Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Велики студентски протест!
Радикалима је сада када су у опозицији, бесплатно школовање, мамац за нове гласаче студенте, као и њихове родитеље.
Ја знам шта је њихов лидер изјављивао крајем 90-их (када је био министар у Влади Србије), по питању студирања. Има то да се нађе негде на тв дневницима, а можда и у штампи... али знам да сигурно има.

Знање на приватим факултетима, као и неки свеобухватни образовни ниво не може да се мери са универзитетом! Поготово не сада.
Неки то покушавају изједначити, и хоће да изједначе... али пре неколико година у новинама сам чуо причу 1 девојке, која себе и своју другарицу описује овако:
Она мора да иде сваки дан на предавања, и вежбе (правни факлутет је био у питању), мора да учи све оне књижурине које има свака по 1000 страна... учи ко магарац, ретко излази, још ређе се бави осталим активностима, итд. Мора да плаћа сваки излазак на испит, и сл.
Ова њена другарица из гимназије која је тамо била знатно слабија, и вреднија. Уписује приватни правни факултет, плаћа годину, иде на предавања, када јој се свиди, излази често, путује по Србији, оде и до иностранства, има времена за фитнес, чуда, луда.. ма све стигне, и још јој је учење као рекреација, полаже испите, нема 6 и 7 у индексу. Једноставно, да јој човек позавиди...
Констатација те девојке што је на државном факултету је да ће њена другарица добити пре посао, јер је татко њен угледан (и политички активан), прогураће ћерку, а разлог зашта ће бити примљена, је бољи просек, и краће време студирања!?!?

Где то нас води, ни данас ми није јасно!

Још нешто сам хтео рећи.
Данас у Србији имате читав бизнис развијен по потању приватних факлутета... Имате приватни факултет нпр. у Пећинцима (село поред Руме), затим доле у Врању сам чуо, да има. Да не будем погрешно схваћен, немам ништа против да се у мањим срединама отварају високошколске установе, јер то много значи из више разлога, али нећу сада да дрвим око тога.
Оно што је сусштина, што нама ови из ЕУ  >Sad говоре, да можемо да уђемо у исту, ако будемо имали 20-25% (ја мислим да се о том проценту ради) високообразованих људи!? Што ће рећи, да силом морамо нагурати ту цифру, како би смо били "европејци?  :o
Па су ови што отварају те приватне факлутте, одлучили да се обогате по том основу!? Зато држава, тј. ови лопови и хоштаплери у Влади и прогледавају кроз прсте  >Sad

Мајко Божија, ко то кога гузи... просудите сами!
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply

Messages In This Thread
Одг: Велики студентски протест! - by дрвосеча - 10-18-2008, 10:29 AM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)