Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!!
(08-02-2010, 01:20 PM)CEBEP link Wrote:[quote author=zestone link=topic=3829.msg81753#msg81753 date=1280751084]
што нам рамбо не препоручи некога? немогуће је да нема некога на тржишту ко би одмах био појачање, а да звезда може да га плати. само га треба наћи, а за то треба упослити праве људе.

А пре него што се упосле ти прави људи треба имати доста пара и плаћати озбиљне скауте које ће клуб свакодневно издржавати а они бити присутни у неколико земаља Јужне Америке, па онда у Азији и Африци.
За такве услове треба да се има платежно јак клуб као и једна озбиљна скаутска служба коју би пре свега клуб направио а тренер према својим потребама обликовао. Један од врхунских примера оваквог начина рада је Арсенал и Арсен Венгер. Дакле поред пара, мораш да имаш и стабилно руководство клуба као и тренера који неће да се мења сваких 6 месеци него ће да постоји један континуитет рада на том пољу. Као што видиш, далеко смо ми за сада од тога у оба аспекта.
А што се тиче препорука таквих врста, Рамбо није скаут и тотално је неозбиљна прича да наши бивши играчи препоручују неког играча за Звезду.
[/quote]

већина ствари које си рекао је на месту, тачније све су на месту али је погрешно прављење пралеле између арсенала и звезде. ...бар у овом тренутку. арсенал, са венгером, претежно тражи неафирмисане младе играче високог потенцијала које ће јачина премијер лиге избрусити и од њих направити светске играче. звезда тренутно тражи играче који ће доносити разлику у нашој лиги и европским дуелима са другоразредним екипама. а када будемо успешно играли у нашој лиги и као победници излазили из европских утакмица са поменутим екипама доћи ће и новац. затим ће део од тог новца моћи да се уложи и у скаутску службу. то је што се тиче поређења звезде и арсенала.

е сад што се тиче правих скаута. с обзиром да немамо новац за њих требало би да искористимо оно што имамо. а то су звездаши раштркани широм света. нико од њих није прави скаут, вероватно не знају да намиришу светски потенцијал, али нама то ни не треба. и тебе да баце у замбију, после 2-3 сезоне игранња тамо, скапираћеш ко је какав играч, па ћеш моћи некога да препоручиш. а звезда неће, наравно, одмах потписати уговор него ће играч прво на позајмицу. па ће 1-2 од 10 сигурно задовољити. тај неко ће ти рећи за неког играча јер је звездаш и стало му је до звезде, а опет није морао ни да се помучи да би га открио нити је открио неког вундеркинда на основу чега битражио неки кеш. е сад ако се испостави да је играч добар, наравно да ћеш дојављивача наградити некако. чисто да покажеш да цениш то. а у бразилу имамо рамба, имали смо и оног ђорђевића што је играо пар година тамо па је могао некога да препоручи. косан нам је био 2 пута тренер, жарио је и палио по кини па никога није препоручио, а невероватно ми је да у целој кини нема нјиедног играца који би нам одговарао, а да моѕемо да га платимо. куле аћимовић је радио у босни неколико сезона па нам нико ние препоручен. достанић и љупко су у пар наврата радили у звеѕди, али нам нису препоручили никога из бугарске. пикси је у јапану бог и да не набрајам више. значи суштина је у томе да су љубитељи звезде познају играче у лигама у којима раде, а не би наплатили препоруке јер 1. воле звезду, 2. немају неку скаутску биографију и ми не потписујемо одмах уговоре са њима, већ прво морају да прођу пробу.
што се тиче управе, надам се да смо ту нашли решење бар за неких 4-5 сезона, бар у виду председника. нисам баш задовољан радом аџића, као ни достанића. уз рецимо сашу јанковића или радована ћурчића би решили и питање тренера на дуже стазе. ...мислим. за спортског директора немам предлог, али сигуран сам да има неко ко би боље радио посао од аџића, а није скупљи од њега.

Messages In This Thread
Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!! - by zestone - 08-02-2010, 02:35 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)