06-04-2005, 05:51 PM
Quote:Znaci zakljucismo da je zlocina bilo na obadvije strane. To je znaci jasno svima na ovom topic-u. Medjutim postavlja se pitanje zasto su samo Srbi okrivljeni za rat (genocid, etnicko ciscenje...) u Bosni i Hercegovini?
Kljucna stvar.... da li se iko upitao, pa mozda i jesmo uradili to zasto smo optuzeni, da li se iko zapitao, pa jel moguce da pola Evrope laze, samo smo mi u pravu, je moguce da smo mi uradili to u Srebrenici, jel moguce da smo mi krivi za Markale, za mnogo drugo..mislim da je tu glavni problem. Mislim da je ovdje stvar drugacija, svakome je jasno da kuda su prosli mudzahedini da su uglavnom cinili zlocine. Svakome je jasno da su se na Kazanima ubijali neduzni Srbi, da su u Grabovici Armija BiH pobila cijelo hrvatsko selo i sl. Ali jok..nismo mi nismo mi, tako nekako zvuci kada cujes srpsku javnost. Iako je ubistvo ubistvo, zlocin zlocin, ipak se ne mogu porediti 2 covjeka, ako je jedan ubio 5 ljudi, a drugi 100 ljudi, nadam se da shvatas poentu. Opet ponavljam uglavnom zlocin nad civilima je to za sto se Srbi optuzuju, 90% onih u Hagu su tamo zbog toga. Jebiga prosiri se tema, a kako i ne bi..uglavnom sve je receno.