Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК Црвена звезда 2008/09
-Краткорочно - ми смо у тешкој дубиози, по мојим сазнањима, последњи пут је рачун Црвене звезде био блокиран због 39 милиона динара. Ја не знам због које количине пара је сад блокиран, али не верујем да је сума већа од тих 39 милиона. Кажеш 500.000 евра ништа не решава. Не знам како си дошао до те цифре, али рецимо да се на овај начин прикупи тих 500.000 евра - мислим да ће то бити довољно да се рачун одблокира. Кад се рачун одблокира, то отвара врата примени ПРАВИЛНИКА
О БЛИЖИМ КРИТЕРИЈУМИМА ЗА УТВРЂИВАЊЕ ОПШТЕГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИ СПОРТА
("Сл. гласник РС", бр. 39/2006). На основу овог правилника звезда може да тражи паре од државе и то директно. Ево шта предвиђа правилник:
чл.1.
Овим правилником уређују се ближи критеријуми за утврђивање општег интереса који се остварује програмима организација у области спорта (у даљем тексту: организација), критеријуми за финансирање развоја врхунског спортског стваралаштва и ближи критеријуми за финансирање изградње, опремања и одржавања спортских објеката од интереса за Републику Србију.

Услови да би звезда добила паре од државе су предвиђени у чл.3.:
1) да је регистрована у складу са законом;
2) да има седиште у Републици Србији;
3) да је директно одговорна за припрему и извођење програма;
4) да је са успехом реализовала одобрени програм из претходне године и да је поднела детаљан извештај о његовој реализацији, укључујући доказе о наменском трошењу добијених средстава;
5) да испуњава, у складу са законом, прописане услове за обављање делатности које су у вези са предлогом програма;
6) да није у поступку ликвидације, стечајном поступку или под привременом забраном обављања делатности;
7) да није у последње три године правноснажном одлуком кажњена за прекршај или привредни преступ везан за њену делатност;
8) да нема блокаду рачуна, пореске дугове или дугове према организацијама социјалног осигурања.

-Наравно да улога навијача није да контролише улагање новца у клуб, у супротном не би се окупљали на трибинама већ у рачуноводству клуба. Али ајде, поштено, који навијач, не размишља о улагањима у звезду сад...? Има ли таквих. Ово је критично стање за клуб и мислим да навијачи имају и право и моралну и сваку другу обавезу да буду упознати са финансијама.

-Рецимо , са тих 19 представника, имају ли Делије већину на Скупштини?

-Ако је клуб изгубио утицај и у заједници прволигаша и у судијској организацији, ако нам на Маракани суде као да смо ми гости, ако имамо само 1 играча у репрезентацији, ако лешинари из жуте, црвене и црне штампе свакодневно испирају уста дешавањима у звезди, ако на утакмицама репрезентације или дербију нема места за звездиног председника на трибинама.....извини, али изгубили смо поштовање као клуб, као институција, ако баш хоћеш као бренд. Са друге стране, Делије одржавају онај стандардни ниво звезде, чини ми се да је то тренутно једина светла тачка у клубу.

Ја сам био у Србији
Србија је на робији.
Леже Срби у кафани
што пијани што заклани.
Леже Срби украј друма,
из глава им никла шума.
А из сваке српске главе
теку мутне три Мораве...

Messages In This Thread
Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - by ЈеленаРС - 01-08-2009, 06:26 PM
Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - by ЈеленаРС - 03-04-2009, 07:20 PM
Одг: ФК Црвена звезда 2008/09 - by ЈеленаРС - 03-19-2009, 08:33 PM