Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Симболи кроз историју и данас
Александар Соловјев

О огњилима на србскоме грбу

Aleksandar Solovjev - O Ognjilima Na Srbskome Grbu
Reply
(09-01-2010, 12:40 AM)Коди link Wrote: видим Ватикански лого укрштених кључева Св Петра на застави као и давидову Звезду.
исто сам и ја приметила кључеве као и давидову звезду....све су то предпоставке, може се тумачити на доста начина...али нема ниједно писано историјско објашњење....Хвала ти у сваком случају на детаљнијим објашњењима, јер ми је упало одмах у очи полумесец, а пошто је то симбол ислама није ми било најјасније.
Ја сам године провела са тобом.....
[Image: zvezdaen0is1.gif]

Uploaded with ImageShack.us
Reply
Државна застава Србије од 2006-2010

[Image: Zastava-Srbije.jpg]

Државна застава Србије од 2011

[Image: 500px-Flag_of_Serbia.svg.png]

као што видите грб је измењен !!! да ли него зна зашто ???
И крв тече моја црвено белих боја

И моя кровь течет красного и белого цветов

Και το αίμα μου τρέχει κόκκινο και λευκό χρώμα

And my blood runs red and white colors
Reply
Овај први је германски орао, тј. пресликан из њихове хералдике, други је дјело нашег аутора...мада мени се не свиђа претјерано, али боље и тако него страњско...
Reply
(03-27-2011, 06:06 PM)ЧИЧА КЕЖУЛТРА link Wrote: Овај први је германски орао, тј. пресликан из њихове хералдике, други је дјело нашег аутора...мада мени се не свиђа претјерано, али боље и тако него страњско...

Ма где боље брате овај други грб личи на карикатуру па и текст химне је писао Словенац па шта фали ??? мислим да су направили велику глупост са овим изнемана  >Sad

Reply
У теорији, слажем се да је ново решење и право решење... Али у пракси, стари грб је за нијансу лепши... Вероватно би се после неког времена навикли, тј. навићи ћемо се и неће нам представљати пробелм!
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
(03-27-2011, 09:00 PM)Red Star Forever link Wrote: У теорији, слажем се да је ново решење и право решење... Али у пракси, стари грб је за нијансу лепши... Вероватно би се после неког времена навикли, тј. навићи ћемо се и неће нам представљати пробелм!

Мислим брате да није ствар навике "стари" грб је далеко озбиљнији да не говорим о естетици вићина нас има барјак са старим грбом у својим домовима Smile

ја лично имам овакаву заставу у својој кући

[Image: nova_zastava.jpg]

Reply
(03-27-2011, 08:09 PM)Православље link Wrote: [quote author=ЧИЧА КЕЖУЛТРА link=topic=3758.msg89738#msg89738 date=1301249210]
Овај први је германски орао, тј. пресликан из њихове хералдике, други је дјело нашег аутора...мада мени се не свиђа претјерано, али боље и тако него страњско...

Ма где боље брате овај други грб личи на карикатуру па и текст химне је писао Словенац па шта фали ??? мислим да су направили велику глупост са овим изнемана  >Sad
[/quote]

Знаш како брате, ни мени се руку на срце не свиђа, што већ рекох, изгледа као грогирани боксер са сломљеним носем (тј. изгледају- кљунови наших орлова), али проблем је што је из масе рјешења тешко изнаћи нешто оригинално ( јер стварно има доста грбова са двоглавим орловима, поготово у Европи) , а да је у складу са нашим грбом тј, да му се не мјења сама суштина, па мислим да се тиме водио и аутор... а опет кажем да је боље јер нема тог германског утицаја, јер било како било, ти и такви су нам највише зла нанијели, лажирали нам историју, направили нам толико сплетки да се не могу и набројати, а још да морамо и да носимо обиљежија која су дизајнирана по њима...а искрено иако сама идеја тј. коначан продукт по мени није баш најсрећније изабран, сматрам да су људи који су га радили, то створили прије свега из свог искуства и знања, јер боме не можеш бити осредњи хералдичар а да добијеш задатак да редизајнираш грб државе, тако да ја- знам да немам довољно знања из те области, и нисам достојан да критикујем на прави начин то, па самим тим сматрам да су људи који су га радили то урадили како су најбоље знали и умјели... лаички гледано- ни ја нисам задовољан... гледано стручно- не могу да коментаришем, јер моје знање није на нивоу из те области...

Али мислим да је право питање коме је  пало на памет, поред 1000 важнијих ствари које би се требале радити, да мјења грб?!....
Reply
Што је најгоре, негде сам прочитао да ће се вратити стари грб, то јест овај пре промене. Јебе луд збуњеног, у правом смислу те речи!
Reply
(03-28-2011, 10:09 AM)николаБГ link Wrote: Што је најгоре, негде сам прочитао да ће се вратити стари грб, то јест овај пре промене. Јебе луд збуњеног, у правом смислу те речи!

Тачно тако. Требало би да буде поништена уредба о употреби тог  'новог грба' ... тј он остаје као еталон, а овај стари ће се за сад користити на званичним документима, печатима, рег. таблицама ...
Видим да се не барата провереним информацијама од самог почетка ... слаб сам са временом сад, ал имате све у новинама, зашто је стилизован тај стари, шта значи нови и још 100 одговора на 100 могућих питања. Нека прогугла онај кога баш занима, знам сигурно да има и у Новостима, и у Политици ... све лепо са сликом објашњено.

Позз
Никола
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)