05-11-2011, 09:58 PM
Затим, пар месеци касније, када се повела прича о лошем стању у нашем КК... писао сам и следеће... цитираћу само поједине делове.
Quote:Наиме управа КК Партизан крајем 2000. године, у договору и дилу са долазећом гарнитуром политичара "демократске" оријентације, прави свој план о уништењу КК Црвена Звезда, и претварању КК Партизан у једини стуб и ослонац српске кошарке!?! План је скован врло вешто, и поред тога свега, у КК ЦЗ су пуштени неки људи, који су у нашем КК видели јефтину дрољу са улице, где ће је искористити, и бацити на тротоар после "задовољства"... поред тога њима је КК ЦЗ служио за прање новца, као што иначе се ради у Србији. Што је наравно случај и са КК Партизан да преко њега се пере велики новац.
Да би вам биле јасније неке ствари... сетите се, ови старији момци... краја јануара 2001. године... када је стање у нашем КК било равно катастрофи... цитираћу део који је дуго био окачен на д.нету, али је сада видим избрисан (ја сам иначе све то снимао код себе у компјутер)
Нисам цео извештај стављао, али нема ни потребе. Оно што ја хоћу да укажем преко овога јесте пар ствари.
Прво, од тог 27.01.2001. године почиње суноврат српске кошарке и уништавање КК ЦЗ. Јер, све до тада када се играо дерби са гробљем Пионир је био подељен на 2 дела: Север и Исток су били наши, а Запад и Југ за гробаре. Приближно исти број људи у нашем и њиховом копу по 3000 са сваке стране... Но, то не значи да је снага 3000 Делија у Пиониру и гробара једнака... Јер, Делије увек деценијама, али деценијама иза више вреде него гробари... Тога су и сами сточари из КК Партизан били свесни, и решили су да уништење КК ЦЗ почну одатле... Елиминација Делија из Пионира!!! Почело се са овим како нема карата, а после су то пребацили и на КСС, када су увели да онај ко је домаћин има право да продаје карте како хоће, где је неписано правило да Делије добијају за дерби не више од 500 карата!? Сада... ви замислите тај однос и ту снагу... 400-500 Делија према 6000 гробара на трибинама Неодлучан Друго, када је 3000 Делија у хали Пионир, колико само мурије и цимања треба бити да би се 3000 Делија избацило напоље... А зашто би мурија морала да избације Делије из хале? Разлог је више него очигледан: Сви смо ми били претходних година сведоци намештених утакмица у плеј-офу када смо се сусретали са гробљем! На неправду, Делије се побуне, и долази до екцеса. То би представљало велике проблеме како за КК Партизан, тако и за мурију.
Распоред домаћег првенства, и њихове победе су биле такве да су они увек први, и да имају увек више утакмица за које су организатори, тј. продавци карата.
Ја вам и сада могу комплет анализирати 4 отете титуле из кошарке, што је КК Партизан урадио током 2001-2009. Они су још и тада 2001. године почели у Кошаркашки савез да увлаче своје људе, и то тако да их нико не контролише око неких ствари. На пример, судије које ће да суде завршницу кошаркашког првенства, разни делегати за столом КСС, све то намештено ко карте у пасијансу, где има наравно и потплаћивања, и притисака... само да КК Партизан узме титулу првака?! А Звезди шипак!?!?!
А пазите још нешто од стране наше управе КК. Дешава се да је проблем толико очигледан, та неправда, и отимање титуле, да једноставно и њихов посао, и обавеза је управо то да преко ККС или путем Суда истерају правдју до краја. Тако би било у нормалним земљама. Али, гле чуда... управа КК ЦЗ побуни се нешто кратко, мало, и све прекрију снегови, рузмарин и шаш. Оде једна титула, оде друга, трећа... ПА ДОКЛЕ ВИШЕ СУНЦЕ ВАМ ХЕБЕМ ЖАРКО!!!
Заправо направила се једна вражија ситуација, где је управа КК ЦЗ, постала најбољи партнер КК Партизан!?!?! Веровали ви то или не. Јер им све пушта, допушта, помаже, и сл. Љутко
Дешава се то да се наши кошаркаши продају гробљу, или пак вршчанима, директним конкурентима за титулу првака, човече!? Зашто је Миленко Топић отишао из Звезде? Отишао у Вршац још 1999. године и тамо играо још најмање 4 сезоне. КК Хемофарм је био куповао Звездине кошаркаше и још их побеђивао са истим тим "лошим" кошаркашима?! А и КК Хемофарм је учествовао две сезоне у помагању КК Партизан освоји титуле. Наша "цењена и звездашка" управа продала продала или упропастила уговоре са Луком Богдановићем (прешао у Партизан), са Милошем Вујанићем (исто у Партизан отишао), Милутин Алексић (прешао у ПГ Будућност, тада су нам били директни ривали за титулу, пошто ЦГ није била независна)... Најновији пример вам је капитен Тадија Драгићевић...
Једини случај када је неко у задњих 15 година прешао из Партизана у Звезду, што се кошарке тиче, је Милан Чича Гуровић. А и то све мислим да је прешао из освете, јер је знао да ће им тако највише вратити дуг, што су били "коректни" према њему. Што се и показало као тачно, у те две сезоне колико је Чича изграо за нас. Прави магнет за навијаче, и ја лично и не памтим када је неки играч, а поготово кошаркаш Звезде произвео толико позитивних емоција међу Делијама.
Пре годину дана, можда мало јаче, знам да је Милан Гуровић саопштио новинарима, јер се повела прича око фудбалске мафије, да би државни органи имали шта да почисте и у српској кошарци... Но, не верујем да ико сме да пипне у то вражије гнездо, јер би завршио као и Славко Ћурувија.
Све то доводи до тога, да Евролига потписује са КК Партизан уговор на три сезоне, па се то само продужава и сл. Они од Евролиге добијају велике паре, самими тиме и спонзори су им јачи, дају више пара, просто не постоји млади играч у Србији или региону, а да не може КК Партизан да га купи!? Чак и ако је у Звезди, ако им је запело, гробље га купује!? Јер паре врте где бургија неће.
Поред тога, у нашем клубу се мењају тренери као и време... издржи неки тренер неколико месеци, и онда разлаз!? И тренери КК ЦЗ су постали вешти глумци у том шоу програму, где нас чека хендикеп а не хепиенд.
Рецимо, дешава се да КК Хемофарм или КК ФМП Железник склопе добар тим, играчки толико добар да се супроставе КК Партизану... али управо оно што њима недостаје то је армија навијача! Оно што краси Звезду, а то су Делије... највећа, најорагнизованија, најлуђа и најјача тифо групација на овим просторима!!!
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0]
![[Image: stopkrimifudbal.jpg]](http://i253.photobucket.com/albums/hh74/drvosec/stopkrimifudbal.jpg)