10-13-2009, 05:35 PM
Quote:Тадић је данас у Мађарској изјавио да је спреман да плати казну уколико надлежне институције процене да је прекршио закон.
"Ако сам којим случајем прекршио закон тиме што сам прихватио чашу која ми је понуђена, треба да сносим законске последице, односно да платим казну као и сваки други грађанин", рекао је Тадић новинарима у Будимпешти, нагласивши да је неселективна примена закона услов постојања правне државе.
Након завршетка утакмице Србија-Румунија, у суботу 10. октобра на стадиону Црвене Звезде, председник Србије Борис Тадић, министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић и председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић у ВИП ложи на стадиону наздравили су победи репрезентације Србије испијањем шампањаца.
"Нисам ја нешто пио тога дана, већ сам се куцнуо чашом, али ако суд нађе да је прекршен закон, сматрам својом обавезом да платим казну", рекао је Тадић.
Радовановић: Тужилаштво неће реаговати
Против председника Бориса Тадића неће бити покренут поступак, нити ће тужилаштво реаговати поводом његове здравице после утакмице са Румунијом, јер за то нема правног основа, изјавио је Танјугу републички тужилац Слободан Радовановић.
"То није исто и не треба мешати са конзумирањем алкохола од стране навијача који потом врше насиље и чине кривична дела, тако да апсолутно не видим никакав разлог за моју реакцију", нагласио је тужилац.
Било би смешно, да није тужно...Независно тужилаштво