05-12-2011, 10:11 PM
(05-12-2011, 08:39 PM)Red Star Forever link Wrote: И још нешто што ми је засметало у твом упису, а сматрам је кључном ствари... Верујем да то ниси мислио, односно ниси се добро изразио... Такође, у другом упису који је цитирао Дрвосеча, спомињем тај проблем... Написао си да је Србија цела подељена у два табора... НИКАДА СРБИЈА НИЈЕ БИЛА ПОДЕЉЕНА У ДВА ТАБОРА!!! Србија је увек била у једном већинском табору, а режими вештачки покушавају да створе та "два табора" како би лакше манипулисали и владали!
Нисам се лоше изразио и ниси ме погрешно разумео. Чињеница је да у Србији једно 10% навија за неког трећег, док је остатак земље подељен у две боје. Сматрам да то није вештачки јер су оба клуба од свог оснивања, па до данас имали своје навијаче. Сви знамо причу о црним кожним мантилима и реакцији. Звезда се изродила у народни покрет који се стално ширио, док су они били ограничени на кожне мантиле и њихове потомке. Такав однос је несумњиво довео до тога да нас има више него дупло у односу на њих. Међутим, не можемо се ми поставити као да њих има колико и навијача рецимо Рада. Они јесу наш вечити ривал управо зато што је дерби једина утакмица у земљи (а и за време сфрј) у којој је загарантовано масовно присуство навијача оба клуба.
Ја разумем шта теби смета, а то смета и мени. Смета нам та пропаганда којом се два покрета звана Црвена звезда и Партизан покушавају изједначити. То јесте јако медијски распрострањено и ту причу на жалост многи пију. Често на форумима других навијача можемо прочитати израз ''Титови близанци''. Тај израз одговара и партизанима јер њима као мањем клубу, колико год то покушавали да прикрију, импонује изједначавање са нама. Такође и историјски они врло добро знају ко су им очеви и дедови, то и не крију, али покушавају и нас да повуку у тај свој муљ.
То изједначавање не стоји како из спортских, тако и из свих других разлога. Ми сви ваљда то добро знамо. Ми смо били већи клуб од њих 36 година, а онда смо освојили Куп шампиона подигавши пехар који је вреднији од свега што је комплетан СД Партизан икада освојио. Што се осталих разлога тиче последњи дерби је и највећем лаику показао да је разлика између њих и нас огромна. Ми смо своју веру, па касније и своју реч, свој принцип ставили испред одласка на дерби, победе, па и титуле, док су они као мањи клуб зарад таквих циљева погазили принцип који су прихватили годину дана раније. Тог 23. априла је целокупној јавности обелодањена једна међа коју нико никада неће моћи да помери. Тако да што се свега тиче не треба да имамо бригу ни ти, ни ја, ни било ко други ко је свестан величине Црвене звезде. А управа та величина нам налаже да друге не вреднујемо мање него што вреде.