08-29-2011, 04:47 PM
(08-28-2011, 09:48 PM)Звездаш link Wrote:Није проблем кад се греши не обе стране, јер судије греше у финалу ЛШ, а камоли на нашим ливадама. Проблем је кад то постане тендециозно као прошле сезоне, па на две грешке у нашу корист иде 10 грешака на нашу штету.
О овоме ја причам! Греши се свуда по свету, али ја стичем утисак да у Србији те приче о грешкама добијају најшире могуће димензије. Мени је остало упечатљиво како су Енглези на прошлом СП-у драстично оштећени против Шваба. И ако је поправни тек за 4 године стичем утисак да је цела колевка фудбала мање бурно реаговала него што Лукић, колега му Ђурић, као и навијача оба ривала у Србији реагују за један пенал који спада у слободно судијско уверење. Срж целог таквог стања у фудбалу је тај што имамо два клуба која морају да буду прваци по цену живота и онда се не бирају ни средства, ни изговори.
Кад смо већ код судија, ми смо Управу максимално заштитили да може да ради у миру, играче такође да и они могу да у миру на терену представе своје (не)знање, а по судијама пиша цела Србија ко како хоће. Једном судији дође ко казна да суди Звезди или Партизану, јер зна да му над главом висе јавни линч и суспензија. Како он у тим условима да одсуди утакмицу без притиска и ''по књизи''? А још је горе кад схвате да су у некој ситуацији погрешили па почну да компензују или да не испадну јајаре па по сваку цену не компензују и онда се утакмица претвара у јавашлук каква је рецимо била финале Купа. Када би било мање клубашког притиска са свих страна на судије, било би и бољег суђења!
Што се тенденциозности тиче, ево млада је сезона можемо овако уз адекватне снимке и ваљане аргументе да прокоментаришемо сваку спорну ситуацију у утакмицама Звезде (ја у комшилук не гледам), можемо и посебну тему о томе да отворимо. И кад би се подвукла црта на крају сезоне, кад би се свело на папир све за и против, схватили би да тенденциозности нема у толикој мери колико има клупске острашћености, необјективности и ''ко губи, има права да се љути'' филозофије. Али како ја то да објасним раји која од једног прекршаја јасно види да нема услова да се свира пенал против нас, а показује слепило пред чињеницом да је исти прекршај за црвени к'о кућа?
Шта желим да постигнем овим писанијима? Да се, бар на овом нашем форуму, једном за свагда (макар и на крају ове сезоне ако решимо да посебно мотримо на суђење) окренемо свом клубу и размишљању како унутра да унапредимо ствари да буду боље. Верујте да би се свако осећао боље кад би знао да је неким предлогом, коментаром унапредио нешто у свом клубу него што се бесомучно причају празне приче да ли је судија са правом свирао пенал или није. Такве исте приче причају и они преко пута. Па по чему смо онда другачији од њих у том сегменту?