06-05-2005, 12:38 AM
Quote:херцеговац Wrote:...
Dovoljno je da pogledam na dnu stranice sljedece pa da vidim i ozbiljnost same:
- Croats are resurrecting Nazi Croatia
- Muslims are resurrecting Turkish Empire
- Kosovo Albanians are making Drug Haven
Ili blago prevedi, krivi Hrvati, krivi Muslimani-Bosnjaci, krivi Albanci, ali Srbi jok. A sa druge strane, vec je dokazano cinjenicama sve, komisija medju kojom su bili i 'strendzeri', sve je i u Hagu prikazano. Drugo je sto to neko nece da prizna isto kao i za ovaj snimak, vec je pukla prica da je fotomontaza??!
Hercegovac rekoh ti prije ne mozes porediti 2 covjeka, jedan ubio 5, a drugi 100 ljudi. Ja nisam nikad porekao da su nasi cinili zlocine(kao sto vecina vas radi ili zlocinom odgovara na zlocin), ja samo govorim o velicini i masovnosti zlocina. Pitas zasto nije Silajdzic u Hagu, ama nek ide ko god je kriv, ako neko ima cinjenice, neka ga objese ako hoce i ako je kriv.
Genocid da ili ne(mozemo se mi slagati ili ne), eno im suda, eno srpske eno bosnjacke strane pa nek se utvrdi je li bilo genocida ili ne.
Član 4 Statuta Međunarodnog suda, kao i Konvencija o genocidu,[5] obuhvata određena djela “počinjen[a] s namjerom da se u cijelosti ili djelimično uništi neka nacionalna, etnička, rasna ili vjerska grupa kao takva.” Uslov namjere za krivično djelo genocida prema članu 4 Statuta zadovoljen je, dakle, kada dokazi pokazuju da je počinilac namjeravao da uništi barem znatan dio zaštićene grupe.
Quote:Tadodje bi te mogoa razuveriti i za Markale jer je velika laz da su Srbi ucinilo to zlodelo, pa je i sam Alija Izetbegovic pred smrt priznao da to nije ucinila Srpska strana nego muslimanska.
Evo o cemu pricam, cuj izvora price Alija rek'o na samrti..
Nedostizni ima toga i sa druge strane:
http://www.most-bro.dk/modules.php?name=...page&pid=4