08-29-2009, 03:24 AM
(08-28-2009, 02:24 PM)Darko link Wrote:...ту долази до раштимованог оркестра и никад Маракана неће то моћи да отпева у један глас...Ако смем да додам - већину песама не можемо да отпевамо једногласно због тога што доста људи почиње да тапше онда када то није потребно, а са тим тапшањем аутоматски убрзавамо певање. Ево за пример "Све што желим...". Када прву строфу певамо и тапшемо, обавезно долази до брзања. А на једној утакмици је речено са шипке да идемо без руку и да пратимо бубањ - тада је песма звучала баш онако како треба.
Eво и примера да и уз руке песма може да задржи исти ритам и да се пева пуних 5 минута:
...а и ваљало би научити текст ове песме...
Да је Вук Караџић данас жив, рекао би - пиши као што певаш на трибини. Дакле:
"Исе сто миало, кати магико,
опу пас еси, та ме панта го
на су трагудо...
Триле оле оле..."
И још један линк за исту песму: По мени, мало је бољи звук.
А што се саме утакмице тиче, све похвале за наше издање. Већ је неколико људи изнело критике због оних туча, бацања столица (је л' ломиш столице и у својој кући, пријатељу?), пада навијања после примљеног гола... Ал' јеби га, дешавало се и дешаваће се... Честитке људима који су осмислили кореографију, честитке целом Северу који је ту кореографију одрадио како треба и свима на стадиону који су грмели скоро свих 90 минута. Ако се добро сећам, на крају другог полувремена смо скандирали "ово је Звезда!", али дефинитивно је требало да сви који су на овај или онај начин посматрали утакмицу на крају скандирају "ово су Делије!".
Људи са дужим стажом на форуму су ми замерили што после сваке утакмице и скоро у свакој поруци морам да имам неку замерку. Али шта да радим, не могу да кажем да је све било идеално, кад није тако. Унапред се извињавам што ћу рећи нешто лоше о нашем издању, чиним то са намером да се те ствари исправе и да већ на наредној утакмици буду боље него што су биле против Славије. Не знам ко су момци који стоје код средње шипке, до централних степеница, на сектору ближе западу. Нећу да улазим у то шта су радили до сада и које су њихове заслуге. Стигли су до шипке, то је за поштовање, ја им за то скидам капу. Против Динама сам заиста желео да свакоме од њих појединачно пружим руку и честитам за феноменално анимирање масе и дизање атмосфере у том делу трибине. Али, и против Рада и сад против Славије је ситуација била другачија. Сви до једног су седели/стајали окренути терену и гледали фудбал. Таквих на Северу има доста, то је чињеница, није то оно што ми је засметало, али мислим да човек који се попео на шипку мора да свих 90 минута да све од себе како би покренуо људе у близини. То је сврха пењања на шипку, зар не? Када је испред мене човек који урла и скаче по оним шипкама, онда и ја добијем снагу да урлам и скачем док не паднем мртав. А када испред себе видим човека који се попео на шипку, седи и ћути, онда ни мени баш није до навијања и онда је сасвим очекивано да ће атмосфера у том делу трибине пасти. Још једном кажем - не доводим у питање њихову репутацију на трибини, само мислим да то што неко може да се попне на шипку није привилегија, већ велика обавеза према остатку Севера.
Свака част, браћо! Сви у Крушевац! А кад дође Металац, да се поново тресе пола Београда!!!
Είσαι στο μυαλό. Κάτι μαγικό. Οπου πας εσύ. Θα'μαι πάντα εδώ. Να σου τραγουδώ.
U školi sam učio i ćirilicu i latinicu. Šteta što većina ljudi sa ovog foruma nije imala tu sreću...
U školi sam učio i ćirilicu i latinicu. Šteta što većina ljudi sa ovog foruma nije imala tu sreću...