Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opet o GY Ligi
GY liga... oko toga je bilo dosta price, ali tesko je izneti definitivan stav o tome. Ne bih se slozio Godra sa tobom da svoju igru talibani zasnivanju na strancima. To je slucaj u poslednjih par meseci u kojima Haus igra solidno. Krstic, Perovic i Kecman su potencijal od kojih u ovom trenutku ni jedan ne zasluzuje reprezentativni dres pa ih svinja gura da igraju. Posebno da ne pominjemo Avdalovica koji nema veze sa vezom, igra u repr. i dobija priliku da igra pored Brauna iako mu nije ni do kolena. E sada tu je drugi problem, problem upravo lobija i sukoba interesa, zelja, nadanja itd. Pogledajte samo Savez to su sve sami talibani. U takvom okruzenju je stvarno tesko ostati nepristrasan i ravnodusan prema forsiranju prtizana, igraca prtizana i ostalog.

Zatim gledano sa fin. strane mnogo je bolje igrati GY ligu. U najvecem broju slucajeva pune tribine, sponzori, besplatno putovanje, jos jedna mogucnost da se dodje do ULEB takmicenja itd.

Zatim jos jedna stvar je bitna. U 90% slucajeva nasi igraci koji su napravili uspeh su se formirali tek u inostranstvu, a onih 10% koji su stekli afirmaciju na domacem parketu su se formirali kroz rep.

Nase prvenstvo nema dovoljno dobar kvalitet da izbacuje formirane igrace - igrace potencijale da, ali formirane ne!! Jer nemaju pre svega velike utakmice. Igranjem u GY ligi to se u jednom broju slucajeva menja. Samim tim sto se ide uvek na neugodno gostovanje.

Zatim, vec sam u nekom prethodnom postu naveo licemerje gospode Divac i Danilovic.
Danilovic: "Ne zelimo da igramo GY ligu, jer zelimo da "SRPSKA DECA" u manjim mestima gledaju "SAMPIONE". Zelimo da afirmisemo "SRPSKU KOSARKU" :bes
Slicno se i Divac izjasnio. E sada mozda vama nije jasno sta je tu lose? Pa lose je to sto je prtizan medju prvim ucestvovao u formiranju sada vec po njima zlocaste, antisprske GY lige i prvi je doneo odluku da sezonu 2003/2004. igra u GY ligi. Medjutim sta? Osvajaju titulu (Odluka o ucescu u GY ligi je doneta pred zavsetak naseg prvenstva, a opoziv na ucesce je donet nakon zavrsetka). Ustvari shvataju da je ucesce u Euroligi finansijski dovoljna. Domace prvenstvo super oslabljeno i gro ekipa ce im sluziti kao suterski trening i odlucuju da se maksimalno posvete Euroligi i da neucestvuju u GY ligi. E u tome je caka a ne u "SRPSKOJ DECI"!!!!! GY liga je bila samo rezervna varijanta.

Slozio bih se sa tobom da je atmosfera na tekmama manje zapaljiva. Cak mislim da i ovo malo upaljaca na poslednjoj tekmi sa Cibonom je palo od grupice klinaca koji nisu cesto na tekmama i koji su malo neizivljeni. Ja sam tu utakmici neprestano skako, priznajem, ali mi nije palo na pamet da ih gadjam kao sto sam na pocetku znao da odreagujem. Naravno, uvek je poseban osecaj, ali nista posebniji nego kada igramo sa prtizanom. I vremenom ce atmosfera sve manje i manje biti zapaljiva.

Smago je posebna prica. S obzirom da je i ovaj post predugacak o njemu neki drugi put.
[Image: redstarzf5.gif] [Image: ultras01xm6.gif] [Image: banner3pi3.jpg] [Image: delijehj6.gif]
Reply

Messages In This Thread
Opet o GY Ligi - by Godra - 01-14-2004, 07:53 PM
Opet o GY Ligi - by Modrichha - 01-15-2004, 10:35 AM
Opet o GY Ligi - by supreme - 01-15-2004, 10:46 AM
Opet o GY Ligi - by supreme - 01-15-2004, 10:48 AM
Opet o GY Ligi - by ???? - 01-15-2004, 11:23 AM
Opet o GY Ligi - by ???? - 01-14-2004, 10:14 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)