01-19-2003, 02:48 PM
Quote:I ne zaboravi PTLN... taj je bio najbolji, sigurno si i sam video (imas sve skoro skenirano na sajtu). UK, oces da valjas casopise preko sajta ?PTLN je do bio zaista do jajca, sto se nasih fanzina tice radimo ih u tirazu od 40 primeraka, samo za nase clanove cije troskove pokrivamo sa prikupljenom clanarinom. Ima 20 stranica od kojih su 8 u boji (ponekad 12, sve zavisi od kinte ukoliko ostane nesto ili uzmemo od prodaje nasih dukseva), sve to se radi nekako poluprofesionalno (fotokopiranje) ali trudimo se sto je cini mi se najvaznije da ih radimo redovno svakih 2 meseca, kako bi ljudi/cigani iz dijaspore bili redovno informisani i u kontaktu sa voljenim klubom. Bilo je ideja (o kojim jos razmisljamo) da sa RSFC Ljubljana napravimo i izfinanciramo neki fanzin u tirazu od 1.000 ili 2.000 primeraka, za (sve) cigane iz dijaspore.. Kako bi dosli do neke kinte za nase akcije, koje planiramo da radimo kada Zvezda bude igrala sa strane (piro-show, koreografije, putovanja,..). Na taj nacin mozemo Zvezdi mnogo da pruzimo, jer bi se navijaci iz Dijaspore upoznavali sa situacijom severa (pesme, sta se desava, na koji nacin se radi, sta mogu da ocekuju, zvezdine zvezde, legendarne tekme..), tako bi pruzili bolju podrsku, zblizili bi ih sa Zvezdom i mogli bi da ocekuju ludilo (koje i mi mozemo da odradimo/izfinanciramo od prikupljene kinte od prodaje). Fanzin bi izlazio najpre svakih 6 meseci, dok bi sredili distribuciju (mozda u saradnji nekih nasih novina ovde npr. Vesti ili sl.) a kasnije cesce. Mislim da je glavna stva da kada bi krenuli sa tim da to odradjujemo profesionalno i da ljudi mogu od nas da ocekuju da to bude trajalo i redovno izlazilo..
Quote:sta je ono 115 derbi-strip?To je jedan strip koji smo objavili u tom fanzinu, ali posto mi je skener riknuo, nikako nisam uspeo jos da ga skeniram i ubacim. Ali mislim da bi trebao do sledece nedelje to da sredim i tada mozes videti o cemu se radi..
http://www.ultraklan.de/fanzini.htm
vezda je zivot, sve droge su sitnica!