Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KK Црвена звезда 09/10
Да се не залуђујемо превише ево пар чланова Закона о стечају:
Члан 1. Стечај сe, у смислу овог закона, спроводи банкротством или реорганизацијом (у доба комунизма илити Слобино време постојао је тзв програмирани стечај чији је циљ био покушај финансијског оздрављења дужника што је довело до тога да смо имали мали милион фирми које су постојале чисто формално и само правиле губитке. Овакав програмирани стечај у Србији се практично не примењује, макар за такав још нисам чуо, а конкретно, да је постојала воља неко би сигурно интервенисао на тај 1 дан и уложио паре у Црвену звезду како би макар на један дан рачун био одблокиран. Реалност је таква да се прелази на ово друго решење тј. банкротство)

Члан 2. Циљ стечаја јесте најповољније колективно намирење стечајних поверилаца остваривањем највеће могуће вредности стечајног дужника, односно његове имовине - ово опет говори у прилог тврдњи да нико није нити ће бити заинтересован за оздрављење већ ће се овај стечај водити само и једино у циљу намирења поверилаца.

...да не давим превише, има ту још много занимљивих ствари, нпр. да управа не може да поднесе оставку у периоду од 6 месеци који претходи стечају, да је могуће побијање дужникових правних радњи за период од последње године која претходи стечају...

Оно што мене занима јесте коме ми заправо дугујемо, да ли те фирме уопште постоје или је неко жестоко прао паре на рачун звезде и да ли ће икада ико бити позван на одговорност за финансијску катастрофу најтрофејнијег српског клуба
Ја сам био у Србији
Србија је на робији.
Леже Срби у кафани
што пијани што заклани.
Леже Срби украј друма,
из глава им никла шума.
А из сваке српске главе
теку мутне три Мораве...

Messages In This Thread
KK Црвена звезда 09/10 - by KizaLion - 04-01-2010, 09:33 PM
Одг: KK Црвена звезда 09/10 - by buteo serbiano - 06-30-2010, 10:10 PM

Forum Jump: