11-21-2009, 10:12 PM
"Не постоји човека који тише прича, а даље се чујe.", Mатија Бећковић
Овако је беседио Патријарх Павле:
"Моје су снаге слабе, ја се у њих не надам, надам се у помоћ вашу и помоћ Божју којом ме је он до сада држао. Нека буде на славу Његову и на корист Његовој цркви и нашем напаћеном народу у ова тешка времена."
"Закон Јеванђеља мора се применити на закон државе."
"Обавезни смо и у најтежој ситуацији да поступамо као људи и нема тог интереса, ни националног, ни појединачног, који би нам могао бити изговор да будемо нељуди."
"Када бих био последњи Србин, пристао бих да нестанем а да не буде злочина... пристао бих да нестане не само велика него и мала Србија и сви Срби са мном, а не бих пристао на нељудство и нечовечство."
"И данас, када су се над Косовом и Метохијом надвијају црни облаци подсећам вас на на хришћанску обавезу и љубав према непролазним вредностима."
"Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи."
"Што смо даљи од Бога - даљи смо једни од других."
"Чувајмо се од нељуди, али се још више чувајмо да и ми не постанемо нељуди."
"Истина, правда и љубав - моћније су од неистине, неправде и мржње."
"Не бранимо се од туђег зла - злом у себи."
Овако је беседио Патријарх Павле:
"Моје су снаге слабе, ја се у њих не надам, надам се у помоћ вашу и помоћ Божју којом ме је он до сада држао. Нека буде на славу Његову и на корист Његовој цркви и нашем напаћеном народу у ова тешка времена."
"Закон Јеванђеља мора се применити на закон државе."
"Обавезни смо и у најтежој ситуацији да поступамо као људи и нема тог интереса, ни националног, ни појединачног, који би нам могао бити изговор да будемо нељуди."
"Када бих био последњи Србин, пристао бих да нестанем а да не буде злочина... пристао бих да нестане не само велика него и мала Србија и сви Срби са мном, а не бих пристао на нељудство и нечовечство."
"И данас, када су се над Косовом и Метохијом надвијају црни облаци подсећам вас на на хришћанску обавезу и љубав према непролазним вредностима."
"Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи."
"Што смо даљи од Бога - даљи смо једни од других."
"Чувајмо се од нељуди, али се још више чувајмо да и ми не постанемо нељуди."
"Истина, правда и љубав - моћније су од неистине, неправде и мржње."
"Не бранимо се од туђег зла - злом у себи."
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0]
![[Image: stopkrimifudbal.jpg]](http://i253.photobucket.com/albums/hh74/drvosec/stopkrimifudbal.jpg)