05-18-2011, 06:18 PM
(05-18-2011, 02:57 PM)дрвосеча link Wrote: Мислим да би Звезда као клуб морала око себе да окупи још клубова из Суперлиге, где верујем да ће ФК Војводина да нам се придружи, и да се тражи нова скупштина ФСС, где ће ући нови људи, написати нови статут, изабрати нове судије, делегате, функционере...
Нас воде све сами рђаковићи, лопићи, незнанковићи, никоговићи... СВЕ ОЛОШ И КРИМИНАЛЦИ НАЈГОРЕ ВРСТЕ!
Пробаћу на ово да одговорим и да у расправу убацим један мало другачији поглед, који наши људи тешко варе. Колико смо ми сигурни да људи који данас воде Звезду јесу ''људи морала''? Тај морал би прво требао да се испољи према сопственим навијачима који своју безрезервну подршку несебично исказују у овим, по клуб, најтежим временима. Пре две године је Лукић окупљен Звездашима, ујединивши се и са секцијом ветерана, рекао да ће се у клуб вратити Звездаши, а да ће људи који од клуба желе да виде само корист заувек бити одстрањени. Није много времена прошло, а Звездаши су један по један почели да отпадају, док су у клуб улазили разни Божовићи, Достанићи, Весићи, Мајамији, до најсвежијих Радујка и Дулића. Свима им је заједничко да су им, најблаже речено, сумњиви Звездашки корени. Од Звездаша су у клубу остали само Лукић, Аџић и Просинечки. Неко спомену ''поштене'' гробаре Саву мајмуна, Дивца, Антару... као пример људи који неће са Толетом, па се још спомену и Пижон као неко ко је изгубио компас и ''одродио'' се од Звезде. А нико да пита под којим то условима је у ствари Пижон отеран из Звезде. Код тог Толета у Савезу раде још и велика легенда Дуле Савић, као и нама посебно драг Сале Јанковић. А ником није чудно што ти људи нису баш блиски садашњој Звездиној управи, а камо ли да тамо ураде нешто за Звездину ствар. Јел они нису ''људи морала''? Јесу они лошији људи од Аџића, Весића, Саве мајмуна или Дивца сваштаре?
За овакву монополску ситуацију у нашем фудбалу има итекако Звездине кривице! Деценију и по се ми понашамо надобудно, уображено, не интересују нас Савез, заједнице, одбори, други клубови, са свима се напушавамо, судијама јебемо мајку кад дођу да нам свирају петлиће... За то време су мишеви свуда забадали свој нос и дошли су до тога да данас држе све. Неко каже, па нећемо да будемо кварни као они, не дао нам Бог оваквих трофеја. Слажем се, али Звезда некад јесте била јака у фудбалским круговима, а да ништа нелегитмно није морала да ради. Данас је довољно да само толико ојача у тим круговима да се успостави макар нека равнотежа. Кад би се она успоставила и у овим крими условима би било поштеније такмичење, а и мали клубови би имали већу шансу, јер се не би овако провидно вукло само на једну страну. Али не! Ми и даље на све живе сикћемо и настављамо да затварамо себи врата.
А од тог Калчополија и поштеног првенства сви знамо да неће бити ништа, не док је овакве државе каква је Србија данас. Зато треба за почетак ојачати у овим условима, па после видети шта даље. Немамо ми више времена да чекамо интерпол да реши проблеме у српском фудбалу, морамо сами да се сналазимо. Да не буде забуне, лично сам јако против тог Толета из много разлога, али да мислим да је он крив што су некажњено Евандра тукли по ногама, не мислим!