09-23-2005, 12:56 AM
Quote:Kad smo kod navijachke kulture ja bi se pre bavio pitanjem ponashanja ljudi na severu nego oblachenjem. Ako neko nosi kapice, ciganske shajkache ti mozesh njemu da kazesh "brate smeshan si, nemoj to loshe je", mozesh da pokushash da ga ubedish da to ne nosi...Mnogo veci problem je ponashanje ljudi... Oni su onda huligani, oni su neunishtivi, a ne da nemaju navijachku kulturu nego nemaju ni osnovnu kulturu.
Одлично си ово написао.
Али ја бих да приђемо корак ближе проблему и позабавимо се оним што можемо да променимо.
Види, поред проблема облачења и проблема понашања, мене највише мучи проблем бројности ликова који на међународним утакмицама компромитују Северну трибину. Сам си рекао да се проблем лошег облачења може решити убеђивањаем, да ћеш проблем лошег понашања решити батинама али ајде да видимо како ћемо решити проблем недисциплине код самог навијања?
Прекаљени део трибине, коп, редовни навијачи, они који креирају навијачку културу, на међународној утакмици, чине мининимум 1/4 - максимум 1/3 Северне трибине.
Ко кога ту треба да надјача?
На утакмици ЦЗ-Брага маса је надјачала коп и скандирала Душану Басти, на текми против Зенита маса је надјачала коп и скандирала Муслину...пре текме са Брагом маса је надјачала разглас и викала "угх, угх", након што је спикер замолио за спортско навијање без расистичких испада...дакле у питању није проблем него "трагедија".
Међутим, ако би коп на свакој следећој међународној текми звучао као на текми против Вождовца...

![[Image: pobednik.jpg]](http://i178.photobucket.com/albums/w269/babyurban/pobednik.jpg)