Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Видео записи старијих Звездиних утакмица
80их година после сваког првенственог кола увече смо на тв гледали голове целог кола као и репортажу од 20 мин дерби кола.Појавом видео рекордера снимали смо на VHS  касете све голове нашег воњеног клуба а на 7 касета по 180мин. стало је много утакмица,голова,радости са улица...Заинтересовани могу да се јаве на пп. пребаце на цд и поставе на you tube[ипак је то за мене шпанско село].
Reply
Ево и ја да се похвалим.  Smile Овај дерби, 97. по реду (1:1), је прва утакмица на којој сам икад био на Северу. Не могу речи описати тај осећај кад се први пут нађеш у гротлу и када први пут стварно осетиш оно што си само имао прилике да гледаш са Западне трибине.

Довољно је само рећи да сам се одмах толико заразио да сам врло брзо (1/8 финала Купа, Звезда-Радничи Ниш 4:0) ''откачио'' ћалета и почео са другаром да идем на Север. У цугу смо везали сигурно десетак утакмица.
Reply
Ево једног дербија што је Пијанац пронашао  Wink. Играо се на јна, и оно што ми је остало упечатљиво за овај дерби је кореографија са великим шареним балонима и Дејан Станковић у екстази који љуби копачку испод трибине на атлетској стази после завршетка меча и постигнутог гола за победу. После меча је било неког ситног инцидента што сам сазнао тек испред ревије када су старији препричавали рукометашима који су ишли у Каћ на полуфинале плеј офа  Smile.

[flash=200,200]http://www.youtube.com/watch?v=B3nQ-GKo1Sw[/flash]
Кокеза лопове !!!
Reply
Ево још једне легендарне утакмице кад је Пикси забио из корнера, феноменална утакмица, једна од ретких на којима сам била на лавору.

Reply
Ово јесте мало краћи снимак, али свакако вреди због еврогола Роберта Просинечког:

Reply
Пошто углавном на јутјубу имају прегледи дербија из првенства,не могу да нађем а није да нисам покушавао двомеч из финала купа чини ми се сезоне 1996-1997 где смо их на мари добили 3:0 а на јна 3:1 па ако неко налети на то финале нек постави
Reply
То је била сезона 95-96, а у сезони 96-97, смо играли у финалу Купа са Војводином, 0:0 у НС и 1:0 на Маракани за нас из пенала.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!
Reply
(01-28-2010, 05:40 PM)Пијанац link Wrote: Финале Купа 1990. године. Црвена звезда - Хајдук (не овај Џомбин ;D ) 1:0

На дан тог финала купа знали смо да ће торцида у највећем броју доћи возом. Кренуо сам са пар ортака до железничке станице и сећам се кордона мурје која им је буквално омогућила излазак из воза и спровеђење без већих задржавања до армијског стадиона. У то време су дербији већ увелико били проглашавани утакмицама високог ризика.
Упадамо на Север и добро се сећам да је био договор да се не навија првих 45 минута због неке мање фрке са управом. Торцида је по навици била смештена на југу и сећам се да је првих 45 минута била позоришна атмосфера осим торциде која је навијала. Панчев постиже гол за 1:0 долази на атлетску стазу испред нас и било је у стилу ”који вам је, зашто ћутите?”
По договору негде на одбројавање 10, 9, 8..... (то се види на отприлике око 5 минута снимка) пред сам крај првог полувремена крећемо са лудилом на Северу и сећам се да ликови на стадиону у том моменту више гледају у Север него текму. Само на тој текми и никада више у животу нисам доживео да Север навија цело полувреме.
Звезда јака као земља и не само тих година него почев још од неке 1986-87 па на даље. Где год смо играли демонстрирали смо силу и страхопоштовање и у тадашњој држави и у Европи. Осећај величине, и супериорности код навијача и онај осећај при жребу типа ”нека се други брину кога извуку ми пролазимо” јер смо знали да ако Пикси, Роби, и Панчев одиграју како знају и могу нема тог тима који је могао да нас заустави. Е то је била од увек та разлика између нас и осталих клубова у тадашњој држави а да не говорим у Србији.
Старији цигани доста тога памте а има наравно и оних који највише због ратова почетком деведесетих нису више са нама на жалост.

