Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!!
(08-18-2010, 05:16 PM)Woodoo link Wrote:[quote author=Пијанац link=topic=3829.msg82304#msg82304 date=1282148428]
Мене интересује како правно функционише та клаузула у уговору ''позајмица са могућношћу откупа уговора уколико задовољи критеријуме''. Рецимо да се такав уговор потпише, он оде тамо и експлодира. Ко после годину дана по том уговору има првенство доношења одлуке где ће даље играти, Звезда или Грасхоперс? Јел та ''могућност откупа'' нека врста предуговора? Нека одговори само онај ко зна тачно да објасни, без нагађања молим!

Цифра у уговору по којој би тај играч био откупљен се наводи сада, пре него што је и почео да игра за Грасхоперс. Ако би они проценили после одигране сезоне да је добар и да вреди пара које су наведене у уговору они би могли да активирају тај део уговора и откупе играча од нас. Као што је Вајти написао, слично као у нашем случају са Клеом. Могли смо да га откупимо за 800.000 и да вишеструко зарадимо на њему јер је та цифра била наведена у уговору о позајмици. Међутим, то је више изузетак него правило, да се деси да неки играч толико добро одигра на позајмици а да истовремено услови за откуп буду смешно мали у односу на приказану игру.
[/quote]

Иста ситуација је била и са Пантелићем, када је отлазио у Херту. Ми смо га Херти позајмили, пошто је одиграо добро Херта је платила 1,5 еура и то је то. Ми никако нисмо имали могућност да одбијемо ту понуду. Е сад, честа је појава код оваквих договора да онај ко позајмљује играча плати 10-15% од договореног износа за саму позајмицу и плус договорени износ уколико жели да задржи играча.

Messages In This Thread
Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!! - by zestone - 08-18-2010, 10:29 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)