Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Звезда-раднички 17 часова
И кад смо били изнад средње шипке разглас се обилато користио,мада не оволико много као у псоледњих пар утакмица,но то је већ нека друга прича.

И тих година смо имали тај парадокс да на Маракани која је најакустичнији стадион у држави користимо разглас за 2-3.000 људи у копу а онда гостујемо на некој ливади у Србији и нас 1500-2000 лагано изнесе целу утакмицу са једним мегафоном.  

Многи међу нама воле да идеализују период 2003-2009 и имају основа за то али не и у домену певања. И тад је било лоших издања,појединаца који су залутали,за мој укус премало укључивања у дешавања на терену а сви скупа смо певали читав низ туђих,излизаних песама.

По мени,наше убедљиво најбоље певачко издање на Маракани је било пре годину и нешто дана против Јавора кад ни разгласа а богами ни мегафона није било због непредвиђених проблема.Притом на северу је било 10.000 људи.

Пажљиво сам пратио понашање људи у таквим ситуацијама и мислим да разглас ствара само контра-ефекат јер људи навикнути на њега почињу да игноришу човека који се доле цима и механички ту и тамо пусте глас.Сетите се и оне несрећне утакмице у купу против ОФК-е по киши,када смо имали онај инцидент. Ни тада нисмо имали ни мегафон и био сам изненађен дисциплином целе трибине која је чак пратила и гестикулацију човека доле.

И не треба игнорисати акустику Маракане.Кад год се употреби разглас а да нема више од 20.000 људи цели стадион звечи а песма масе неретко падне у други план.
Reply

Messages In This Thread
Одг: Звезда-раднички 17 часова - by Lelemud - 03-18-2014, 02:01 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)