mišljenje ni posle (ne)prespavane noći.
Gurović je u izjavi za novosadski "Dnevnik" najavio odlazak iz srpske košarke.
- Igrao sam u puno zemalja i tvrdim da nešto ovako ni u snu ne može da se dogodi u jednoj Španiji ili Italiji. Uostalom, tamo na utakmicama nema ni žandarmerije, već red održavaju redari. Kod nas, međutim, ništa nije nemoguće i sve ovo što se desilo je jedna velika sramota. Užasno je to što košarka nije u prvom planu, što je u njoj veliki novac i što se oni koji bi morali da vode računa o interesu sporta razmišljaju samo o parama. Dosta je bilo, odlazim iz srpske košarke, jer njoj spasa neće biti dok razno-razni lobiji caruju, rekao je Gurović.
Najbolji igrač Crvene zvezde je još jednom demantovao da su on i Dragojlović bili povređeni prilikom pokušaja da spreče batinjanje navijača, kao i da su zbog toga potpisali zapisnik utakmice.
- Ma, kakvi potpisali! Bili smo svi u svlačionici i jednoglasno rešili da ne izađemo iz nje kako bismo eventualno nastavili meč. Tada su se pojavili direktor KS SCG Predrag Bojić, delegat Subotić i komesar za bezbednost, koji su nam rekli da su se stekli uslovi za nastavak susreta. Mi smo im ponovili našu odluku o neigranju, a tada nas je delegat Subotić upozorio da imamo deset minuta da potpišemo zapisnik i da će u tom slučaju utakmica moći da bude nastavljena i posle dužeg vremenskog roka. U suprotnom, upozorio nas je na to i direktor Crvene zvezde Igor Žeželj, Zvezda će snositi posledice. Od mene i Dragojlovića je zahtevano da potpišemo zapisnik, ali smo mi to odbili.
Gurović se na kraju osvrnuo i na dešavanja na parketu pre prekida utakmice:
- Prošle sedmice sam, sećate se, išao na štakama. Uspeo sam, i pored bola i velikog otoka koji me i dalje muče, da se pojavim u timu i odigram obe utakmice. Nažalost, pokazalo se da nemamo ekipu za podvig i delovali smo nekako nezainteresovano, kao da nije reč o utakmicama za titulu šampiona. Ne razmumem sve to, jer Partizan je stalno bio u vođstvu i mogli smo još tri dana da igramo i da crno-beli stalno budu u prednosti - rekao je Gurović za "Dnevnik".