Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Да ли нам треба монархија?
(01-26-2009, 11:08 PM)Mikelandjelo link Wrote:
1) Каква је суштинска разлика у владавини модерног монарха и предсједника?
2) На који то начин краљ може промјенити ситуацију и зауставити суноврат српског народа?
3) Кога уопште поставити за краља?

1. Велика!!! Ето, на пример, прочитај претходне постове са копираним интервјуима или линк Мајка Маре ка фб-у где је сажето и лепо објашњено све о монархији... (цитат из мог претходног поста)
2. Суноврат је почео падом монархије! Брзу промену ситуације нико не може да донесе, али са монархијом би се постепено враћали коренима и свим вредностима које су красиле Православног, честитог, поштеног, храброг и правог Србина!!!
3. Какво је то питање???! Што, не свиђа ти се династија, престолонаследник, шта?! Ни мени се не свиђа твоје питање, па ти ипак одговарам, јер тако налаже ред и васпитање...

(01-26-2009, 11:43 PM)_simke_ link Wrote:[quote author=Mikelandjelo link=topic=3489.msg64795#msg64795 date=1233011317]
3) Кога уопште поставити за краља?
Мене,рецимо.
[/quote]

Колико година имаш ти?!!!? Овакав одговор може да да само Србин коме је у92 испрала мозак!!! Убудуће ће овакав одоговор сносити или забрану приступа одређеним деловима форума или тоталну забрану!!!
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
http://www.czipm.org/djujic.html

Није наше расејање и губитак слободе највеће зло које се може десити једном народу. Највеће је зло кад се сломи духовна и морална снага једног народа, кад му се угаси вјера у Бога и вјера у Правду и Слободу. То нико, па ни комунисти, никада неће постићи у српском народу, јер то се неда у ланце везати. Борби за Крст и Слободу, ми се морамо враћати на путеве наших предака; свједочити свуда нашу вјеру у Бога и рјечију и дјелом; стајати одлучно уз мученичку Матер цркву и чувати наше духовно јединство, јер без духовног јединства нема ни националног, ни ма каквог другог јединства; утврђивати нашу братску слогу и његовати наше црквене и народне обичаје. Наш је завет Богу и Српству да нећемо стати ни сустати док не ујединимо све српске земље и сав српски народ у оквиру српске државне заједнице у којој ће, по ријечима Епископа Николаја, владати три начела: Бог на небу, Краљ у држави и домаћин у дому.

А наша вјера у Правду и Слободу и наша вјера у једнога Бога, у једнога Светог Саву, једну јединствену Српско-православну цркву и у један поносан и непобједив српски народ - остаје вјечна и непромјењива.

Зашто монархија - Интервју проф Каврана и гдина Нинковића чланова Крунског савета ТВ Крагујевцу :

1. део:
2. део:
3. део:
4. део:
5. део:
6. део:

Државна безбедност брани државу од народа,
Државна безбедност да не сруши се држава!

http://www.youtube.com/user/IstinaZaUrosa
Reply
Ове и прошле суботе на ртс-у, у емисији "ТВ лица: Kао сав нормалан свет", били су Престолонаследник Александар и његова супруга Принцеза Катарина...

Није стриктно везано за тему, али ко жели да погледа:

ТВ лица: ЊКВ Александар и Катарина Карађорђевић (1)

ТВ лица: ЊКВ Александар и Катарина Карађорђевић (2)
Reply
Не може се о томе причати,једно су наше жеље,а нешто сасвим друго реалности.Мислим да се не лажемо,монархија никако у овом тренутку...Као што је неко лепо рекао,ми смо били монархија само када смо били слободни,што се сада,колико год то некоме било чудно,нисмо.Космет је све само није слободан...А и ко год био краљ,не може променити садашњу ситуацију.Сурова истина!
Reply
Па јел то значи да треба да пропаднемо и нестанемо јер је то сурова истина? То је само тренутна ситуација, а ми треба да радимо на томе да се припремимо да слободу, како своју личну, тако слободу наших тренутно поробљених територија дочекамо како налаже српска традиција, историја и несаломиви дух српскога народа! Молим вас без тих песимистичких тонова, само позитивним размишљањем ћемо ићи напред и у боље и светлије сутра... Да су наши прадедови мислили како је сурова реалност да су аустроугари бројнији и јачи, не би се повукли на Крф па одатле након опоравка преко Солуна ослободили мајку Србију, него би се одмах предали, да су наши чукун дедови признали сурову реалност не би изашли на Косово Поље и поразили бројнијег турског освајача, него би примили вазални однос одмах... 
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
(01-27-2009, 10:28 AM)Red Star Forever link Wrote:2. Суноврат је почео падом монархије! Брзу промену ситуације нико не може да донесе, али са монархијом би се постепено враћали коренима и свим вредностима које су красиле Православног, честитог, поштеног, храброг и правог Србина!!!

Апсолутно се слажемо да је долазак комунизма упропастио у многоме српско национално биће и да је то једна од најгорих пошасти која нас је стигла (уз Османлије и нацисте). Међутим, по мом мишљењу, реактивирање монархије не би имало апсолутно никаквог значајног утицаја. То је обична флоскула. Звучи попут предизборног слогана, типа "са Тадићем ће нам бити боље", "са Николићем ће нам бити боље" и сл. Владар ко владар, сјаши курта да узјаши мурта. Ништа више од тога. Камо лијепе среће да се ствари тако рјешавају.

