08-23-2006, 11:16 AM
На мене је најснажнији утисак оставила крцата Маракана, а други, који је донекле покварио општу позитивну слику режирала је група момака у мајицама "Делије Шабац". Неких 45 минута пре почетка утакмице су се спустили до шипке и покушали да помере читава два реда да би они сви "стали". И наравно да настаје пометња и расправљање, гурање и ударање. Ако су већ битан фактор у навијању, требало је да дођу раније и да заузму сталне позиције, ако их уопште имају, у то сумњам. Потврда томе је и чињеница да је половина њих "испарила" у тренутку када су се вође попеле на шипку и лагано их истисле, а од оних који су остали само је један певао. Не знам да ли је некоме животни циљ да дође на Маракану и глуми неки навијачки ауторитет. Зна се ко има ауторитет међу Делијама. Друга ствар коју никада нећу подржати, али схватам јер свако има право да ради са својим животом шта жели: заиста, зар се за Звезду не може навијати свесно, без разних опијата? Одеш на Маракану да навијаш срцем, оставиш глас и дајеш последње атоме снаге, а осећаш да од дима марихуане или већ чега не можеш да дишеш и да наставиш да певаш пуним интензитетом. Зар онај ко искрено воли и бодри свој тим мора да се надува да би навијао???
Кореографија је за сваку похвалу и скидам капу ономе ко ју је осмислио, али замерам одређеним тзв. вођама који су дали знак да се најлони подигну, а потом кад су скапирали да не треба, кренули да псују све оне који су их заправо послушали. Тако је бар било на страни где је била моја екипа.
Али, добро. Верујем да можемо само боље. Видело се да смо најјача навијачка група, према мом мишљењу, и у Европи. Жао ми је што се на југу нашло много оних који су могли да дају већи допринос навијању на северу, али тако је кад је институција тапкароша неуништива, на жалост свих нас правих Делија.
Кореографија је за сваку похвалу и скидам капу ономе ко ју је осмислио, али замерам одређеним тзв. вођама који су дали знак да се најлони подигну, а потом кад су скапирали да не треба, кренули да псују све оне који су их заправо послушали. Тако је бар било на страни где је била моја екипа.
Али, добро. Верујем да можемо само боље. Видело се да смо најјача навијачка група, према мом мишљењу, и у Европи. Жао ми је што се на југу нашло много оних који су могли да дају већи допринос навијању на северу, али тако је кад је институција тапкароша неуништива, на жалост свих нас правих Делија.