П.С. овај пост не погрешиво конкурише за топик под називом ”Приче из давнина” али реко да мало дочарам атмосферу и дешавања у вези те текме.
Reply
Ако ме сећање невара 10ак дана пре финала био је чувени Максимир па долази на Маракану Спартак из Суботице где смо славили титулу пред 30 000 гледалаца ал нам се тадашњи режим осветио где је послао полицију на север да бије све одреда.Уто време министар полиције и члан управног одбора Звезда је био Радмило Богдановић и уместо да текма прође у слављеничком весељу испало је контра.Стока се уплашила да ће мо ући у терен и послала је полицију која је ушла са атлеске стазе и тукла све редом.Следећа утакмица је била финале купа са Хајдуком и зато је и био бојкот до 42мин. и гол ДАРКА ПАНЧЕВА је благо прослављен ал од 42мин па до краја СЕВЕР није стао са песмом.То је била уједно и последња утакмица Пиксија у нашем дресу.Ако грешим исправите ме.
Reply
(02-04-2010, 12:17 PM)MACAK link Wrote: Ако ме сећање невара 10ак дана пре финала био је чувени Максимир па долази на Маракану Спартак из Суботице где смо славили титулу пред 30 000 гледалаца ал нам се тадашњи режим осветио где је послао полицију на север да бије све одреда.Уто време министар полиције и члан управног одбора Звезда је био Радмило Богдановић и уместо да текма прође у слављеничком весељу испало је контра.Стока се уплашила да ће мо ући у терен и послала је полицију која је ушла са атлеске стазе и тукла све редом.Следећа утакмица је била финале купа са Хајдуком и зато је и био бојкот до 42мин. и гол ДАРКА ПАНЧЕВА је благо прослављен ал од 42мин па до краја СЕВЕР није стао са песмом.То је била уједно и последња утакмица Пиксија у нашем дресу.Ако грешим исправите ме.

Не грешиш. Баш је тако било. Заборавио сам на ту фамозну утакмицу са Спартаком која је претходила финалу купа где смо прослављали титулу када је мурја без икаквог разлога улетела на СЕВЕР и почела да пендречи. Зато се и није навијало до самог краја првог полувремена на утакмици финала купа а сећам се да је иницијална идеја била да се не навија током читаве утакмице.

(01-28-2010, 08:51 AM)Једина љубави link Wrote: И ја се дивим људима који имају добро памћење, ја се неких утакмица уопште не сећам, ко да имам црне рупе у глави... Мислим да је Пијанац поставио клип са утакмице Звезда-Реал 4-2. То ми је била мислим друга утакмица коју сам гледала. Сећам се да је било -15, ћале ми био на путу а маму сам на брзину смувала да идем и  са неколико старијих другова буквално побегла и дошла на север , и чим смо ушли у ону масу више ми није било зима. Било је то незаборавно вече за мене , јест да нисам видела два гола јел сам више гледала око себе , него утакмицу...

Што се тиче утакмице Звезда-Реал 4:2 као што си написала било је очајно хладно али се нон-стоп навијало тако да у једном моменту хладноћу више нисам ни осећао. То је по мени била утакмица живота Боре Цветковића кога Реалова одбрана није могла да заустави целу текму. Над Бором је и направљен чини ми се пенал за победу Звезде од 4:2. Са друге стране добро се сећам оног малог мексиканца Хуго Санчеза који нам је дао један а можда и оба гола у Београду не сећам се тачно. Он је вероватно поред Ди Стефана једна од највећих легенди њиховог клуба. То је сигурно једна од оних утакмица која остаје вечно у сећању.
Многе те утакмице памтим и по неким ”мањим” песмама на Северу које су се форсирале само на тим текмама из ко зна којих разлога. На тој текми једна од песама се певала:

”Аванти пополо,
идемо около,
да нешто мазнемо,
да нешто ћорнемо.”

Све у свему, тотално другачији трип...
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)