(01-27-2009, 10:28 AM)Red Star Forever link Wrote:3. Какво је то питање???! Што, не свиђа ти се династија, престолонаследник, шта?! Ни мени се не свиђа твоје питање, па ти ипак одговарам, јер тако налаже ред и васпитање...

Што се овог тиче, не, не свиђа ми се ни династија ни престолонаследник. Од Карађорђевих потомака једини достојан је био краљ Петар I. Од уопште српских монарха (било у кнежевини или краљевини) после ослобођења од Турака, вриједи истакнути кнеза Михајла Обреновића. Ту не убрајам Карађорђа и Милоша, јер су они зачетници династија.

Сви остали, без обзира на династију којој су припадали, увлачили су Србију у глупе ратове које бисмо изгубили (краљ Милан), били су скандал-мајстори (краљ Александар Обреновић), или недовољно ауторитарни (кнез Александар Карађорђевић), или су правили заједничку државу са непријатељским народима (краљ Александар), или су побјегли по капитулацији земље и нису били кадри ни да сопствену дјецу науче српски да причају (краљ Петар II).
[Image: 35c0qqq.gif]
Reply
(01-25-2009, 07:55 PM)Mikelandjelo link Wrote:Можда навучем негативне коментаре, али ја сам против враћања монархије. По мени нико нема право да влада земљом само зато што је нечији син. Толико.

Потпуно се слажем са тобом. Прво мислим да је не реално причати о монархији..не знам,можда има људи који мисле да Србија може поново да ради на том ситему,али мени је све то некако не оствариво. А друго, само зато што је Србија била некада успешна са краљем, не значи да ће сада бити успешна.

И глупо је да неко има право да буде главни у земљи само зато што је нечији син. Шта ако је тај неко једоставно идиот и криминалац? Идаље има право да буде владар Србије, јер му је отац краљ?

Знам, садашњи политичари су ужасни,али са оваквим системом ипак имамо веће могућности...ипак ми,као народ бирамо ко ће да буде председник.

А и као што је написао Милош

"Ко да нам буде краљ? Овај што не зна 2 и по реченице на српском"

Једини начин да Србија има успешну монархију је да имамо некг доброг краља( верујем и да је овај сада добар човек,али треба нам неко ко је добар човек, зна српски и нашу историју и поштујр нашу традицију). Неко ко неће искоришћавати своју моћ. Али где да нађемо таквог човека?
КрВ ТеЧе МоЈа ЦрВеНо БеЛиХ БоЈа
Reply
(04-20-2009, 03:06 PM)Звездашица link Wrote:не знам,можда има људи који мисле да Србија може поново да ради на том ситему
А какав је то систем? Само би уместо председника на челу државе био краљ. И даље би имали парламент који би био изабран од стране народа, све би било исто. Само што би уживали много већи углед у свету

Глупе су многе ствари у овој земљи. Ови тренутно што су на власти нису идиоти али су криминалци на квадрат. Не само они него свака власт од распада краљевине
Мање би се стидео краља који не зна српски него било ког досадашњег председника.
Reply
(04-20-2009, 03:06 PM)Звездашица link Wrote:ипак ми,као народ бирамо ко ће да буде председник.

Јак избор имамо, сви до једног од зла оца и још горе мајке. Просто је невероватно шта је комунистичка пропаганда, која је очигледно и даље врло јака, направила од овог народа. Ваљало би да се део вас исцима негде и да поприча са престолонаследником Карађорђевићем. Тада би увидели да ваша теорија о две и по реченице неме везе са животом.
Reply
Чак и ако гледамо на ово питање са чисто рационалне, прагматичне стране, монархија као облик владавине би код нас имала много више позитивних него негативних страна.

Краљевска породица би представљала јединство народа, а монарх особу коју би велика већина народа подржавала. (Ако пажљивије погледамо, ми такву особу данас немамо, осим Патријарха Павла)
Постојање краљевске породице би са једне стране онемогућило или битно смањило партијско-мафијашке комбинације, а краљ би био спона између свих политичких партија и неко ко би се сматрао најпозванијим за преузимање одговорности у кључним моментима за државу и народ.
У смутним и тешким временима, као што је ово, краљ је гарант капитала, стабилна структура власти на коју инвеститори могу да се ослоне.

Ово су неке основне ствари, наравно да свака од ових може да се разрађује и развија. Наравно, код нас је ситуација таква каква јесте и не треба имати неких илузија да ће се у скорије време нешто битно променити. Народ је индоктриниран - ЕУ и "демократија" и то је то. Ушли смо у зачаран круг и из њега нам нема изласка скоро, нажалост.

Људима смета монархија као облик владавине "где је један човек битнији од других", а не смета им што "главни борац за грађане Србије" вози аутомобил од ко зна колико хиљада евра.

И још нешто... Не треба имати неку романсирану слику о монархији. Монархија јесте уређење где су сви људи поданици једног човека, а то је у прошлости доследно примењивано. Нису комунисти тек тако срушили монархију, већ је за тако нешто постојало и плодно тле. Наравно, ситуација је у модерном времену битно другачија, па и монарх подлеже свим законима којима подлеже и остатак народа.

Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)