Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Свети Владика Николај Велимировић
Reply
Ево линкова.. ипак је враћено на јутјуб.  Wink

1. део НЕБЕСКА ЛИТУРГИЈА

2. део НЕБЕСКА ЛИТУРГИЈА

3. део НЕБЕСКА ЛИТУРГИЈА
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
Имам да препоручим неколико књига од св.Владике Николаја Велимировића,ово што ћу да препоручим је само из оног дела што сам читао, углавном свака његова књига је фантастична и буквално се његове књиге читају у једном даху,када се једном почну да читају његове књиге,једноставно човек осети духовну глад и душа га тера да чита све више и више...
За почетнике бих препоручио нека мања дела
1."Вера светих: катихизис Источне православне цркве"(за све оне који почињу да улазе у православље,сва питања која вас интересују у вези Православља)
2."Национализам Светог Саве"(пут којим треба да иде сваки србин)
3."Земља Недођија"(књига која је на мене оставила највећи утисак, док сам је читао осећао сам такав жар у срцу и такав понос што ме је Бог створио да будем србин)
4."Изнад истока и запада"(показује колико смо изнад истока и запада, и доказује аргументима да је стварно једини и прави пут Православље)
Нека већа дела
1."Кроз тамнички прозор"(књига је настала у озлоглашеном логору "Дахау" где је био наш св.Владика Николај Велимировић,уједно и разбијање свих лажи да је Владика подржавао нацисте или чак следио њихову идеологију)
2."Индијска писма"(књига се састоји из 60 писама,тројце индијских изасланика које је послао Махараџа од Малабара,да увиде која болест влада европом,да би спречили долазак те болести у Индију(наравно мислим на духовну болест,не на физичку),разочарани европом,Божја воља их доводи у малу земљу на балкану, Србију,где  њих просто очарава наш народ)
3."Мисионарска писма 1 и 2"(питања грађана Србије који су годинама постављали питања која их муче, и његови одговори, он је после сакупио сва та писма и објавио 2 књиге у којима се садржи око 300 писама)
[Image: 8r-jedans.gif]

[Image: 154iyjt.jpg]
Reply

Обавезно послушати,хвала Богу те смо га имали и дали.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)